Bodrum Gündem

OSMANLI MİNYATÜRLERİ BODRUM’DA SERGİLENİYOR…

18.07.2015
0
A+
A-

buy Nolvadex online nakkaş Ruhiefza Verdön (120)BODRUM’DA YAŞAYAN NAKKAŞ RUHİEFZA VERDÖN’ÜN MİNYATÜRLERİNDEN OLUŞAN SERGİ AÇILDI…

Bodrum’da yaşayan ve Minyatür Sanatı’na gönül veren sanatçılardan biri olan nakkaş Ruhiefza Verdön Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisinde Osmanlı Esnafı Kolleksiyonuna ait eserlerinde olduğu sergisi açıldı.

Heart Disease Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Sanatçı Ruhiefza Verdön minyatür yapmaya 1989 yılında Cahide Keskiner atölyesinde başlamış, Topkapı Sarayı’nda devam etmiş. 1991 yılında tamamladığı eğitimden sonra yurt içi ve yurtdışında birçok sergiye katılmış. Bunlardan biri küratör Silvyo Ovadya’nın biriktirdiği kartpostallar üzerinden resimlenen ‘Osmanlı’da Yahudi Kıyafetleri’ sergisi.  Kitap haline getirilen sergi New York’ta da sanatseverlerle buluşmuş.

Ruhiefza Verdön’ün sergisi 17 Temmuz 2015, Cuma günü saat 19:00’da Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde başladı. Açılış kokteyline yoğun bir ilgi olurken Bodrum Kalesini ziyaret eden turistlerin de sergiyi ilgi ile izlediği görüldü.

Fatih Sultan Mehmet’in minyatür portresinin de olduğu sergi ile ilgili bilgi veren Nakkaş Ruhiefza Verdön şunları söyledi; cheap Ventolin “Ben Osmanlı minyatürlerini, yani Osmanlıyı çalışmayı çok seviyorum. Çünkü çok renkli ve çalışacak çok sebepler var. Kıyafetleri olsun, yaşam şekilleri olsun, ordu kıyafetleri, yani asker kıyafetleri inanılmaz değişik geliyor bana. Birde geçmişini bilemeyenin, geleceğini tasarlama şansının olamayacağını düşünüyorum.” Ruhiefza Verdön sergide 300 liradan 4 bin liraya kadar fiyatlandırılmış eserlerin olduğunu da sözlerine ekledi.

Sergide bulunan eserlerin bir bölümü “Osmanlı Esnafı Koleksiyonu’na ait. Bu koleksiyon sanatçının yıllarca İstanbul sahaflarından topladığı eski İstanbul yaşamına dair, kimisi siyah beyaz, kimisi yıpranmış kartpostallardan yararlanılarak resimlediği eserlerden oluşuyor.

Osmanlı döneminden kalyon resimleri, Fenerci Mehmet Albümü’nden kıyafetler, minyatürün doğayla ilişkisini ve eski nakkaşların gözlem yeteneğini hayret verici bir şekilde ortaya koyan ‘Has Bahçe’ kitabından çiçek minyatürleri de sergide bulunan eserlerden bazıları.

Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisindeki sergi, 17-26 Temmuz tarihleri arasında gezilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.