Bodrum Gündem

BODRUM BAŞSAVCISI BODRUM BASINI İLE BİR ARAYA GELDİ…

BODRUM BAŞSAVCISI BODRUM BASINI İLE BİR ARAYA GELDİ…
20.07.2015
0
A+
A-

order Xenical online bodrum-başsavcısı-barış-duman-gazeteciler-1GÖREVİNE BAŞLAYAN BODRUM BAŞSAVCISI DR.BARIŞ DUMAN BODRUM’DA GÖREV YAPAN GAZETECİLER İLE BİR ARAYA GELDİ…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevinde bulunan ve Bodrum Adli Yargı derecesinin 1.Bölgeye yükseltilmesi ve Ağır Ceza Mahkemesinin kurulması sonrasında bir başka yerden ilk olarak atanan Cumhuriyet Başsavcısı Dr.Barış Duman Bodrum’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen tanışma toplantısında, 38 yaşında, öğretmen bir eş ve 2 evlat sahibi olduğunu söyleyen Dr.Barış Duman’ın İntisaf Savcılığı Çalışma Ceza Hukuku, Sigortalı Hizmetlerin Tespiti, Sendikaların Toplu İş Sözleşme yapmalarına ilişkin 4 adet basılı eseri bulunurken, Basın Sözcülüğü, Sendikal Hakların Engellenmesi, Gizli Tanıklık konularında hukuk dergilerinde yayınlanmış makaleleri de var.

2012 yılında basın sözcülüğü konusunda yazılan ilk makaleyi kaleme alan Bodrum Başsavcısı Dr.Barış Duman “İyi niyetle yaklaşan herkese kapımız açıktır.” dedi. Yargı haberlerini medyanın en önemli gündem maddeleri arasına girdiğini kaydeden Başsavcı Dr.Duman konuşmasına şöyle devam etti; “Yargı haberlerinin vatandaşa doğru verilmesi gerekiyor. Gerçek verilmesi gerekiyor ki; işte özel hayatın gizliliği, adil yargılanma hakkı, masumiyet karinesi gibi ilkeler zedelenmesin. Bizde bu düşünce ile medya ile kopuk değiliz, medyaya küs değiliz, medyadan çekinmeyiz. İsteriz ki; bir haber yapılacağı zaman medya gelsin, bizimle konuşsun, paylaşsın ve en doğrusunu vatandaşlar ile buluştursun.”

buy Lithium buy Valtrex bodrum-başsavcısı-barış-duman-1İzmir 9 Eylül Hukuk mezunu, arkasından Marmara Üniversitesi Hukuk’ta yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Bodrum Başsavcısı Dr.Barış Duman, Burdur merkez, Malatya Akçadağ, Denizli Çivril, İstanbul Kartal adliyelerinde görev yapmış. Dr.Duman Ocak ayı itibarı ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı vekiliyken de Bodrum’a Başsavcı olarak görevlendirildi.

Bodrum Başsavcısı Dr.Barış Duman Bodrum ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı; “Bodrum’u turist olarak tanımak ayrı, Adliyeye gelip Başsavcı olarak tanımak ayrı. İlk gözlemimiz yeşilin ve mavinin birbirine kaynaşmış olması çok güzel. İş tarafından baktığımız zaman ise yoğun bir iş temposu var Bodrum’da. Hatta biz şöyle değerlendirdik, benim atamam sonrasında; İstanbul’un arka bahçesi, küçük İstanbul olarak görüldü. Öyle olunca biz bu adliyede ne yaparsak İstanbul’u esas alarak yapacağız. Hatta örnek göstereyim, İstanbul’da Çağlayan, Bakırköy ve Anadolu adliyelerinde iş bölümü ortaktır. Yani sadece isimler değişir. Bu iş bölümü nasılsa bunun küçük ölçeklisini Bodrum’a uyarlayacağız. İsim bazlı değil, ilkesel ve iş bazlı çalışma yapacağız. İşi yoğun bir adliye burası. Fiziksel koşullar anlamında çalışma yapmamız gereken bir adliye. Adliye olarak bizde güzel hizmetlerde sizlerle beraber olacağız.”

Yargıda Birlik Derneği üyesi olan Bodrum Başsavcısı Dr.Barış Duman, Adalet gündemi Hukuk Portalının yöneticiliğini ve İstanbul Anadolu Adliyesi Dergisi Yayın Kurulu üyeliğini sürdürmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.