Bodrum Gündem

BU KADARINA DA PES ARTIK!!! SULAK ALANA UÇAK PİSTİ YAPACAKLARDI…

16.07.2015
0
A+
A-
bodrumda-sulak-alana-kaçak-uçak-pisti-(1)BU KADARINA DA PES DEDİRTEN OLAY…TUZLA SULAK ALANINA UÇAK PİSTİ YAPACAKLARDI!
Her yıl binlerde yabancı kuş türünün akın ettiği Tuzla Sulak Alanına, planör uçak için bir pist yapma girişiminde bulunuldu.
Bodrum Gündem Haber
Milas-Bodrum karayolu Boğaziçi mevkinde yaşayan vatandaşlar, bölgedeki Tuzla Sulak Alanına iş makinelerinin girdiğini ve çalışma yaptığını fark etmesi üzerine, durumu Boğaziçi Muhtarlığına bildirdi.
Bölgeye gelen mahalle muhtarı, Tuzla sulak alanının tahrip edildiğini fark ederek durumu Milas Kaymakamlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4’üncü Bölge Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Kısa sürede bölgeye gelen yetkililer, bir iş adamının özel uçağını indirebilmesi için yapılan pist çalışmasını durdurdu.
Boğaziçi Muhtarı İbrahim Köksal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Boğaziçi bölgesinin dünyanın en gözde yerlerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Bölgede yabancı kuşlar, pelikan ve flamingoların barındığını anlatan Köksal, hayvanların yaşam alanlarına zaman zaman müdahale edildiğini anlattı.
bodrumda sulak alana kaçak uçak pisti (4)Bir işadamı tarafından bölgede uçak pisti yapılması için çalışma başlatıldığını ve bunu son anda önlediklerini anlatan Köksal ; “Bu çalışmalar yeni başlamış. Vatandaşın ihbarı üzerine geldik. Hemen kaymakam ve jandarmayı aradım. Konu savcılığa da intikal etti. İş makineleri buradan çıkartıldı ancak doğaya zarar verildi. Yasalarımızdaki bazı boşluklardan istifade ediyorlar. Bir vatandaş özel uçağına pist yapmak için çalışma başlatmış. İş makineleriyle dolgu yapma teşebbüsünde bulunmuş. Burayı tahrip ederek pist yapmaya çalışmış. Burayı sahipsiz bir yer sanmış. Memleketin bu türlü yerlerine zarar verilmesine üzülüyoruz. Buranın iyi şeylere hatırlanmasını istiyoruz. Bu bölgenin bu tür şeylerle maruz kalacağını düşünüyorum.”
Köksal, bölgede bu gibi olayların zaman zaman yaşandığını belirterek, order Viagra “Burayı tel örgüyle çevirip koruma altına alınmasında fayda görüyorum” Buying Lithium misoprostol online dedi.
Bölgede incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4’üncü Bölge Müdürlüğü ekipleri ise alanda 1 hektarlık koruma alanının zarar gördüğünü tespit ettiklerini ifade ederek, konuyla ilgili yasal işlem başlatıldığını ve iş adamına 38 bin 751 lira para cezası kesileceği belirtildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.