Bodrum Gündem

CHP’Lİ VEKİL AKIN ÜSTÜNDAĞ HIZLI BAŞLADI…

CHP’Lİ VEKİL AKIN ÜSTÜNDAĞ HIZLI BAŞLADI…
10.07.2015
0
A+
A-

Cialis online

akın-üstündağCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Pina Yarımadasında, dünyada ender bulunan Halep çamlarının olduğu bölgede devam eden otel inşaatlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.
cheap Colchicine Bodrum Gündem Haber
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması talebiyle yazılı bir soru önergesi veren CHP Muğla Milletvekili Üstündağ, söz konusu alana turizm tesisi kurulmasının Anayasa’ya aykırı olup olmadığını sordu. Aynı konuda CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun geçtiğimiz aylarda verdiği soru önergesinin ardından Milletvekili Akın Üstündağ’ın Başbakan Davutoğlu’na yönelttiği yazılı soru önergesinde şu ifadeler yer alıyor;
buy Cialis “Yapımı devam eden otel inşaatları orman alanında mıdır? Pina Yarımadası’nda yakın geçmişte bir orman yangını olduğu bilinmektedir; otel inşaatlarının bulunduğu alan, orman yangını olan yerlerden midir? Anayasa’nın 169. maddesinde, ormanların ülke yönünden taşıdığı önem gözetilerek, korunmaları ve geliştirilmeleri konusunda ayrıntılı düzenlemelere yer verilmiştir. Aynı maddenin 3. fıkrasında, ormanlara zarar verebilecek hiçbir faaliyet ve eyleme izin verilemeyeceği ifade edilmektedir. Söz konusu turizm tesisi kurulması, Anayasa’nın 169. maddesine aykırı değil midir? Söz konusu alan orman yangını olan yerlerden ise ağaçlandırma yerine otel yapımına izin vermek, 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 17. maddesinde, devlet ormanlarının yanmasıyla elde edilecek yerlerde yapılacak her türlü yapı ve tesislere Orman İdaresi’nce el koyulacağı ve yine aynı kanunun 93. maddesine göre yanmış orman alanlarında, Orman Kanunu’nun 17. maddesine aykırı eylemlerde bulunanların cezalandırılacağı belirtilmektedir. Mezkur ormanlık alanda turizm tesisi inşa etmekte olanlar hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Söz konusu proje orman vasfı altındaki alanda ise otel yapımına ilişkin imar düzenlemeleri hangi mevzuata göre, nasıl yapılmıştır? İmar izinleri, hangi mevzuata göre ve hangi kurumlar tarafından verilmiştir? Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 02.08.2013 tarihinde İzmir’de bir toplantıda yaptığı konuşmada, ‘İnsanlar Twitter’dan yazıyorlar. Yanan alan fotoğrafı koyup, otel olacak diye… Öyle bir şey söz konusu değil, genelge var. Öyle bir liste varsa bir yerde gösterin, kendim geri alacağım. Yanan alanı başka maksatla vermek mümkün değil. Yanan alanlar asla başka yere verilemez, doğrudan bir yıl içinde ağaçlandırmak mecburiyetindedir. Anayasa’nın 169. maddesinde çok açık emredici bir hüküm bulunuyor. Bu bizim için çok önemli. Otel yapmak mümkün değil, etrafı çevriliyor tespit ediliyor ve bir yıl içinde tekrar ağaçlandırıyoruz. Başka maksatla vermiyoruz.’ demiştir. Orman Bakanı, bu açıklama ile Pina Yarımadası’ndaki inşaatlar arasındaki çelişki karşısında kendisini nasıl geri alacaktır?”
Yorumlar

  1. nasiri dedi ki:

    akın bey kendisinin hangi memleketin milletvekili olduğundan haberi varmı.hangi anayasa hangi millet hangi iktidar.anayasada o kadar madde varki,ne zamandan beri iktidar(devrik)onları tutmuşki.bu millete ana yasa değil,babayasa olsa fayda etmez.ana yasa mahkemesinide baba yasa mahkemesi yapsanız gene hava alırsınız.