Bodrum Gündem

YAZ OKULUNDA 96 ÖĞRENCİ EĞLENEREK ÖĞRENİYOR…

21.07.2015
0
A+
A-

order Proscar purchase metoclopramide treatment with Dapoxetine cumhuriyet Halk evleri ve ÇYDD yaz okulu (44)BODRUM CUMHURİYET HALK EVLERİ ve ÇYDD YAZ OKULUNDA 96 ÖRENCİ EĞLENEREK ÖĞRENİYOR…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

6 Temmuz’da başlayan Bodrum Cumhuriyet Halk Evleri ve ÇYDD tarafından birlikte düzenlediği yaz okuluna 4.sınıftan 8.sınıfa kadar olan 96 çocuk katılıyor. Cumhuriyet Halk Evlerinin Gümbet Pazaryerinde bulunan binasında gerçekleştirilen etkinliklerde yaklaşık 25 gönüllü eğitmen görev alırken, yaz okulu boyunca her gün bir hayırsever, öğrencilerin ve eğitmenlerin öğle yemeklerini ikram ediyor.

Gönüllü olarak yaz okulunda Edebiyat öğretmenliği yapan, ÇYDD üyesi Şükran Atmaca ÇYDD’nin 19. Yaz Okulu etkinliği olduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi; “Bu sene Cumhuriyet Halk Evleri ile birlikte yapıyoruz. Sağ olsunlar binalarını sundular. Belediyenin çok büyük katkısı var. Hayırseverlerin de ayrıca. Her sene meyve suyu ile idare ettiğimiz yaz okulunda, bu sene çok doyduk. Çocuklarımız çok memnun. Artık yemek arabası ne zaman gelecek diye sormaya başladılar. Eğlenerek öğrenmek. Temel amacımız bu. Yeteneklerini geliştirmeye yönelik dersler koyduk. Örneğin drama, dans, güzel konuşma, yazma, resim, heykel ve tasarım, proje geliştirme, bir yere gittiğimizde anlatabilecekler, bir film, bir sunum yapabilecekler.”

Atmaca bu yaz okulunda çocuklara kendine güven ve yeteneklerini geliştirebilen bireyler olmaları yönünde katkı koymaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bodrum Cumhuriyet Halk Evleri ve ÇYDD’nin birlikte organize edilen yaz okulunda her gün bir hayırsever tarafından öğle yemeği ikram ediliyor. 96 çocuk ve gönüllü eğitimcilere hamburger ve ayran ikramında bulunan genç iş insanı Emre Köroğlu ÇYDD ve Cumhuriyet Halk Evlerinin birlikte yürüttüğü bu projeyi duyduklarında çok heyecanlandıklarını kaydetti. Köroğlu bu proje ile ilgili şöyle konuştu; “Bizim üzerimize düşen görev ne ise onu yerine getirmek, bizim boynumuzun borcudur. Bizim etrafımızdaki genç arkadaşlarımız çok değerli. Önümüzdeki yıllarda vatana ve millete hayırlı evlatlar olabilmeleri bu yollardan geçiyor. Bizde bunun bilinci içerisindeyiz. Elimizden geldiğince bizde destek vermeye çalışıyoruz. Umarım başarılı olur. Ben ve benim gibi arkadaşlarımı bu tür etkinliklere destek vermeye davet etmek istiyorum. Çünkü buraya gelip onların dünyasını gördüğünüzde “bunlarda oluyor muymuş? diyorsunuz.”

Bu organizasyonu düzenleyenlere, eğitimcilere ve destek verenlere teşekkür eden Köroğlu burada yapılanları görünce kendilerinin yaptıklarının çok küçük şeyler olduğunu sözlerine ekledi.

İzcilikten, dramaya kadar, güzel konuşma ve yazmadan, dansa kadar bir çok etkinliğin yapıldığı yaz okulundaki çocuklar ise çok mutlu olduklarını ve burada eğlenerek bir çok şey öğrendiklerini söylediler.

Bodrum Cumhuriyet Halk Evleri ve ÇYDD tarafından birlikte düzenlenen yaz okulu 7 Ağustos’a kadar sürecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.