Bodrum Gündem

MUĞLALI MİMARLAR, BODTO HİZMET BİNASINI YAPMAK İÇİN YARIŞACAK…

03.08.2015
0
A+
A-
purchase Asacol
Muğlalı Mimarlar Bodto Hizmet Binasını Yapmak İçin Yarışacak (7)BODTO TARAFINDAN YENİ HİZMET BİNASI İÇİN BÖLGESEL MİMARİ PROJE YARIŞMASI DÜZENLENDİ…
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Bodrum Ticaret Odası’nın mevcut hizmet binasının yetersiz olması nedeniyle BODTO Meclisinin aldığı yeni bir bina yapmak kararı üzerine harekete geçen BODTO Yönetimi, Bodrum belediyesi ile yapılan görüşmeler sonrasında Başkan Mehmet Kocadon’un da konuya verdiği destekle tahsis edilen, Bitez kavşağındaki araziye yapılacak bina ile ilgili mimari proje yarışması düzenliyor.
BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Erdoğan, BODTO Yönetim Kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldığı toplantıda düzenlenen yarışma ile ilgili bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ve düzenlenen proje yarışması ile ilgili bilgiler veren BODTO Başkanı Mahmut Kocadon “Bodrum belediyesinden yere talip olduk, istedik, onlarda sağ olsunlar bizi kırmayarak geçen Şubat ayında meclis toplantısında burayı 25 yıllığına bize tahsil ettiler. Ben bundan dolayı Bodrum Belediye başkanlığına ve evet diyen değerli meclis üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.
Muğlalı Mimarlar Bodto Hizmet Binasını Yapmak İçin Yarışacak (3)Başkan Kocadon artan üye sayısının ihtiyaçlarına cevap verebilecek hizmet binası için özellikle Bodrum mimarisini de yansıtan, çevreyle uyumlu bir yapı düşündüklerini dile getirerek; “Bodrum çok hızlı bir değişim gösterdi, bu doğrultuda bizim de üye sayımız giderek arttı. 1977’de 30 üyesi olan Odamız günümüzde neredeyse 6000 üyeye sahip. Daha iyi hizmet için binamızın yenilenmesine ihtiyaç vardı. Bu konuda Yönetim Kurulu olarak yaptığımız çalışma sonucunda Bodrum Belediyesine ait bir arazi talebimiz üzerine 25 yıllığına Odamıza tahsis edildi. Buradan Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Bugünkü mevcut binamızı yapan dönemin Başkanları Ata Aya ve Veysel Oktay’a da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Nasıl bir bina istiyoruz diye tartışırken, bunu bir yarışma ve Mimarlar Odası desteği ile yapmaya karar verdik. 3 aylık çalışma sonucunda bugün yarışma sürecimiz başlıyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederken, Bodrum’a güzel bir eser bırakmak için tüm mimarları da yarışmaya katılmaya davet ediyoruz.” dedi.
Muğlalı Mimarlar Bodto Hizmet Binasını Yapmak İçin Yarışacak (4)TMOBB Mimarlar Odası Bodrum Temsilcisi Hamdi Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada mimari proje yarışmalarının mimari kaliteyi, rekabet ortamını arttıran, nitelikli çevreler oluşturan, akılcı ve ekonomik çözümler getiren doğru süreçler olduğu söyledi. Bu tarz bir yarışmanın örnek olması gerektiğini belirten Hamdi Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti; “Bodrumdan bir ilk olmasından dolayı gerçekten büyük heyecan duyuyorum. Uzun ve zahmetli bir hazırlık dönemi geçirdik başkanımızın söylediği gibi bu süreçte bize destek olan Bodrum Ticaret Odası yönetim kuruluna ve amatör ruh ile profesyonelce çalışan tüm seçici kurula buradan teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Yarışmalar çok önemli yeni yapıların elde edilmesi aşamasında ve Muğla’mızın büyük şehir olması itibariyle yeni bir yapılanma süreci devam etmekte bu süreçte hem ilçe belediyelerinin hem de bilhassa büyük şehirlerin yeni yapılara ihtiyacı olacak işte bu noktada örnek teşkil etmesi açısından BODTO’nun yeni hizmet binasını yarışma yoluyla elde etmesini çok önemsiyoruz. Buradaki yani buradan tüm kamu kurumlarına bilhassa da büyükşehir belediyemize tüm kamu yapılarının mimarı proje yarışması yoluyla elde etmeye davet ediyoruz. Yarışmamız Muğla bölgesinde ki tüm mimarlara çağrımız olmakla beraber, sadece ekip başının Muğla şubesinden olması koşuluyla tüm mimarlara açık olacaktır. Tüm mimar meslektaşlarımızı bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum, teşekkür ediyorum.”
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bodrum Mimarlar Odası temsilcisi Hamdi Erdoğan, BODTO Hizmet Binası ile ilgili olarak şu teknik bilgileri verdi;
“1,800 metrekarelik bir parselde yüzde 60 emsalde belediye hizmet binası alanında ve resmi kurum yapısı ile on buçuk metre baş yüksekliği var ve kat sınırlaması yok. On buçuk metrenin içinde kalmak koşuluyla yarışmacıya bırakıyoruz onu. İster tek kat yapabilir, ister on buçuğun içinde kalmak koşuluyla arada kat dağıtımı yarışmacı yapacaktır. Bodrum kat ise serbest.” diflucan online
Konferans salonunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Erdoğan; BODTO’nun burada görmüş olduğunuz gibi konferans salonu var ve konferans salonunun aynısını orada da yapmak istiyoruz. Alan ihtiyaçları tam olarak karşılayamadığı için bodrum kat kullanımlarına çok önem verilecek gibi gözüküyor. O yüzden sağolsun belediyemizde bu konularda çok yardımcı oldu. Onu yarışmacıya bırakıyoruz yani ne kadar bodrum kat kullanacağını. Bunun hemen yan tarafında bir park alanı var, bu park alanını da düzenlemelerini istiyoruz yarışmacılardan, zaten binası ve çevresi olarak yarışmaya açılıyor” dedi.
Muğlalı Mimarlar Bodto Hizmet Binasını Yapmak İçin Yarışacak isotretinoin without prescription BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan sorulan bir soru üzerine genelde prensip olarak Bodrumlu tüccarların ve Bodrumlu iş sahibi ve çalışanları tercih ettiklerine dikkat çekerek “Yarışma şartları olarak bizim önceliğimiz her zaman Bodrum’da yaşayanlar ve Bodrum’dan kazanılanları burada yatırıma dönüştürenlerin yer almasını istedik.” dedi.
Basın toplantısının kapanış konuşmasını yapan BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Akredite bir Oda olarak yüksek standartlı bir binanın BODTO’ya yakışacağını vurguladı.
Yarışma için son proje teslim tarihi 05 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 17.00 olarak belirtilirken, jüri değerlendirmesi ise 12 Ekim’de son bulacak ve bir kolokyum (Bilimsel ve fikrî konularda görüş alışverişinde bulunmak ve tartışmak üzere yapılan akademik toplantı) düzenlenecek. Yarışma sonunda jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda 1.’ye 20.000 TL, 2.’ye 15.000 TL, 3.’ye 10.000 TL ve 3 adet Mansiyon 5.000 TL ödül verilecek.
Daha sonra BODTO ve Mimarlar Odası taraflarının yarışma protokolünü imzalaması ile kamuoyunu bilgilendirme toplantı son buldu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.