Bodrum Gündem

BÖLGEDE BİNLERCE GÖZALTI ve TUTUKLAMA VAR VE DEVAM EDECEK…

BÖLGEDE BİNLERCE GÖZALTI ve TUTUKLAMA VAR VE DEVAM EDECEK…
10.08.2015
0
A+
A-

ekonomi bakanı nihat zeybekçi muğla (3) treatment of mania Muğla’da yaptığı ziyaretlerin ardından Bodrum’a gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, terör eylemleri ile ilgili sert konuştu. Koalisyon ile ilgili “Koalisyon ile ilgili hükümetimiz ilk günde ne söylediyse onu hala söyleyerek yoluna devam ediyor.” derken, bölgedeki terör olayları ile ilgili olarak ise “Türkiye’nin kültür coğrafyasında özellikle Irak, Suriye o coğrafyada hesabı olan başka güçlerde var. O güçlerin de orada oyun kurguları var.” değerlendirmesinde bulundu.

Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem

Muğla Yerküpe’deki yağlı güreşleri izleyen Bakan Zeybekçi ardından Milas’ta İmam Hatip Lisesi Mezunlarının buluşama programına katıldı. Bakan Zeybekçi daha sonra Bodrum’a geldi. Yalıkavak’ta geçen yıl hizmete giren ve sezonda birçok ünlü ismi ağırlayan Palmarina’yı ziyaret eden Bakan Zeybekçi’yi Mübariz Mansimov ağırladı. Palmarina içindeki bir restoranda bir araya Ekonomi Bakanına, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Muğla AK Parti Milletvekilleri Hasan Özyer ve Hasan Kökten, AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı eşlik etti. Buluşmaya Mehmet Ağar’ın da katılması dikkat çekti.

BASINA KAPALI BULUŞMANIN ARDINDAN BAKANDAN TERÖRLE İLGİLİ SERT AÇIKLAMALAR…

Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaret sonunda Bakan Zeybekçi gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. İlk olarak terör eylemlerini hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Bakan Nihat Zeybekçi; “Öncelikle terörün her türlüsüne, demokrasi dışındaki her türlü eyleme, her türlü harekete karşıyız. Özellikle de eli silahlı terör örgütüne de eli silahlı terör eylemlerini de lanetle kınıyoruz. Kimse bu ülkede siyasetin dışında, demokrasinin dışında ve milletin kendine verdiği iradenin dışında hiçbir yetkiye hiçbir güce sahip değildir. Bu dün akşam, dün İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenleyenlerinde bu ülkeye kastı olan provokatörler olduğuna ben inanıyorum. Birlik ve beraberliğimize yapılan en büyük son önemli saldırılar olarak görüyoruz bunları. Bunlara sabırla yaklaşıyoruz. Sabırla yaklaşıyoruz derken de tolerans demek değil. Teröre karşı devletimiz hiçbir zaman aciz değildir acizde olmamıştır. Sadece insanlarına karşı dikkatlidir. Sadece demokrasiye karşı, insan haklarına karşı, özgürlüklere karşı dikkatlidir.” cheap Nolvadex dedi.

ekonomi bakanı nihat zeybekçi muğla (6)GÖZALTILAR DEVAM EDİYOR, BİNLERCE TUTUKLAMA VAR…

Bakan Zeybekçi terör eylemlerinin yoğun olduğu bölgelere, coğrafyalara, gruplara, kesimlere karşı devletin en şiddetli cevabı verdiğini kaydetti. Bakan Zeybekçi terörle ilgili değerlendirmelrini şöyle sürdürdü; “Rakamlarda açıklandı, o büyük ahtapotun kollarından biri olan PKK’nın elinde maalesef kullanılan, o terör örgütü mensuplarının yaklaşık 400 tanesinin etkisiz hale getirildiği, bine yakının da yaralandığı, destek alanlarının, lojistik alanlarının, kamplarının da çok büyük şekilde tahrip edildiğini görüyoruz. Bunu devletimizin en hassas şekilde vatandaşlarımızı rahatsız etmeden ama diğer taraftan en etkin şekilde şuanda operasyonlar devam ediyor. Gözaltılar devam ediyor, gözaltıların sonunda tutuklamalar devam ediyor, binlerle anılabilecek rakamlarla. Bunlar devam edecek, artı Türkiye içinde, kırsalda, belirli yerlerde mahkeme kuracak kadar kendilerini cesur ve kendilerini bu konularda ileri gidenler yani bu konuda artık bu işi bu noktaya getirdiğini zanneden acizler, o mahkemelerinin de o vergi toplayacak kadar o kurdukları düzenlerinin de başlarına nasıl geçirildiğini şuanda görüyorlar ve görmeye devam edecekler. Yani bu vatanın, Türkiye’nin en uzak ücra köşesi dahi olsa devlete karşı, millete karşı milletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı her kim ki başını kaldırdı o baş ezilecektir arkadaşlar bu kadar net söylüyoruz.” 

O GÜÇLERİN ORADA OYUN KURGULARI VAR…

Terör olaylarının yeniden ortaya çıkmasında Türkiye’nin büyümesi ve Ortadoğu’da başka devletlerin hesabının olduğunu belirten Zeybekçi sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye bu kültür coğrafyasında gerçekten çok önemli adımlar atıyor. Son 13 yılda Türkiye yaklaşık 3 misli kalkındı, 3 misli büyüdü. Dünyanın 18. Büyük ekonomisi oldu, Avrupa’nın 7. Büyük ekonomisi oldu. Turizmde Dünyanın 6. Avrupa’nın da 4. Büyük ülkesi haline geldi. Bütün bunlar tabi ki belirli rahatsızlıklar veriyor olabilir ama birde diğer taraftan da şunu söyleyeyim; Türkiye’nin kültür coğrafyasında özellikle Irak, Suriye o coğrafyada hesabı olan başka güçlerde var. O güçlerin de orada oyun kurguları var. Türkiye’nin kendi milli menfaatleri, kendi ülkesinin güvenliği ve geleceği için o coğrafyalarda da ne yapılması gerekiyorsa onları şuanda yapıyor ve yapmaya devam edecek.”

Prozac price ekonomi-bakanı-nihat-zeybekçi-muğla-(11)İLK GÜNDE NE SÖYLENDİYSE O…

7 Haziran seçimleri sonrası hükumet kurma çalışmaları ile ilgili bir soruya ise Bakan Zeybekçi şu yanıtı verdi; “Koalisyon ile ilgili hükümetimiz ilk günde ne söylediyse onu hala söyleyerek yoluna devam ediyor. AK Partinin tabanının ne dediğini gayet iyi biliyoruz. Şuanda kimin ne sinyal verdiğini ne mesaj verdiğini de gayet iyi biliyoruz. Partinin tabanı ile ilgili bu hassasiyetlerimizi karşılayan ve bunu yerine getiren kim olursa bunlarla da koalisyon görüşmeleri devam edecek.” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, gazetecileri yaptığı açıklamanın ardından Bodrum’dan ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.