Bodrum Gündem

GÖKTEPE’DE MEZAR SAYISI 26’YA ÇIKTI!

16.07.2015
0
A+
A-
misoprostol buy buy Nolvadex bodrum_mezar_sayisi_cogaliyor (2)Bodrum Göktepe mevkiindeki inşaat alanında devam eden kurtarma kazılarında mezar sayısı 11’den 26’ya çıkarken, mezarlardan tarihi eserler de çıkmaya başladı.
Bodrum Gündem Haber Accutane online
Göktepe’de yapımına başlandığı günden bu yana doğa ve tarih severlerin karşı çıktığı inşaat alanında 11 adet çekmece tipi kaya mezarı bulunmuş ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ekipleri tarafından kurtarma kazısı başlatılmıştı. Uzmanlar tarafından bölgenin antik Halikarnassos döneminde Nekropol alanı olduğu belirtilirken, inşaat için bölgede çalışma yapan iş makinası tarafından zarar gören mezarların sayısı ise 26’ya çıktı.
Müze ekipleri bölgedeki çalışmalarını sürdürdüğü sırada mezarlardan birinde bulunan tarihi gözyaşı şişesinin çıkartılması ise saniye saniye görüntülendi. Gözyaşı şişesinin dışında seramik parçalarının da bulunduğu mezarlarda ekipler çalışmalarını sürdürürken, bölgede bulunan tarihi mezar sayısının, bölgenin nekropol alanı olmasından dolayı artacağı tahmin ediliyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.