Bodrum Gündem

BODRUM’DA YÜZDE YÜZ DOĞAL ÜRÜN PAZARI…

BODRUM’DA YÜZDE YÜZ DOĞAL ÜRÜN PAZARI…
05.08.2015
0
A+
A-
bodrum-organik-ürünler-pazarıBodrum Tohum Derneği tarafından bir yıl önce kurulan Bodrum Üretici Pazarı, birinci yılını ürünlerin tamamen doğal ürün olduğuna dair analiz raporlarıyla kutladı.
Bodrum Gündem Haber
Her Çarşamba günü Bodrum Otogarı’nın üzerindeki pazar yerinde tüketiciyle buluşan üreticiler, yıl içerisinde kendilerinden habersiz alınan ürün örneklerinin yüzde yüz doğal ürün çıkmasını müşterileriyle paylaştılar. Bodrum Tohum Derneği gönüllülerinden Mia Pelin Özdoğru, üretici pazarının birinci yılını kutladıklarını belirterek; “Bodrum üretici pazarı geçen sene bu zaman açıldı. Bodrum Tohum Derneği eski tohumları yaşatmak için kurulmuş bir dernek. 10 Yıllık bir geçmişe sahip tohum toplayan arkadaşlarımızın kurduğu bir dernek. İki yıldır etkinliklerini sürdürüyor ve bir yıldır da üretici pazarını hayta geçirdi. Her Çarşamba Bodrum Pazar yerindeyiz. Üretici Pazarımızın amacı Bodrum civarında yaşayan köylülerimizin, çiftçilerimizin temiz doğal tarım ile eski tohum ile yetiştirdikleri ürünleri halk ile aracısız buluşturmasıdır ve bir yıldır bunu gerçekleştirdiğimiz için tamamen gönüllü bir ekiple çalışarak, maddi kaygıları olmaksızın halk ile temiz gıdayı buluşturarak, ayrıca kimyasal analiz raporlarıyla temiz olduğunu denetleyerek bugün birinci yılımızı doldurduğumuz için kutlama yapıyoruz”.
yüzde-yüz-organik-pazar-bodrum-1 cheap Clonidine HABER VERMEDEN GİZLİCE ANALİZ YAPILMIŞ…
Geçtiğimiz aylarda üreticilerin tezgahlarından rastgele ürünler alınarak analizler yapıldığını belirten Özdoğru sözlerine şu şekilde devam etti;
“Zaten derneğin ve pazarın amacı temiz gıdayı yetiştirmektir. Çiftçilerimiz toprak analizinden ürün analizine kadar sürekli denetleniyorlar. Geçtiğimiz aylarda yapılan Aydın Ticaret Borsası laboratuvarına gönderilen sonuçlara göre 259 kimyasal kalıntı arıntı hiç birine rastlanmadı. Bugün çiftçilerimizin tezgahlarında da analiz raporlarını görebilirsiniz. Şu anda Türkiye’de çok az rastlanan bir durumdur bu ekolojik pazarlar arasında” Dapoxetine on line
İLAÇSIZ ve GÜBRESİZ YETİŞTİRLİYOR…
Üretici pazarına Yakaköy’den katılan Fatma Aygül adlı çiftçi ise, ilaçsız ve gübresiz ürünler yetiştirdiğini belirterek; buy Retin-A online “İnsanlara sağlıklı ürünler sunuyoruz. Herkes duysun gelsin bizim pazara, güvensinler yani bizim pazara. Bizden habersiz ürünlerimizi de götürdüler ve hepsi doğru çıktı analizlerin. Hiç yanlış yapmıyoruz bize güvensinler” dedi.
Bodrum Tohum Derneği tarafından kurulan üretici pazarının birinci yılında canlı müzik eşliğinde alışveriş yapan tüketicilerde, analiz raporlarıyla yüzde yüz doğal ürün olduğu tespit edilen ürünlerden satın alarak evlerinin yolunu tuttular.
organik-ürünler-pazarı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.