Bodrum Gündem

BODRUM KALESİNDE MUHTEŞEM KLASİK TÜRK MUSİKİSİ KONSERİ…

09.07.2015
0
A+
A-
bodrum-kalesinde-muhteşem-klasik-türk-musiki-konseri Accutane price KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KONSERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ…
Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği, Klasik Türk Müziği Korosu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Klasik Türk Müziği Konseri” Bodrum Kalesi’nde müzikseverlerle buluştu. Levitra online
Bodrum Gündsem Haber
Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Şef Halil İbrahim Yüksel yönetiminde, yaşamını Bodrum’da sürdüren yaklaşık 50 kişiden oluşan koro, Kemani Bestekar Cevdet Çağla’nın eserlerini seslendirdi. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde, Bodrum’da yaşayan ve Bodrum’a tatil için gelen dinleyicilerin karşısına çıkan koro, sahne performansıyla tam not aldı.
Koro sanatçılarından Bilge Sümer açılış konuşmasında, “müzik” kelimesinin kökeninin antik dönemlere dayandığını ifade ederek “müzik perilerin konuştuğu bir dil. Bu dili kanatlandıran, ışık katan kıymetli bestekarlarımızın her eserinde bu seslenişin fısıltılarını duyarız. Var olduğunu insanlığa bildirme ihtiyacının öyküsüdür eserlerimiz” ifadelerini kullandı.

1993 yılında kurulan ve bu yıl 49’uncu konserini hazırlayan Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Türk Müziği Korosu’nun seslendirdikleri besteleri, Bodrum halkı ve tatilini Bodrum’da geçiren misafirler büyük bir beğeniyle dinledi. Halkın yoğun ilgisinin olduğu konser, halka açık olarak gerçekleşti.

Konserde zaman zaman keman üstadı merhum Bestekar Cevdet Çağla’nın kemanından ezgiler dinletildi. İki bölümden oluşan konserin birinci yarısında Muhayyer Faslı ve Cevdet Çağla eserleri, ikinci yarısında ise sadece Cevdet Çağla eserleri seslendirilerek merhum, saygıyla anıldı.

Konser sonunda Bodrum Belediye Meclis Üyesi Mehmet Melengeç, programı hazırlayan ve yöneten Halil İbrahim Yüksel’e ve Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Başkanı Türkan Demiröz’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Yerli ve yabancı 2500 kişinin dinleyici olarak katıldığı konser yaklaşık iki saat sürdü.

bodrum-kalesinde-muhteşem-klasik-türk-musiki-konseri-3

Depression

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.