Bodrum Gündem

CHP VEKİLLERİNDEN ÖNEMLİ MESAJLAR VAR…

18.07.2015
0
A+
A-

bodrum chp bayramlaşma (8)CHP MUĞLA MİLLETVEKİLLERİNİN’DE KATILDIĞI BAYRAMLAŞMAYA OLDUKÇA YOĞUN KATILIM OLDU…

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ ÖMER SÜHA ALDAN; “CHP AKP KOALİSYONU TAMAM GİBİ BİR YAKLAŞIM DOĞRU DEĞİL. MHP AKP KOLAİSYONU OLACAK” DEDİ.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü bayramın ikinci günü ilçe binasında gerçekleştirilen bayramlaşmaya CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir ile birlikte CHP milletvekilliğine aday olan Burak Erbay ve Süleyman Girgin’de katıldı. Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum belediye Meclis üyeleri ile birlikte CHP üyeleri bayramlaşmada hazır bulundular. Yapılan konuşmalarda en çok dikkat çeken nokta CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın konuşmasındaki “Kamuoyu önünde AKP CHP Koalisyonu tamam gibi bir yaklaşım doğru değil.” değerlendirmesi oldu.

CHP İlçe Başkanı Recai Seymen’in katılanların bayramını kutladıktan sonra en kısa zamanda bir hükümetin kurulmasını istediğini, Premarin kurulamadığı taktirde CHP örgütü olarak erken seçime hazır olduklarını söyledi.

bodrum chp bayramlaşma (6)BAŞKAN TRAFİK SORUNUNU ÇÖZ…

Muğla CHP İl Başkanı Mürsel Alban bu bayram CHP’nin üç milletvekili ve adayları ile birlikte tam kadro olarak tüm ilçeleri dolaştıklarını söyledi. Geç kaldıkları için partililerden özür dileyen Alban Bodrum trafiğinin İstanbul trafiğini geçtiğini bu nedenle Bodrum Belediye Başkanından çözüm beklediğini söyledi. Alban şöyle konuştu; “Ben Muğla İl Başkanı olarak ülkemizde ve dünyada savaşların olmadığı, kalıcı barışların yaşandığı, birliğin, beraberliğin korunduğu, özgürlüklerin istenilen şekilde rahatça işleyebildiği, demokrasinin çalışabildiği, her gününüzün bayram günü gibi geçmesini diliyor, hepinizin bayramınızı kutluyorum.”

bodrum chp bayramlaşma (5)BİZ TRAFİKTEN PARA KAZANIYORUZ…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise bu sıcakta böyle bir aile ortamını görmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Bayramlar bizi bir araya getiriyor. Çokta mutlu oluyoruz. Bu günleri özlüyoruz. Birlik ve beraberliği özlediğimiz bu günler. Bodrum bu gün manşetlerde. Ekmek su bitti gibi haberler yapılmış. Bizler trafiğin sıkışmasını bekliyoruz. Çünkü biz bundan para kazanıyoruz.”

Başkan Kocadon bir an önce bir hükümet kurulmasını istediğini ifade ederek “Eğer istediğimiz bir şey olmuyorsa arkadaşlar, mümkün olan bir yerde buluşup, hükümetin içinde olmak benim en büyük arzum. Çünkü ben 17 yıldır kesintisiz belediye başkanlığı yapıyorum, hiç iktidar partisinin belediye başkanı olamadım. İnşallah bu sefer bir ucundan tutalım.”

3.MİLLİYETÇİ CEPHE OLASILIĞI YÜKSEK…

Daha sonra söz alan Muğla CHP Milletvekili Nurettin Demir ise AKP ile CHP’nin bir hükümet kurabileceğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı; “Gerçekten önemli bir süreçteyiz. Ankara’da yoğun bir çalışma var. İzliyoruz, gözlemliyoruz. Ama Ankara’daki gelişmeleri Akın Üstündağ ve Ömer Aldan vekillerim yeni geldikleri için onlar daha iyi aktaracaklardır. Benim kişisel görüşüm şu; özellikle CHP’nin bu ülkeyi, Cumhuriyeti kuran bir parti olarak, sorumluluklardan kaçmaması gerektiğini düşünüyorum. Güçlü ve özellikle güvene dayalı bir protokolle 300-400 sayfalık her şeyi çok detaylı ve özellikle halkın sorunlarını çözecek, sosyal devleti güçlendirecek ve Anayasa’da bir çok değişiklikleri yapabilecek güçlü bir hükümete ihtiyaç vardır. Şu anda CHP ve AKP iktidarı görünüyor. Diğer taraftan ise AKP, MHP yani üçüncü MC iktidarı olasılığı var.”

CHP Milletvekili Demir geçmiş dönemde MC hükümetlerinden halkın çok zarar gördüğünü sözlerine ekleyerek bu nedenle böyle bir buy Valtrex oluşumun Türkiye’ye zarar vereceğini söyledi.

bodrum chp bayramlaşma (4)TÜRKİYE’NİN CHP’YE İHTİYACI VAR…

Daha sonra söz alan CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ise erken seçimin çözüm olmadığını dile getirdi. Üstündağ şöyle konuştu; “Çok değerli partili yoldaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hepinizin bayramını kutluyorum. Bayramın hem ülkemize, hem de partimize gelecek dönem içerisinde çok daha iyi yerlerde yer alması için vesile olmasını diliyorum. Ankara’da neler olduğu konusunda her ilçe de bir merak var. Net olan bir şey yok. CHP olarak seçmenin verdiği mesajı doğru olarak değerlendirdik. Çünkü bu mesajı doğru değerlendirmeyen partiler çok büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalacaklar. Değerlendirmeyenler var biliyorsunuz. Bir uzlaşı noktasında birbirinizle görüşün ve ülkeyi beraber sırtlayın diye bir mesaj var. Bu mesaj karşısında CHP üst yönetiminden kapıyı kapatmadan kendi ilkelerinden de vaz geçmeden ülkenin içine girebileceği zor dönem açısından bir sorumluluk üstlenmesi isteniyor çeşitli çevreler açısından. Bu üleknin CHP’ye ne kadar ihtiyacı olduğunu göstermesi açısından çok önemli.”

bodrum chp bayramlaşma (11)KİMSE ERKEN SEÇİM İSTEMİYOR, CUMHURBAŞKANI DA DAHİL…

CHP ile AKP’nin koalisyon yapacağı görünmesine karşın aslında AKP’nin MHP ile koalisyon yapacağını iddia eden CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ise şu açıklamaları yaptı; “Hiç kimse erken seçim istemiyor. Bunu bilin. Cumhurbaşkanı da buna dahil. Kazasız belasız, fazla kurcalanmaksızın, kurcalama anlayışı olmayan bir iktidar isteniyor. Bu iktidara kim yakın derseniz, bana göre şu anda AKP ile MHP yakın. Çünkü birkaç gün önce Devlet Bahçeli şöyle bir açıklama yaptı. Ben tamamı ile kapıyı kapatmadım, için içinden çıkamadıkları zaman bana gelsinler. Bu şu demektir; ben önce CHP ile görüşmelerini istiyorum ve sonra bana geldiklerinde ben bu hükümeti kurarım anlamındadır. Bu CHP’nin elini zayıflatan bir girişimdir. Zaten sayın Bahçeliyi şu 40 gündür ve daha öncesinde olduğu gibi anlamak mümkün değildir. Bu güne kadar kapıları kapat, sonra iki gün önceki açıklaması ile bir anlamda AKP’ye güzel bir jest ve yeşil ışıktır. Bu durum CHP’nin pazarlık gücünü zayıflatacaktır. Bunu bile bile yaptı. Meclis Başkanlığı seçiminde MHP AKP’ye kıyak yaptı, sonra RÜTÜK seçiminde AKP MHP’ye kıyak yaptı. Kamuoyu önünde AKP CHP Koalisyonu tamam gibi bir yaklaşım doğru değil.”

Daha sonra partililer ve milletvekilleri toplu halde fotoğraf çektirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.