Bodrum Gündem

AMAÇ; ÜST DÜZEYDE HİZMET İÇİN BELEDİYE MALİ ALT YAPISINI SAĞLAMLAŞTIRMAK…

AMAÇ; ÜST DÜZEYDE HİZMET İÇİN BELEDİYE MALİ ALT YAPISINI SAĞLAMLAŞTIRMAK…
30.07.2015
0
A+
A-

taner-uslu-temmus-basın-toplantısı-4Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Taner Uslu’nun sunumu, İsmail Altındağ ve Kemal Orman’ın katılımı ile yerel ve ulusal basının temsilcilerinin katıldığı Temmuz ayı basın toplantısı gerçekleştirildi.

Buy Cialis Soft Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

2015 yılı başından bu yana her ay düzenli olarak gerçekleştirilen basın vasıtası ile kamuoyunu bilgilendirme toplantısı, Bodrum’daki yerel ve ulusal basının temsilcilerinin katılımı ile Bodrum Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu yapılan çalışmalarını sunumunu gerçekleştirirken, Kemal Orman ve İsmail Altındağ’da kendi çalışma alanları ile ilgili olarak bilgileri gazeteciler ile paylaştılar. Ramazan Bayramını da içine alan Temmuz ayı boyunca Bodrum Belediyesi Müdürlükleri tarafından yapılan faaliyetler ve devam eden çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirilirken, gazetecilerin de soruları Başkan Yardımcıları tarafından yanıtlandı.

Toplantıda en çok dikkat çeken soru ise MHP’li Meclis Üyelerinin de geçtiğimiz aylarda yazılı olarak verdikleri soru önergesinde de bulunan ve kamuoyunda da en çok konuşulan konulardan birisi olan, Bilboard ihalesini alan ancak ödemelerini aksatan firmanın ödemelerini yapıp yapmadığı yönündeki soru oldu. Taner Uslu soruya şu yanıtı verdi; “Aksel Firması ile ilgili, ilgili firma Aksel firmasıdır. Böyle bir ödeme planı yapıldığı doğrudur. Şuda bir gerçek yasal süreç te başlamıştır. Süreç devam etmektedir. Muhasebeci arkadaşımız da burada ödemeler belirli bir plan çerçevesinde devam ediyor.”

taner-uslu-temmus-basın-toplantısı-2İlgili firmanın toplam borcumun yüzde 30-35’ini ödediği, kalan bölümünün ise yapılandırıldığı bilgisi verildi.

Taner Uslu konuşmasında, 2015 yaz sezonunu değerlendirerek Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından yapılan faaliyetler hakkında şu bilgileri verdi: “Geçmişte olduğu gibi bu turizm sezonunda da misafirlerimizin huzurlu ve mutlu bir tatil geçirebilmeleri için belediyemiz tüm önlemleri alarak ve ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde, gece gündüz çalışmaktadır. Yaz sezonunun yoğun yaşandığı Temmuz ayında da çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürdük. Mübarek Ramazan ayını ve takiben Şeker Bayramını huzurlu bir şekilde tamamladık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yalnız bırakmayarak, imkanlarımız çerçevesinde onlara yardımcı olmaya çalıştık. Bununla birlikte Ramazan ayının son 11 gününde, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün organizasyonu ve tüm müdürlüklerimizin destek verdiği, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon’un da bizzat katıldığı, belediyesi kapanan ve mahallemiz olan her beldemizde birer iftar yemekleri düzenleyerek, vatandaşlarımızla kucaklaştık ve Ramazan ayı coşkusunu birlikte yaşadık.”

taner-uslu-temmus-basın-toplantısı-3ŞİKAYETLERİN BİRÇOĞUNUN DA, BODRUM BELEDİYESİ YETKİ VE SORUMLULUK ALANLARINA GİRMEYEN KONULARDIR…

Belediyenin olağan faaliyetleri çerçevesinde tüm müdürlüklerin büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirdiğini ifade eden Taner Uslu, kamuoyunu bilgilendirme toplantısında şu başlıklar altında bilgiler verdi;

Son iki ayda ilçe genelinde yapılan yol bakım çalışmalarımızda toplam 18 bin 913 ton sıcak asfalt dökerek çalışmalarımıza hız verildi. Turizm hareketliliğinin yüksek sezonda yoğunlaşmasıyla bir takım aksamaların yaşanmasının doğal olduğu ifade edilerek, belediyeye iletilen şikayetlerin birçoğunun da, Bodrum Belediyesi yetki ve sorumluluk alanlarına girmeyen konuları kapsamakta olduğu kaydedildi. Ancak Bodrum Belediyesinin, ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde bu problemleri çözmek için büyük çaba sarf etmekte olduğuna dikkat çeken Uslu, “Bodrumumuzun nüfusu özellikle bayram tatili süresince 1 milyonu aştı. Yaşanan yoğunluğa rağmen herhangi bir olumsuzluğun yaşanmamış olması bizleri mutlu etmektedir. Ayrıca yoğun turizm hareketliliği dolayısıyla şehrimizde dönemsel trafik sorunu yaşandığı bir gerçektir. Buna rağmen belediyemiz, Muğla Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi ve ilgili kurumlar ile gerekli temaslarda bulunmuş ve iş birliği içinde de çözüm üretme çabasına devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

BODRUM’UN İLK ENGELLİ DOSTU PLAJI HİZMETE AÇILDI… 

Taner Uslu, Bodrum Belediyesinin geçtiğimiz günlerde Bodrum Sağlık Vakfı ile birlikte çok önemli bir projeye imza attığını da belirterek “Bitez’de engelli vatandaşlarımızı deniz ve kumsalla buluşturmak amacıyla yarımadamızın ilk engelli dostu plajını faaliyete açtık. Önümüzdeki dönemde engelli dostu plajlarımızı ve oyun parklarını tüm yarımadaya yaymak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu arada tüm yarımadada oluşturduğumuz halk plajlarıyla da vatandaşlarımızın deniz, kum ve güneşten en iyi şekilde faydalanabilmesini amaçlıyoruz. Yine bu çabalarımızın sonucu olarak Kumbahçe halk plajında, halkımızın beklentilerine cevap verecek nitelikte bir düzenleme üzerinde çalışmaktayız ve bunu kısa sürede uygulamaya geçireceğiz.” dedi.

FESTİVALLER KENTİ BODRUM, ULUSLARARASI FESTİVALLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR…  

Temmuz ayı içinde ayrıca Bodrum Belediyesinin destek verdiği önemli kültür-sanat etkinliklerine de değinen Başkan Yardımcısı Uslu, “Yerel değerlerimizi koruyarak Bodrum’un dünya markası bir turizm, kültür ve sanat kenti olması yönünde Bodrum Belediyesi olarak elimizden geldiğince desteklerimizi sürdürüyoruz. Özellikle ‘festivaller kenti’ olma yönünde hızlı adımlarla ilerleyen Bodrum, Temmuz ayı içinde uluslararası düzeyde öneme sahip sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yaptı ve yapmaya da devam ediyor.” dedi.

AMAÇ; ÜST DÜZEYDE HİZMET İÇİN BELEDİYE MALİ ALT YAPISINI SAĞLAMLAŞTIRMAK…

Uslu konuşmasını, buy Cytotec cheap Clonidine without prescription “Belediyemiz hummalı bir çalışma içerisinde tüm birimlerimizle birlikte 2016 yılı için planlamalarını yapmakta ve bütçelerini hazırlamaktalar. Amacımız kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak halkımıza üst düzeyde hizmet verebilmemizi sağlayacak bir bütçe oluşturmak ve belediyemizin mali alt yapısını sağlamlaştırmaktır. Her zaman olduğu gibi sizlerin sorularını cevaplamaktan büyük mutluluk duyacağız. Teşekkür ederiz.” diyerek tamamladı.

taner-uslu-temmus-basın-toplantısı-1GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADILAR…

Toplantının devamında basın mensupları bir çok konuda kamuoyunun merak ettiği soruları Başkan Yardımcılarına yöneltti. Hafriyat döküm sahaları, otogarın taşınması, trafik, Yalıkavak tüneli, Bodrum-Datça arası feribot seferlerinin neden çoğaltılmadığı ve altyapı sorunları gibi Muğla Büyükşehir Belediyesinin yetkisinde olan konular ile ilgili sorulara Başkan Yardımcıları Taner Uslu, Kemal Orman ve İsmail Altındağ ayrı ayrı cevaplar verdi. Vatandaşlardan belediyeye gelen tüm şikayetler ile istek ve talepleri değerlendirdiklerini, Bodrum Belediyesinin sorumluluğu olan konularda hızlıca çözüm ürettiklerini, Muğla Büyükşehri veya diğer kurumları ilgilendiren konularda yapılan şikayetleri ise Bodrum Belediyesi olarak aracılık ederek bir an önce çözümün sağlanması için ilgili kurumlara aktardıklarını söyledi.

Taner Uslu, ayrıca büyükşehir süreci ile ilgili de; “Muğla 13 tane ilçeden oluşuyor. Bunu bir tren vagonu olarak düşünürsek 13 ilçenin içinde Bodrum lokomotif görevini yapıyor. Bunun bilinmesi gerekiyor yoksa diğer ilçeleri küçümsediğimizden değil ama bazı gerçekler var, hazırlanan verilerle birlikte. Örneğin verilere göre; Muğla ili vergi mükelleflerinin %25’i Bodrum’da, 13 ilçe içerisinde 4’te biri Bodrum’da. 190 banka şubesinin 63’ü Bodrum’da. Yani; bir takım şeyleri, bu veriler de dikkate alınarak oluşturmamız gerekir diye düşünüyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.