Bodrum Gündem

YALI GERENKUYU MEVKİİNDEKİ KİLİSE RESTORE EDİLECEK…

YALI GERENKUYU MEVKİİNDEKİ KİLİSE RESTORE EDİLECEK…
01.08.2015
0
A+
A-

purchase Lithium

Heart Disease pattern baldness treatment yalıdaki-kilise-resterasyona-başlanıyor-1Yalı Mahallesi Gerenkuyu Mevkiinde bulunan tarihi kilisenin restore edilerek turizme kazandırılacağı öğrenildi. Resterasyon çalışmaları için yazışmalar başladı.
Bodrum Gündem Haber
2013 yılında define avcıları tarafından içerisinde yaklaşık 7 metrelik çukur açılan ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen tarihi kutsal yapı için yazışmaların başladığı ve yakın bir zaman içinde çalışmalarında başlanacağı öğrenildi. Önceki gün Bodrum Belediyesi Temmuz ayı basın toplantısında Kent Haber muhabirinin başkan yardımcılarından İsmail Altındağ’a konuyla ilgili sorduğu soruya Altındağ, tarihi yapıyı yakından bildiğini belirterek, gerekli yazışmaların yapıldığını, restorasyon masraflarının finansmanı için sponsor görüşmelerinin de yapıldığını söyleyerek tarihi kiliseyle ilgili projelerinin olduğunu belirtti.
Öte yandan edinilen bilgiye göre Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü’nün de konuyu yakından takip ettiği öğrenildi. Mülkiyeti Bodrum Belediyesine ait olan, Roma döneminden kalma olduğu tahmin edilen tarihi kilisede yakın bir zaman içerisinde Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ekiplerinin, Bodrum Belediyesi ve sponsorların desteği ile çalışma başlatacağı ve kutsal yapının turizme kazandırılacağı öğrenildi.
Yalı Mahallesi Gerenkuyu Mevkiinde bulunan tarihi kilisenin içerisinde, üzerinde çeşitli figürlerin yer aldığı büyük bir mozaikte bulunuyor. Öte yandan bu değerli tarihi miras define avcıları tarafından büyük ölçüde hasara uğratılmış durumda. Bunun dışında eser, çatısı da dahil olmak üzere sağlamlığını korurken, restorasyon çalışmalarının tam olarak başlayacağı tarih ise şimdilik bilinmiyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.