Bodrum Gündem

GÜMÜŞLÜK’TE ÇIKAN YANGIN, 10 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI…

05.07.2015
0
A+
A-

YANGIN 10 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINABİLDİ! GÜMÜŞLÜK-DEREKÖY ARASINDA ÇIKAN VE 40 HEKTARLIK ALANIN KÜL OLDUĞU YANGIN, 10 SAAT SONRA GÜÇLÜKLE SÖNDÜRÜLDÜ…
Bodrum Gündem Haber
Bodrum’da Gümüşlük Mahallesi Dereköy mevkiinde makilik alanda henüz belirlenemeyen bir neden ile çıkan yangın havadan ve karadan yapılan çalışmaların ardından güçlükle söndürüldü. Sabah saatlerinde Gümüşlük Mahallesi Karakaya mevki ile Dereköy Mahallesi arasında otluk ve makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. Yangın, şiddetli rüzgarında etkisiyle geniş bir alana yayıldı.
Yangının haber alınmasının ardından bölgeye, Bodrum Orman Şefliğine bağlı orman işçileri ile Muğla Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler kayalık ve dik arazide etkili olan yangına müdahale etmekte güçlük çekti. Bazı itfaiye ve orman işçileri yerleşim yakınlarında güvenlik tedbirleri aldı. Bazı evlerin yakınına kadar ulaşan alevler ise itfaiye ekiplerince son anda söndürüldü.
gümüşlük-yangın-10-saat-sonra-kontrol-altına-alındı-(20)Yangının rüzgarla birlikte büyümesi ve yerleşim yeri yakınlarına ulaşması üzerine, Milas Orman İşletme Müdürlüğü’nden uçak desteği istendi. Bölgeye sevk edilen bir uçak, itfaiyenin ulaşamadığı bölgelere müdahale etti. Bazı arazi sahipleri ise yangın söndürme çalışmalarına bahçe hortumları ve kovalarla destek verdiler.

İTFAİYE ve YURTTAŞLARIN YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN İNANILMAZ ÇABA GÖSTRDİ…

2000 yılında belediye tarafından ağaçlandırılan ve vatandaşların piknik alanı olarak kullandığı Kargıcak Kavağı adlı bölgede bulunan yaklaşık iki hektarlık çam ağacının yanmaması için vatandaşlar ve itfaiye ekipleri yoğun mücadele etti. Ekipler, vatandaşlarında desteğiyle güçlükle çıktıkları kayalık alana hortum uzatarak Proscar online alevlerin olduğu yere ulaşarak, alevleri kontrol altına almaya çalıştı. İtfaiye ve yurttaşların yoğun çabası sonucu alevler, ormanlık alana ulaşmadan son anda kontrol altına alındı.

gümüşlük-yangın-ve-yanan-canlılar2BAZI HAYVANLAR KURTULURKEN, BAZILARI DA ALEVLER ARASINDA YANARAK CAN VERDİ…

İtfaiye ve vatandaşlar alevlere buy Retin-A müdahale ettikleri sırada bir domuzun alevlerden kaçarak kayalık alana sığındığını fark etti. Domuz çevresindeki alevlerin kontrol altına alınmasının ardından bölgeden kurtulmayı başardı. Bir süre yanan alanda koşan domuz, daha sonra kaçarak gözden kayboldu. Dereköy mevkiinde bir tarla içerisinde bulunan yaklaşık 20 arı kovanı ise kurtarılamadı ve 20 kovan arı yandı. Büyükbaş hayvan yetiştiren köylüler ineklerini alevlerden uzaklaştırırken, hayvanların korku içinde kaçtıkları da yine dikkat çeken görüntüler arasındaydı. Bölgede yaşayan kaplumbağa, sincap, tavşan gibi bir çok orman hayvanı alevlere teslim oldular ve ne yazıkki yanarak telef oldular.

İNANILMAZ BİR ÇABA İLE YANGIN 10 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINARAK SOĞUTMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI…

Yaklaşık 10 saattir devam eden yangında 40 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi. Öte yandan yangın söndürme çalışmalarına AKUT ve Muğla 911 Arama ve Kurtarma Derneği ekipleri de destek verdi.
Güvenlik güçleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAF: ALİ BALLI/KENTTV

FOTOĞRAF: ALİ BALLI/KENTTV

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.