Bodrum Gündem

BODRUM’DA YANLIŞ ÜZERİNE YANLIŞ…

BODRUM’DA YANLIŞ ÜZERİNE YANLIŞ…
16.07.2015
0
A+
A-
süleyman-mazı-ve-mehmet-tosunMHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum Belediyesi meclis üyesi Süleyman Mazı’nın büyükşehir meclis üyeliğinden alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. MHP Bodrum İlçe binasındaki basın açıklamasında meclis üyesi Süleyman Mazı ve Yönetim kurulu üyesi Hakan Karabulut da hazır bulundu.
Mehmet Can Meral/Bodrum Gündem
Mehmet Tosun, ilçe seçim kurulunun konuyla ilgili kararının kendilerine de ulaştığını belirterek, kararı bir demokrasi ayıbı olarak niteledi. MHP’nin Bodrum’da aldığı oy oranına göre büyükşehir meclisinde 2 üyeyle temsil edilme hakkı kazandığını oysa bu kararla üye sayısının 1’e düştüğünü belirten Tosun; “Hepimizin malumu Birol Aydın arkadaşımız, eski Mumcular Belediye başkanımız, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerden bu yana partimizin hem Bodrum Belediye meclisinde, hem de büyükşehir meclisinde ikinci sıradan temsil etmekteydi ama kendisiyle ilgili özel bir durum oluştu. Kendisi memuriyete dönmek istedi, kamu görevine geri dönmek istedi. Şubat ayı içerisinde hem partimizden istifa etti, hem de meclis üyeliğinden istifa etmek durumunda kaldı ve şu anda kamudaki görevine devam ediyor. Süleyman Mazı arkadaşımız da 18.02.2015 tarihi itibariyle büyükşehir meclis üyeliği görevine başladı ve o günden bu güne kadar devam ederken, dünkü kararlar büyükşehir meclis üyeliği görevinin sonlandırıldığı, yerine Cumhuriyet Halk Partisi’nden İsmail Altındağ arkadaşımızın görevlendirildiği noktasında, Cumhuriyet Halk Partisinin 10.07.2015 tarihinde yapmış olduğu itiraz sonucunda karar aldıklarını bize tebliğ ettiler. Tabi bana göre bir demokrasi ayıbı olarak nitelendiriyorum bu olayı. Maalesef ve maalesef başından beri bu büyükşehir kanununa hep karşı çıktık. Büyükşehir kanununa karşı çıkmamızın sebeplerinden bir tanesini de bu oluşturmuş durumda şu anda. Siz 30 Mart 2014’ten itibaren seçmen iradesinin gereği olarak MHP’den iki meclis üyesini büyükşehirde görevlendiriyorsunuz ve onlar o günden bu güne görev yapıyorlar ve bu arada meclis üyeliğinde bir boşalma oluyor, bunu aynı partinin yedeğine vermek yerine, Cumhuriyet Halk Partisi’nin birinci sıradaki yedek üyesine bu görevi veriyorsun. Bu da Datça Belediyesindeki ilginç ve uygun bulmadığımız olaydan sonra ortaya çıkıyor. Yani Datça’da ki uygulamayı da yanlış buluyoruz, Bodrum’daki, Muğla’daki uygulamayı da yanlış buluyoruz” dedi.
order albuterol purchase Sildenafil mehmet tosun intBODRUM’DA ve DATÇA’DA Kİ UYGULAMA SEÇMEN İRADESİNE SAYGISIZLIKTIR…
Büyükşehir meclisinde boşalan üyeliklerin atanmasına yönelik Datça’da yapılan uygulamayı da, Bodrum’da yapılan uygulamayı da seçmen iradesine saygısızlık olarak niteleyen Mehmet Tosun sözlerine şu şekilde devam etti; “Cumhuriyet Halk Partisinin oradaki ilçe seçim kurulunun yani Datça’daki ilçe seçim kurulunun kararını baz alarak itiraz ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Onun sonucunda da 2007’deki YSK’nın kararı, Datça ilçe seçim kurulunun son aldığı karar baz alınarak Bodrum ilçe seçim kurulumuz da maalesef ve maalesef bizim seçmen irademize saygısızlık abidesi olan bu kararı almıştır. Onlara diyeceğimiz bir şey yok, yargıya ve YSK’ya sonuna kadar saygılıyız ama günümüz koşullarında bu kararın doğru olmadığını ve bir daha gözden geçirilmesi gerektiğini buradan söylüyoruz ve bununla ilgili gerek meclis üyemiz kişisel olarak, gerekse biz parti olarak başta il seçim kurulu olmak üzere konuyu YSK’ya, Ankara’ya taşıyacağız. Bununla ilgili yeni bir karara ihtiyaç var, kanuni düzenlemeye de ihtiyaç var. Ben kanuna da baktım çok muğlak ifadeler var. Bu muğlak ifadelerle biz koskoca büyükşehirleri yönetemeyiz”.
mhp_bodrum_ilçe_başkanı_mehmet_tosun (32)MAZI’NIN VERDİĞİ OYLAR NE OLACAK?
Geçen sürede büyükşehir meclisinde Süleyman Mazı’nın birçok karara evet veya hayır oyu verdiğini hatırlatan Tosun, Propranolol 20mg “Geçen süre ne olacak?” diyerek şunları söyledi;
“Bodrum’un sorunları ile ilgili olarak katkı sağlamaya çalıştı kendi iradesi ve partimizin görüşleri çerçevesinde. Orada alınan kararlar ne olacak? Yani o gün niye arkadaşımızı görevlendirdiniz? Bugün niye görevden alıp başka bir arkadaşı görevlendiriyorsunuz? Maalesef ve maalesef bu seçim sonuçlarıyla ilgili özellikle bu meclis üyeliği bazındaki ucunun açık olması, bir süre tanınmaması hakikaten bu tür hukuki olmayan, günümüz koşullarına uygun olmayan, adaletli olmayan kararların ortaya çıkmasına sebep oluyor”.
Başkan Tosun konuşmasında, 30 Mart 2014 seçimlerinde kendilerine oy veren bütün seçmenin haklarına sahip çıkacaklarını belirterek şunları söyledi;  “Bizler Bodrum’u seviyoruz ve öncelikle Bodrum için çalışıyoruz. Buradaki yerel sorunlar bizim için önemli. Genel siyaseti zaten partilerimizin genel merkezleri belirliyor. Bu konudaki hassasiyetimiz, bu konuda halktan aldığımız talepleri belediye meclisinde kamuoyunun taleplerinin gündeme getirilmesini parti olarak sonuna kadar sürdüreceğiz ama Süleyman Mazı arkadaşımıza yapılan haksızlığı da, partimize ve bize oy veren insanlara yapılmış haksızlık olarak görüyoruz ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Ben bu konuyu ilçe başkanı olarak YSK’ya taşıyacağım. Böyle saçmalık olmaz. Yani kesinlikle düzeltilmeli”.
Bodrum’da yapılan uygulamayla birlikte Datça’da yapılan uygulamayı da şiddetle kınadıklarını söyleyen Mehmet Tosun konuyu sonuna kadar takip edeceklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.