Bodrum Gündem

KIBRIS ŞEHİTLERİ BODRUM’DA ANILDI…

KIBRIS ŞEHİTLERİ BODRUM’DA ANILDI…
20.07.2015
0
A+
A-
kıbrıs-barış-harekatı-anma-1KIBRIS BARIŞ HAREKATININ 41. YILINDA ŞEHİTLER BODRUMDA’DA ANILDI
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 41. yıldönümü ve Kıbrıs Şehitlerini Anma programı dolayısıyla, Bodrum’da bir tören düzenlendi.
Bodrum Gündem Haber
41 yıl önce adada Türk varlığını yok etmek üzere harekete geçen Rum çetelerine karşı artık yapacak diplomatik hiçbir girişim kalmayınca Türkiye’nin düzenlediği başarılı harekat ve harekatta şehit olan Mehmetçikler, Bodrum Belediye Meydanında düzenlenen çelenk koyma programıyla anıldı.
Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi tarafından düzenlenen törene, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, İlçe Emniyet ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile Gaziler katıldı.
Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Hasan Külcü ve gazilerin Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Üyesi ve Kıbrıs Gazisi Emekli Tuğgeneral İhsan Beriş, törende yaptığı konuşmada, 20 Temmuz 1974 günü gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı hakkında bilgiler verdi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin 20 Temmuz 1974 yılında adaya çıkartma yaptığını anlatan Beriş, cheap Colchicine “Bu harekatın yapılmasını ve Kıbrıs Türklerinin katliamdan kurtulmasını, siyasi alandaki faaliyetleriyle zamanın Başbakanı Bülent Ecevit ve Dışişleri Bakanı Turan Güneş sağlamıştır” dedi.
Beriş, yapılan çıkarmalar sonucunda Magosa’dan Lefke’ye kadar Türk tarafının sınırlarının çizildiğini, Kıbrıslı Türklerin harekattan hemen sonra, sistematik katliamlardan kurtularak yeniden kurulan asayişin etkisiyle huzurlu bir döneme girdiğini hatırlattı.

buy Aciclovir Purchase Retin-A without prescription

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.