Bodrum Gündem

BODRUM ESNAF ODASI KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLERİ DESTEKLİYOR…

BODRUM ESNAF ODASI KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLERİ DESTEKLİYOR…
23.07.2015
0
A+
A-
erdoğan-başeğmez-girişimci-desteklenecek-bodrum-gündemBodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Muğla İş-kur İl Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı.
Buy Strattera Bodrum Gündem Haber Arthritis
Yapılan protokolle İş-Kur’a kayıtlı kişilerin kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla Girişimcilik Eğitim Programları düzenlenecek. Eğitimler sonunda başarılı olanlara Katılım Belgesi verilerek, Kosgeb’in “Yeni Girişimci Desteğine” başvuruda bulunmaları sağlanacak.
Girişimcilik Eğitimleri hakkında bilgiler veren Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez: “Sivil toplum kuruluşu olarak temel seviye girişimcilik eğitiminin, “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasındaki Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolünde” belirlenen esaslar çerçevesinde uygulanmasına önayak olmak ve vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmektir. Eğitimler ücretsiz olup toplam 9 gün sürmektedir. 18 yaşını doldurmuş herkes eğitimlerden yararlanabilir. Eğitim sonrası her katılımcıya KOSGEB onaylı Katılım Belgesi verilir. Katılım Belgesi Türkiye’nin heryerinde iş yeri açılışında kullanılabilir. İşyeri açılışı nerede yapılıyorsa o bölgeye bağlı KOSGEB Hizmet Merkezi’ne başvuru yapmaları yeterli olacaktır. Eğitim sonrası işyeri açılması için herhangi bir süre kısıtlaması yoktur. Katılım Belgesi ömür boyu geçerlidir. Eğitim tamamlandıktan sonra resmi açılış işlemlerini tamamlayan firmalar yeni girişimcilik desteğine başvurabilirler. Eğer girişimci eğitim sonrası bir işletme açarsa 2 yıl içinde destekten yararlanması gerekir. Yeni Girişimcilik desteği 30.000 TL. olarak verilen hibe desteği ile 70.000 TL. geri ödemeli desteklerden yararlanabilirler” valacyclovir online dedi.
Diğer yandan eğitimlere başvuruların İş-Kur’un İnternet sayfasından 26 Temmuz’a kadar yapılması gerektiği ve 27 Temmuz saat 10:00’da da Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odasında seçmelerin yapılacağı belirtildi.
İki grup halinde planlanan eğitimlerin ilki 3 Ağustos tarihinde başlayıp, 15.Ağustos’da sona erecek. İkinci grup eğitimleri ise 01 Eylül ile 14 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Bu eğitimle ilgili de, yine İŞ-KUR‘un İnternet sayfasından 25 Ağustos tarihine kadar başvurular yapılacak ve 25 Ağustos salı günü saat 10:00 da esnaf odası başkanlığında seçmeler olacak.
Düzenlenen eğitimlerdeki amacın, gençlere yeni iş kuracak veya kurmuş olduğu işi geliştirmek isteyenlere, özellikle de bayan girişimcilere kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak, devletin sağladığı desteklerden yaralanmalarını sağlamak olduğu açıklandı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.