Bodrum Gündem

BODRUM’U YAKMAYA DEVAM EDİYORLAR…

16.07.2015
0
A+
A-
yangın bodrum ortakent (1)ORTAKENT-YAHŞİ YARBASAN MEVKİİNDE ÇIKAN YANGIN PANİĞE NEDEN OLDU…
Ortakent’te çıkan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyürken, yerleşim yerlerini tehdit eden alevler lüks villaların bahçe duvarlarına kadar yaklaştı. Colchicine online
Mehmet Can Meral/Bodrum Gündem Viagra online no prescription purchase Lamisil
Bodrum’un Ortakent Yahşi Mahallesi Yarbasan Mevkiinde öğleden sonra çıkan yangın nedeniyle bölgede evleri olan vatandaşlar büyük panik yaşarken, yangına Milas Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı bir söndürme uçağı, bir söndürme helikopteri, Bodrum Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler, Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi Bodrum grup ekipleri, Muğla 911 Arama Kurtarma ekipleri, AKUT ekipleri, iki özel itfaiye aracı ve vatandaşlar müdahale etti.
Hortma Caddesi üzerindeki otluk alanda çıktığı iddia edilen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangının evlere yaklaşması nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, yangını söndürmek için kovalarla su taşıdılar. Bahçe hortumları ile de yangını söndürmek için mücadele eden vatandaşlar ilk başlarda havadan müdahalenin yapılmadığı yangın alanında itfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığını belirterek duruma tepki gösterdiler.
Sahipleri arasında bazı ünlü isimlerin de bulunduğu lüks villalardan oluşan Yarbasan Sitesinin çevre duvarlarına kadar yaklaşan yangın, ekiplerin ve vatandaşların yoğun müdahalesiyle site içerisine sıçramadan kontrol altına alındı. Bölgede bulunan başka bir evin etrafı ise tamamen kül olurken, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar yangının eve sıçramaması için uzun süre uğraştı.
Yangının evlerine geleceğini düşünen bazı site sakinleri ise gözyaşlarını tutamazken, çocuğuyla birlikte ağlayan bir kadını komşuları sakinleştirdi.
Yaklaşık 4 saat sonra kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ederken, yangında yaklaşık 14 hektarlık alanın kül olduğu öğrenildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.