Bodrum Gündem

BODRUM ORTAKENT’TE DEVELİ TURİZM…

27.07.2015
0
A+
A-
Proscar buy purchase Sildenafil ortakent bodrum develi turizm (3)Bodrum’a tatil için gelen yerli ve yabancı turistlere plajda develerle tur düzenleniyor. Bodrum’un en güzel deniz ve sahil şeridine sahip bölgelerinden birisi olan Ortakent-Yahşi’de Mahallesi’ndeki bir koya adını veren develer yıllardan beri yaz aylarında turizme hizmet veriyor.
Bodrum Gündem Haber
Camel Beach olarak bilinen koyda bulunan develerle turistlere plajda deve safari yaptırılıyor. Denize girmek için plajı tercih edenlerin yanı sıra günübirlik Mavi tura çıkan turistlerin içinde olduğu tekneler Kargı Koyu sahilinde mola verip müşterilerini plaja çıkarıyor.
Denize girip plajda bulunan develerle fotoğraf çektiren turistler, daha sonra develerle tura da çıkıyor. Kısa deve turlarına özellikle İngiliz ve Alman turistlerin ilgi gösterdiği gözleniyor.
Deve sahiplerinden Mehmet Akpınar, yaklaşık 25 yıldan bu yana deve safari düzenlediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıllara göre develere talebin azaldığını ifade eden Akpınar; “Develere talep oldukça güzel. Ama bu sene işler geçen senelere göre daha düşük. Özellikle İngiliz ve Alman turistler çok tercih ediyor. Turistlerden talep geldiği sürece bu işi yapacağız. Deve masraflı bir hayvan ama bu işi elemanlar sayesinde sürdürüyoruz. Daha önceki yıllarda bir tekneden 56 kişi inerdi şimdi ise o sayıya ulaşamıyoruz.” dedi.
Akpınar, deve turu başına 15 lira aldıklarını belirterek, fiyatların oldukça uygun olduğunu dile getirdi.  Yaz tatilini deveye binerek geçiren Umut Bissan, “Deveye binmek çok keyifli ve çok heyecanlı. Alan küçük olduğu için biraz zorlandık ama çok güzel bir duygu” diye konuştu.
Fotoğraf sanatçısı Sefa Gümüşkanat, turistlerin deve safariyi oldukça eğlenceli bulduklarını ve bunun için safarinin yıllardır devam ettiğini dile getirdi. Gümüşkanat, bölgenin adını develerden de aldığını anlatarak, plajın ve develerin özellikle yabancı turistlerin ilgisini çektiğini ifade etti.
Çiçek Akpınar da, “Turistler deveyi çok seviyor ve özellikle deveye binmek için geliyorlar. Bizde tatilde arkadaşlarımızla deveye binip keyifli zaman geçiriyoruz” dedi.

buy Indocin online

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.