Bodrum Gündem

SANAYİ SİTESİ; TÜPÇÜ PELİN’E VE PARFÜM KOKUSUNA ALIŞTI

09.07.2015
0
A+
A-

Plavix buy tüpçü-pelinPelin Topanoğlu Ökten 33 yaşında, çocukluğunda babasının yanında oyun oynadığı tüplerin bir gün mesleği olacağı aklına gelir miydi bilinmez.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un önemli ailelerinden birine mensup bu hanım kızımız, yememiş içmemiş gitmiş özel kolejlerde, üniversitelerde eğitim görmüş, mastır yapmış, bu da yetmemiş üstüne kalkıp baba yurdunda tüpçü olmuş. Baya bildiğimiz tüpçü, hani her evin ocağında kullanılan tüplerden satıyor.

Bodrum’un önemli ailelerinden birinin kızısın git ailenin turizm sektöründeki başka bir işinin başına geç, tüpçülük senin neyine der gibisiniz ama hiç de öyle sizin düşündüğünüz gibi değil Pelin’in hayalleri. O çok mutlu Ethem Topanoğlu’nun tüpçü Pelin’i olmaktan, işini sevenlerden. Kendi tercih etmiş tüpçü olmayı “İçinde büyüdüm, baba mesleği, ailemin 50 yıllık mazisi” diyerek yürekten sahip çıkıyor emeğine.

“Bodrumluyum. Uzun yıllar şehir dışında okumama, yaşamama rağmen birçoğu gibi bende Bodrum’a dönerek aile mesleğimi yapmaya başladım. İzmir Özel Türk Kolejine kendi ayaklarım üzerinde duracağım diye giderek uzun yıllar şehir kaldım. Başkent üniversitesi muhasebe ve finansal yönetim mezunuyum. Üstüne işletme mastırı yaptım. Maliyet muhasebesi uzmanı sıfatımla sonunda kalifiyeli tüpçü oldum. İşimi seviyorum çünkü baba mesleğim. Ben beş yaşından beri tüplerin arasında büyüdüm, tüp arabalarının içinde uyudum.  Severek yapıyorum.”

Aile üyelerinin bir çoğu ve arkadaş çevresindekiler bu işi yapamayacağını söylemişler Pelin’e. Onlara da hak veriyor aslında Pelin. Çünkü bir kadın için sıra dışı bir meslek seçmiş. Kadının çalışacağı bir sektör gibi de durmuyor tüpçülük. “ treating cancer tumors Fakat zoru yapmak daha cazipti dikkat çekmek daha cazipti.” Diyor ve devam ediyor sözlerine Pelin “Birçok insan yapamayacağımı söyledi, çünkü bir bayanda pek görmeye alışkın olduğumuz bir meslek değil. Fakat zoru yapmak daha cazipti , dikkat çekmek daha cazipti. Ve ben bu kararı aldığımda bütün aile büyüklerimin karşı çıkmasına rağmen, başka iş sektörlerimizin olmasına rağmen firma sahibinin yanına giderek “ben bu işi yapabilir miyim?” dedim. O da, “sana sonsuz güveniyorum.” Dedi ve ben bu yola çıktım. Beş yıldır bu şirketin sahibiyim ama geçmişimizde 55 yıllık bir tüp hayatımız var. Bodrum’a ilk tüpü getiren aileyiz. İlk defa biz tanıştırmışız. Bende elimden geldiğince bir yerlere taşımaya çalışıyorum. “

“Bu Sanayi Parfüm Kokusuna Alışacak” slogan gibi bir cümle öyle değil mi? Bu slogan cümle Pelin Topanoğlu Ökten’e ait. Niçin söylendiği aşağı yukarı belli gibi. Tüp işinin başına geçince o zaman iki şubeli olan firmasının merkezi Bodrum Sanayi Sitesinin içinde imiş. Pelin de haliyle sanayi sitesinde mesaisini tamamlar. “Özel üniversite ve kolejde okumuş birisi olarak yazın Bodrum’un o inanılmaz, dayanılmaz sıcaklarında alışamadığım için o uzun kollu gömleklerle işe gitmedim desem yalan olur. Kapıdan şöyle bir bakıp geçenler mi dersin, birbirimize selam verememeler mi dersin. Ama bir süre sonra ben onlara alıştım, onlar da bana alıştı. Benim hep birlikte çalıştığım kişilere söylediğim bir şey var “bu sanayi bu parfüm kokusuna alışacak!” birbirimize alıştık, artık aile gibiyiz. Zaten çalışanlarımızla birbirimize emanetizdir, biz güzel bir aileyiz. Artı yan komşumuz ağabey, abla dediğimiz insanlar oldu. Zordu ama alıştık.

Tüp satan bir firmanın patronu olmak, personele şu tüpü şuraya teslim et demek başka, gerektiğinde tüpü sırtlayıp kamyon başında dağıtımını yapmak başka bir şey olsa gerek diyecek olduk ”F Lithium online irmamız bayramlarda bir dönem çalışmamış. Çalışanlarımızı bir aile olarak gördüğümüz için yormak istememişiz fakat Bodrum’un ihtiyaçları çerçevesinde artık bayramlarda servis yapmak durumundaydık . Niyeyse ben çalışma arkadaşlarımı inandıramadım, çok sinirlendim.  Olacak bir iş değil deyip bütün telefonları kendi cep telefonuma yönlendirdim. Kurban bayramının ilk günüydü. Bütün telefonları bana yönlendirdiler ve ben o gün 18 tane ev tüpünü kendi aracımın bagajına koyarak taktım. En son gittiğim evdeki kadın “yavrum yapma, ne olur yapma, kıyamam sana” diyerek tüpünü taktırdı. Böyle bir maceram oldu ilk başlarda.”

Kadın bu; bir kere sen bunu yapamazsın demeyeceksin, inadına yapar hem de en iyisini yapar. Toplumumuz kadını ve erkeği ile ön yargılarının pençesinden kurtulmalı artık. Bu kadın işi, şu erkek işi,

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.