Bodrum Gündem

BOŞ DAMACANALAR İLE BARİKAT KURUP YOL KAPATTILAR…

16.07.2015
0
A+
A-

su için kuyucaklılar yol kesti (24)20 GÜNDEN BU YANA SUSUZ KALDIKLARINI SÖYLEYEN KUYUCAKLILAR BOŞ DAMACANALAR İLE YOL KAPATTI…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Milas ve Bodrum sınırında bulunan Meşelik köyüne bağlı yaklaşık 600 kişinin yaşadığı Kuyucak mahallesinde 20 günden bu yana su olmadığını söyleyen yurttaşlar yol kesti. Bireysel ve toplu olarak MUSKİ’ye müracaat ettiklerini ifade eden Kuyucak sakinleri seslerini duyurabilmek için son çare olarak yolu kapattıklarını kaydettiler.

Güvercinlik’te dünyaca ünlü Halep çamlarının yetiştiği Pina Yarımadasında birisi tamamlanan, ikisinin ise inşaatının devam ettiği çok katlı otellerin hemen arkasında bulunan Kuyucak köylüleri 20 günden bu yana sularının olmadığı gerekçesi ile yol kapatma eylemi yaptılar. Sabah 10:00’da yaklaşık 100 kişiden oluşan kadınlı erkekli Kuyucak sakinleri yolu kapatarak yetkililerden su sorununun çözülmesini istediklerini söylediler.

Yolun kapatılmasının ardından Milas’a bağlı Jandarma ekipleri bölgeye gelerek yurttaşlardan yolu açmalarını istedi. Ancak yurttaşlar yetkili birisinin gelerek su sorunun çözümü için bir söz verinceye kadar demokratik haklarını kullanacaklarını ve yolu açmayacaklarını söylediler. Yolun kapanması nedeni ile zaman zaman denize gitmek isteyen tatilciler ile yerel halk arasında gergin anlar yaşandı. Bazı tatilciler yolun kapanmasına tepki göstererek “Bize ne suyunuz yoksa, yolu kapatmaya hakkınız yok” şeklinde tepki gösterdiler. Yolu kapatan yerel halk ise sıkıntılarını anlatarak alternatif bir yol olduğunu orayı kullanmalarını önerdiler.

su için kuyucaklılar yol kesti (19)YAZ ORTASINDA 20 GÜNDÜR SUSUZLAR…

Kuyucak’ta yaşayan Cuma Kaplan toplanarak yolu kapatmalarının nedenini şu şekilde anlattı; “20 gündür burada su yok. Daha doğrusu, yılbaşından bu tarafa, büyük şehre devrolduğundan bu tarafa hep sorun, hep sorun, ama 20 gündür hiç su gelmiyor.”

Neden su gelmediği ile ilgili olarak yetkililerin kendilerine boruların tıkalı olduğunu ifade eden Kaplan su sorunu ile ilgili isyanını şöyle dile getirdi; Ne gelen var, ne giden. Biz burayı çizdirdik, üstlere bildirdik diyorlar. Biz bayram günü ne yapacağız. Şu Bodrum’un dibinde, şu ortamda susuzluk kolay bir şey mi? Ekmeksiz yaşanıyor, susuz yaşanmıyor. Bir muhatap bulamıyoruz karşımızda. Arıyoruz merkezi birisi geliyor, her gün ekip değişiyor. Biri orayı kazıyor, biri burayı kazıyor. Bizi muhatap alıp sorunu çözmeye çalışan kimse yok. Biz susuzuz o kadar.”

Cialis online su için kuyucaklılar yol kesti (16)ÇÖZÜM BULACAK YETKİLİ BİRİNİ İSTİYORLAR…

Kuyucak’ın Milas’a bağlı olduğunu, su konusunun ise MUSKİ’ye bağlı olduğunu söyleyen yurttaşlar ne Bodrum’un nede Milas’ın bakmadığından dolayı şikayetçi ve mağdur olduklarını söylediler. Büyükşehir olmadan önce su sorunlarının olmadığını iddia eden yurttaşlar “MUSKİ’ye geçtikten sonra sorun oldu. Bir gün Güvercinliğin ekibi geliyor bize soruyor, bir gün Pınarlıbelen ekibi geliyor boru nerden geçiyor diye bize soruyorlar. Buraları bilen adamı aldılar Milas’a götürdüler.” dedi.

70 YAŞINDA ve ENGELLİ OLMASINA KARŞIN EYLEME DESTEK VERDİ…

70 yaşında olduğunu söyleyen Muteber Metinoğlu ise buraya ödenek bulunamadığına dikkat çekerek isyanını şu şekilde dile getiriyor;

“Buraya ödenek bulunamamış. Onun için bize su gelmiyor. Borular çatlamış, patlamış. Otellere veriliyor. Bizde insanız, bizde burada yaşıyoruz. 70 yaşında ve engelliyim ben. Kim geliyorsa gelsin buraya görüşelim. Jandarma gelsin, hakim gelsin kim geliyorsa.”

Hatice Karaaslan adlı yurttaş ise su sorunu ile ilgili şöyle konuştu; “Biz isyandayız. Böyle olacak bir şey değil. Misafirimiz geliyor, çocuklarımız var. Ama çözüm için hiçbir faaliyette yok.”

purchase cheap Sildenafil su için kuyucaklılar yol kesti (11)GAZETECİLER YİNE HEDEFTE…

Yolun kapanmasına sert bir şekilde tepki gösteren tatilcilere ise “Bizimle tartışmanıza gerek yok, Jandarma’yı arayın gelsin” diyen Kuyucaklılara bazı tatilciler sert tepki gösterirken, bazıları ise haklı olduklarını dile getirdiler. Yol kapatanlara sert tepki gösteren bazı tatilciler ise gazetecilere bizi izinsiz çekemezsiniz şeklinde ifadelere kullanarak görüntü alan gazetecilerin telefon ile fotoğraflarını çektiler.

Evinde hastaları olduğunu ve taşıma su ile onların temizliklerini yapmak zorunda kaldığını dile getiren yurttaşlar yetkililerden bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini talep ettiler. Gerekirse kendilerinin de maliyetleri karşılamak üzere bedel ödeyeceklerini söyleyen Kuyucaklılar suyun temel ihtiyaç olduğunu hatırlattılar.

Bütün yasal yolların yerine getirilerek mağduriyetlerine çözüm aradıklarını söyleyen Kuyucaklılar en son çare olarak yolu kestiklerini ifade ettiler.

su için kuyucaklılar yol kesti (29)YETKİLİLER SÖZ VERSİN YOLU AÇALIM DEDİLER…

Jandarmanın gelmesi ile Kuyucaklılar ve Jandarma arasında yolun açılması ile ilgili görüşmeler başladı. Jandarmanın yolun açılmasını isteyerek, suç işliyorsunuz demesi üzerine Kuyucaklılar “Demokratik hakkımızı kullanıyoruz, yetkililer gelsin söz versinler bizde yolu açalım” dediler.

Yolun açılmaması üzerine bölgeye önce Muhtar Tahir Saylak, Büyükşehir Yasası’nın ardından mahalleye dönüştürülen Kuyucak’ta bu sorunların yaşanmaya başladığını belirten Muhtar Tahir Saylak ise, cheap Retin-A “Sizin dilekçelerinizi ben Büyükşehir’e ilettim ama beni de dinlemiyorlar. Büyükşehir olduktan sonra muhtarlar tek tek istifa etmeye başladı. Zaten bende bırakacağım muhtarlığı. Boruları benim döşeyecek halim yok ya” dedi.

su için kuyucaklılar yol kesti (31)MİLAS KAYMAKAMI SÖZ VERDİ YOL AÇILDI…

Yol kesme eyleminin başlamasından üç saat sonra mahalle sakinlerini dinlemek üzere Kuyucak’a gelen Milas Kaymakamı Fuat Güner ile birlikte Milas Belediye Başkan Yardımcıları Faik Karagöz ve Zeynep Mat konunun takipçisi olacaklarını söylediler.

Vali Amir Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ile görüşüp önce kısa vadeli ardından uzun vadeli çözüm için çalışmaya başlanması için aracı olacağını söyleyen Milas Kaymakamı Fuat Güner şöyle devam etti; “Devlet adına buradayım ve sizin adınıza bu işleri takip edeceğim. Onlar gelir gelmez ben bilmem ama ben sizin adınıza takip edeceğim. Buradan ayrılacağım ve vali beyi arayacağım. Büyükşehir Belediye Başkanını arayacağım. Onlara diyeceğim ki böyle bir sorun var. Zaten basında burada çektiğine göre, onlarda bilgilenmiş olacaklar.”

Milas Kaymakamı Güner, yurttaşların bayram süresince su sorununun çözülmesi için yetkililer ile görüşüp kısa vadede geçici, ama daha sonra kalıcı bir çözüm üretilmesi konusunda takipçi olacağının sözünü verdi ve yurttaşlardan yolu açmalarını istedi.

Kuyucaklılar Milas Kaymakamının verdiği söz üzerine araçları ve boş damacanalar ile kapattıkları yolu açarak olaysız bir şekilde dağıldılar.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.