Bodrum Gündem

MUĞLA VALİSİ ÇİÇEK TEKNOPARK EKİBİ İLE BİR ARAYA GELDİ…

MUĞLA VALİSİ ÇİÇEK TEKNOPARK EKİBİ İLE BİR ARAYA GELDİ…
30.07.2015
0
A+
A-

muğla-valisi-amir-çiçek-teknopark-ekibi-ile-bir-araya-geldiMuğla Valisi Amir Çiçek, Valilik 75.Yıl Toplantı Salonu’nda TEKNOPARK (Teknoloji Geliştirme Bölgesi) ekibi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile bir araya geldi.

Retin-A to sale Buy Sildenafil Order Disulfiram online Bodrum Gündem Haber

Basın mensuplarına açıklama yapan Vali Amir Çiçek: “Muğla’nın gelişmesi, kalkınması ve vatandaşlarımızın yaşam standartlarının yükselmesi bilime ve teknolojiye dayanarak olur. TEKNOPARK’ın temel amacı da bu büyümeyi sağlamaktır. Üniversitemiz akademisyenleri ile birlikte bu gelişime ellerinden gelen katkıyı sağlamışlardır. TEKNOPARK rotasını AR-GE (Araştırma-Geliştirme) ve teknoloji ile belirleyen, sağlam temeller üzerine oturtulmuş bilimsel bir oluşumdur. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın onayı ile Üniversitemizde 62 dönümlük arazi üzerine TEKNOPARK yapılacaktır. Bu konuda emeği geçen herkese gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Proje süreci hakkında bilgi veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mansur Harmandar ise: “10 Temmuz günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Teknopark kurulmasıyla ilgili değerlendirme komisyonu toplandı. Dosyamızı incelediler ve oy birliğiyle Muğla’da Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmasına karar verdiler. TEKNOPARK’ın geç kalmasının ve uzun sürmesinin nedeni ihmal değil arazi sorunudur. Arazi sorunu çözülünce TEKNOPARK hakkındaki karar da sonuca ulaştı. Bu konuda Bakanlığımız genel TEKNOPARK değil tematik alanlarda TEKNOPARK yapılmasını önerdi. Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Üniversitemizin öncülüğünde Üniversite-Sanayi İşbirliğinin yasal zemininin güçlendirilmesi ve girişimciliğin canlandırılması amacı ile kurulacaktır. TEKNOPARK’ın başlıca yetkinlik alanları Yenilenebilir Enerji, Sağlık-Turizm ve Gıda-Tarım ve Hayvancılık olacak şekilde yapılandırılacaktır. Buraya her yıl 3 milyonun üzerinde turist gelmektedir. Bu rakam sağlık turizmi için önemli bir potansiyeldir. Bu potansiyeli kullanmak için de sağlıkta gelişmeliyiz. Üniversitemizin Sağlık Bakanlığı ile ortak yaptırmakta olduğu hastanemiz bunun için bir kaynaktır. Ayrıca hastanemizin bitmesinden sonrada sağlık turizmine yönelik, sağlıkla ilgili yatırımlara Bakanlığımız ile birlikte devam edecektir. Üniversitemizde kullanılan enerjinin %4’ünü güneş enerjisinden karşılıyoruz. Bunu %10’a çıkarmak istiyoruz. Bu proje bize birçok kolaylık sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar projenin bu aşamaya gelmesinde büyük payı olan Vali Çiçek’e teşekkür ederken, Muğla’nın Türkiye’den dünyaya açılan bir pencere olması için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Vali Çiçek ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar TEKNOPARK projesindeki gayretli çalışmalarından dolayı Öğretim Görevlisi Filiz Öner ile Yard. Doç. Dr. Nurettin Öner’e teşekkürlerini sundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.