Bodrum Gündem

BU SAÇMA IŞIKLARA DÜZEN GETİRECEK BİR BABAYİĞİT ARANIYOR!..

21.07.2015
0
A+
A-
trafik manşetBodrum çevreyolunda Kızılağaç kavşağından Ortakent çıkışına kadar olan güzergahta yaşanan trafik sıkışıklığı vatandaşları canından bezdiriyor. Yaz sezonunda artan araç yoğunluğuna ek olarak, güzergahtaki kavşaklarda bulunan trafik ışıklarının ‘Yeşil Dalga’ sisteminde çalışmaması, ışıkların yanış süresinin doğru ve trafik yoğunluğuna göre ayarlanmaması ve gereksiz noktalardaki ışıklar, trafiğin tıkanmasına neden oluyor.
Bodrum Gündem Haber order Aciclovir order Cytotec
Yokuşbaşı, Emniyet, Lise, Hastane, Gümbet ve Jandarma Kavşaklarında yoğun araç kuyrukları oluşurken, vatandaşlardan çok şikayet alan ışıkların başında ise Konacık’ta Paşalı Otomotivin önündeki sinyalizasyon sistemi geliyor. Bu noktadaki anlamsız ışıklar Konacık-Ortakent istikametinde Bİtez Kavşağından başlayan yaklaşık 1,5-2 kilometrelik trafik sıkışıklığna ve araç kuyruklarına neden oluyor. Özellikle öğle saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden uzun araç kuyrukları sürücüleri çileden çıkarıyor.
Öte yandan yaşanan bu problem hem acil durumlarda üzücü sonuçlar doğurabilecek olumsuzlara zemin hazırlarken, hem de çeşitli kazalara neden oluyor. Yolun tüm şeritlerinin tamamen araçlarla dolması nedeniyle acil vakalara yetişmeye çalışan ambulans, itfaiye, polis ve jandarma araçları da ilerlemekte güçlük çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Ortakent’te yaşanan yangına yetişmeye çalışan bir itfaiye aracının trafiğe takılması Kent Haber tarafından gündeme taşınmıştı.
Trafik sıkışıklığı kazalara da neden oluyor. Dakikalarca kırımızı ışıkta bekledikten sonra yeniden kırmızı ışığa yakalanmamak için gaza basan bir sürücü kazaya neden oldu. Bu olay Kent haber kamerasının bölgede görüntü aldığı sırada meydana geldi. Bir otomobil sürücüsü ışığa yakalanmamak için gaza fazla dokununca ani fren yapan bir yolcu minibüsüne arkadan çarptı. Kazada herhangi bir yaralanan olmazken, otomobil ve minibüste hasar meydana geldi.
Konuyla ilgili Mikrofon uzattığımız sürücüler de yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Yetkililerden yardım isteyen vatandaşlar, İstanbul’un yoğun trafiğinden kaçarak Bodrum’a tatil amacıyla geldiklerini, ancak burada da bitmek bilmez bir trafiğe takıldıklarını söylediler. Yaşanan sıkıntının trafik ışıklarından kaynaklandığını anlatan sürücüler, bir saattir trafikte beklediklerini, böylesine basit nedenden kaynaklanan sorunun bir türlü çözülememesine ise anlam veremediklerini ifade ettiler. Burçin Baykal isimli bir sürücü, “Bence alternatif yollar açılması lazım. Trafik ışıklarının da düzenlenmesi lazım. Yaklaşık 20 dakikada kavşaktan buraya gelebildim” dedi.
Karayolları bölge müdürülüğü sorumluluk alanında bulunan çevreyolundaki bu sorunun çözülene kadar takipçisi olacağımızı belirtip, Bodrum’da yaşayan ve kısa süreliğine gelmiş vatandaşların stressiz bir tatil geçirebilmesi için yetkililerden bu konunun üzerine hassas bir şekilde yaklaşarak gerekli çözümleri üretmelerini temenni ediyoruz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.