Bodrum Gündem

BODRUM’DA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI BAŞLADI…

BODRUM’DA GİRİŞİMCİLİK KURSLARI BAŞLADI…
03.08.2015
0
A+
A-
misoprostol tablets bodrum-esnaf-odası-girişimcilik-kursu-başladı-1Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Muğla İş-Kur İl Müdürlüğü arasında yapılan protokolle, Bodrum’da girişimcilik kursları başlatıldı.
Bodrum Gündem Haber
İki periyot halinde yapılacak olan kursların birinci bölümü 9 gün sürecek. Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde başlayan kurslara vatandaşlar ilgi gösterdi. Eğitimler öncesinde açıklamalarda bulunan Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Muğla İş-Kur İl Müdürlüğüyle yapılan protokolle girişimcilik kursunun ilkini başlattıklarını ve kursların iki periyot halinde devam edeceğini ifade ederek; “Bu kursların ikincisi de 1 Eylül’de başlayacak. Onun müracaatları da 25 Ağustos’a kadar İş-Kur’un web sayfasında ve bize şahsen başvuruyla alacağız. Burada katılımcılara eğitimimizi Alper Erdoğan verecek. 9 günlük bir kurs süresi var. Ondan sonra da kursu bitiren girişimci arkadaşlar sertifikalarını alacaklar. Tüm katılımcılara başarı diliyorum. 2016 yılında artık yasa gereği özellikle Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bağlı meslek gruplarında, artık ustalık ve kalfalık belgesi olmayanların mutlaka okulumuza gelip bir kurs sonunda mesleki yeterlilik belgesi alması gerekiyor. Bunun da müracaatlarını burada yapabilirler. Okulumuzdaki yetkili arkadaşlarla görüşebilirler. Okulumuzda Eylül ayından itibaren meslek lisesi açık lise eğitimleri başlayacak. İlk öğretimi bitirdikten sonra hem mesleğini devam ettirip hemde açık lise diplomasına sahip olacak. Daha önceden ortaokul diploması olanlar da buna katılabilecekler. Açık Lise diploması alabilecekler” dedi.

Girişimcilere eğitim verecek olan Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bodrum Destekleme Derneği Başkanı Alper Erdoğan da, Esnaf odasının girişimcilik konusuna ilgi gösterip, KOSGEP ve İş-Kur protokolüyle bu eğitimlerin niteliğinin artmış bir şekilde Bodrum’a taşınmasından dolayı Başeymez’e teşekkür etti. Eğitmen olarak görevinin bir işin nasıl kurulup, geliştirileceğini anlatmak olduğuna değinen Erdoğan, şunları söyledi:
“Buna yönelik işletmeleri, yönetim kapasitelerini girişimcilerin yönetim kapasitelerini biraz daha geliştirebilirmiyiz. Uzun ömürlü marka işletmeler yaratarak Bodrum ekonomisine destek verebilirmiyiz. Bunlara yönelik yoğun 9 günlük bir eğitim programı izleyeceğiz. Bu program sonucunda 25 kursiyerin herbirisi kendi iş fikrini projelendirmiş, plana dökmüş bir şekilde buradan çıkacaklar. Buradan çıktıklarında da umuyoruz ki iş yapış şekilleri rakiplerine göre bir miktar farklı olacak. Beklentimiz bu yönde” buy Zithromax
Kurslara isteyen herkesin katılabileceğini kaydeden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: Aciclovir without prescription “Kurslara katılım için herhangi bir şart gerekmiyor. Hatta bir kişi işsiz durumda ise, herhangi bir sosyal güvencesi yoksa kursa katıldığı için İş-Kur’dan bir miktar katılım desteği de alıyor. Onun haricinde bir şirketi olabilir, bir girişimi olabilir. Bu kişilerde tekrar katılabiliyor. Yeni girişimlerini de değerlendirmek üzere bu sertifikayı. İkinci kursumuz 1 Eylül’de başlayıp 15 Eylül’de bitecek. 9 gün devam mecburiyeti olan dolu dolu girişimciliğin iş kurma ve geliştirmenin konuşulduğu bir eğitim” 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.