Bodrum Gündem

BU YAPILANLAR BODRUM’A İHANETTİR…

BU YAPILANLAR BODRUM’A İHANETTİR…
01.08.2015
0
A+
A-
turizmin-en-önemli-sorunu-hanutçuluk-1HANUTÇULUKTA GELİNEN SON NOKTA VAHİM! BU YAPILANLAR BODRUM’A İHANETTİR…
Bodrum Ticaret Odasının Perşembe günü gerçekleştirilen Meclis toplantısına katılarak, turizmde yaşanan sorunları dile getiren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Şube Başkanı Sevinç Gökbel, yaşanan sıkıntıların tüm esnaf ve vatandaşlar açısından önemli olduğunu söyledi. Gökbel, Bodrum’a yapılan en büyük ihanet olarak tanımladığı hanutçuluk olayında gelinen son durumu da gözler önüne serdi.
Bodrum Gündem Haber
Yıllardır mücadele edilmesine rağmen bir türlü önüne geçilemeyen ve Bodrum’da kanayan bir yara haline gelen hanutçuluk olayı hakkındaki görüşlerini aldığımız Seviç Gökbel, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Her yıl turizm sezonu öncesinde yapılan değerlendirmelerde hanutçulukla mücadelenin ilk sırada yer aldığını ifade eden Gökbel ; “Bugün marka olduğunu söylediğimiz Bodrum’da marka olmanın gerektirdiği kriterleri yerine getirmiyoruz. Hanutçulukla mücadele etmemiz gerekir diyorsak, bu seviyemizin nerede olduğunun bir göstergesidir. Hanutçuluk kısaca, reklam, pazarlama ve ticarette kullanılan bir yöntem ama bindiğimiz dalı kesen bir yöntem. Her meslek grubu, hanutçuluk yöntemiyle pazarlamayı durdurmalı. Kaymakamlığımızın, Valiliğimizin yaptığı denetimlerle, cezalandırmayla önüne geçilmeyecek, bu yeterli değil. Her birimizin, meslek grubu olarak bilinçlenmemizle söküp atacağımız bir konu” dedi.
buy Premarin turizmin en önemli sorunu hanutçulukBODRUM’UN KANSERİ…
Hanutçuluk olayının adeta bir kansere dönüştüğünü ifade eden TÜRSAB Bodrum Şube Başkanı Gökbel sözlerini şöyle sürdürdü;  “Buna ticari faaliyet diyemeyeceğim çünkü hiç ter akıtmadan, Bodrum’un cazibesini kullanarak, insanların en yoğun olduğu noktalarda mal ve hizmet satma uyanıklığına Bodrum esnafının dur demesi lazım. Bundan hepimiz çok çekiyoruz, bu bir kanser. Hanutçuluğu yapmayan kalmıyor. Bugün konaklama sektöründe, animatörler yada başkalarınca otelde konaklama hizmetinin dışında her türlü ticari faaliyetin satışı, rezervasyonu yapılıyor. Belki otel yöneticisinin, işletme sahibinin haberi yok. Sadece herkes kendi hizmetini yapsın ve bunu en iyi şekilde yapsın. Başka hizmetlerden kar getirici yöntemlere başvurmamamız lazım. Konaklama sektörünü örnek olarak veriyorum, sadece onlar yapıyor diye değil. Bugün bir yerde yemek yiyeceksiniz, otelde konaklayacaksınız ama size tekne turu satılıyor, size hamam satılıyor, size bir başka restoranın satışı pazarlanıyor, hem de o işletmenin elemanları tarafından”
sevinç gökbelHANUTÇULUK HER SEKTÖRE YAYILDI… Order Natrexone
Açıklamalarına, günlük tur tekneleri üzerinden yapılan hanutçuluktan örnek vererek devam eden Sevinç Gökbel; “Günlük tekne turu Bodrum’un en önemli turistik ürünlerinden birisi. Günlük gezi teknesi kooperatiflerimiz de bundan çok şikayetçi. Kendi hizmetlerini en iyi şekilde vermek için çabalıyorlar. Ancak seyahat acentelerinin, tur operatörlerinin ve tabi otellerdeki animatörlerin kıskacı altında kendi aldıkları paranın çok azlığından şikayetçiler. Bodrum’un en popüler turistik ürünü, çok düşük maliyetlerle yapılmak zorunda kaldığı için günlük tekne gezimizi yakında öldüreceğiz. Çünkü teknecilerimiz kazanamıyor. Biz TÜRSAB olarak yaptığımız görüşmelerde, teknecilerimize fiyatlarınızı düşürmeyin ve kaliteli hizmet vermeye devam edin diyoruz. Ancak devlete hiç bir vergi vermeyen, sadece otelin içine gelen müşterileri sanki kendi pazarlama ağı olarak gören kişiler tarafından hizmetler satılıyor. Eğer bir müşterinin şikayeti olursa bir animatörün yada plajdaki bandanalı gencin sattığı üründe tüketici tek başına. Bu hizmetler değişik varyasyonlarla bu şekilde sattırılıyor” ifadelerini kullandı.
DUR DEMENİN ZAMANI GEÇTİ…
Bodrum esnaflarının artık hep birlikte bu olaya dur demesi gerektiğini sözlerine ekleyen Sevinç Gökbel, Kaymakamlıktan, Belediye Başkanlığından hanutçuluğun yok edilmesini beklemenin, sorumluluk üstlenmemek olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı;
Plavix online “Yetkililer yeterince bu işin üstüne gidiyorlar ama biz işletme sahipleri dur diyebilmeliyiz. Bu işlerin yasal yollarla yapılması halinde, bugün içinde bulunduğumuz ciddi finansal sorunların düzeleceğine inanıyoruz. Bu hanutçuluktan dolayı ciddi bir vergi kaybı var. Bu kayıp tüm ülkemizin kaybıdır. Ülkemize, turizme ve Bodrum’a ihanettir”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.