Bodrum Gündem

KADINLARDAN SESSİZ ve SİYAHLI EYLEM…

24.07.2015
0
A+
A-

bodrum kadın dayanışma derneği siyahlı ve sessiz eylem (3) buy Disulfiram online buy vardenfil online Plavix buy BKD’Lİ KADINLAR BELEDİYE MEYDANINDA ŞURUÇ’DAKİ KATLİAM İÇİN SESSİZ EYLEM YAPTILAR…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri tarafından organize edilen sessiz eylem Bodrum Belediye Meydanında gerçekleştirildi. Barış İçin Kadın Girişimi’nin İstanbul’da planladığı eylem ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen sessiz eyleme Bodrum’da tatil yapmaya gelene yerli ve yabancı turistlerde ilgi gösterdi.
Siyah giyinen Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar “Biz BKD’li Kadınlar diyoruz ki; Siyahını giy, barış çağrını beyaz fularınla yükselt, gel… Kendi barış dileğini, kendi sloganınla yaz, gel. Suruç’da canlarımız yandı, toprağa düştü, gel. Paramparça edilen gençlerimizin acısı yüreğimizde, gel.Sessiz, soluksuz bir Kadın çemberi kuracağız, gel. İçimizdeki yangın, öfkemiz, katilleri yok edecek, birlik olalım, gel. Kadınlar Şuruç’daki katliam için sessiz çığlıklarını meydanlarda yankılatacak; işini, misafirini, erkekleri bırak, gel.” çağrısı yaptılar.

Yaklaşık 60 kadının yer aldığı eylemde, kadınlar Suruş’ta ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu dövizleri de göğüslerinde taşıdılar.

Çevik Kuvvet’in de yer aldığı bir çok emniyet görevlisinin ise Bodrum Belediye meydanda geniş güvenlik önlemleri alması dikkati çekerken, yaklaşık 1.5 saat sessiz bir şekilde meydanda eylem yapan kadınlar daha sonra olaysız bir şekilde meydandan ayrıldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.