Bodrum Gündem

Bodrum’un Beyefendisi Şerif Kocadon’u Binlerce Kişi Uğurladı

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile iş kadını Dilek Kocadon’un babaları, Şerif Kocadon’un cenazesi, İş, sanat, siyaset ve bürokrasi dünyasından çok sayıda ismin ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

Bodrum Gündem Haber

Önceki gün, uzun zamandır yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gördüğü özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde, 85 yaşında yaşamını yitiren Şerif Kocadon, Ortaken’te düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.
Ortakent-Yahşi Mahallesi’deki Köyiçi Caminde Cuma namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, Kocadon ailesi başta olmak üzere, Sosyalist Enternasyonel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Muğla CHP Milletvekilleri Akın Üstündağ,  Ömer Süha Aldan, Prof.Nurettin Demir, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Sezgin, eski bakanlardan Fikret Ünlü, Sümer Oral, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Koç Holding Onursal Başkanı İşadamı Rahmi Koç, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye’nin ilk kadın valisi Lale Aytaman, Fenerbahçe eski başkanı Ali Şen, oyuncu Oktay Kaynarca, Halikarnas Balıkçısının kızı İsmet Kabaağaçlı Noonan, Prof.Aydın Ayaydın, siyasi parti temsilcileri, iş insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında olduğu binlerce kişi katıldı.
Tören öncesinde Ortakent-Yahşi’deki evlerine getirilen cenaze, burada bir süre bekletildikten sonra omuzlarda taşınarak camiye getirildi. Törene katılan binlerce kişi, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve ailesine taziyelerini iletti.
Katılımın yoğun olması nedeniyle camiye sığmayan cemaat, Cuma namazını cami avlusu ve sokakta kıldı. Muğla Valisi Amir Çiçek ve Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’da sokağa serilen hasır üzerinde vatandaşlarla birlikte cuma namazını kıldı.
İtalyanca, Rumca ve Fransızca bilen, Aydın Lisesi ve İstanbul İktisadi İdari İlimler Akademisinde eğitim gören, Fatma Kocadon’un eşi, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve İş Kadını Dilek Kocadon Toprak’ın babaları Ferah ve Hülya Kocadon’un kayınpederi, Beyza, Fatoş, Zeynep ve İpek Kocadon’un dedeleri, 1931 İstanköy (KOS) doğumlu Şerif Kocadon’un cenazesi, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında camiden alınarak yol boyunca omuzlar üzerinde mezarlığa getirildi.

Bekir Şerif Kocadon’un cenazesi Ortakent mezarlığında toprağa verildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.