Bodrum Gündem

GÜNDOĞAN’DA PAZARCILAR DA HALKTA İSYANDA…

12.08.2015
0
A+
A-

gündoğan pazarında isyan (2)SEBZE VE TUHAFİYECİLERİN AYRILMASINA TEPKİ GÖSTEREN ESNAF VE BÖLGE HALKI, 2 BİN İMZA TOPLADI. BU DÜZENLEME İLE İLGİLİ VATANDAŞIN DA MAĞDUR OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR…

Bodrum Gündem Haber

Gündoğan Mahallesi’nde tuhafiye ve sebze pazarcılarının ayrılması vatandaşların ve pazarcı esnafının tepkilere neden oldu. Gündoğan’da mevcut pazar yerinin bir bölümünün Bodrum Belediyesi yetkililerince kapatılarak Uğur Öztop Caddesi üzerinde taşınması bölgede bulunan halkın tepkisini çekti. Vatandaşlar, Uğur Öztop caddesinde yapılan yeni pazar yerinin kendilerini olumsuz yönde etkilediği söyledi.

Bu haftadan itibaren sebze ve tuhafiye ürünleri satan pazarcı esnafı birbirinden ayrıldı. Aralarında yaklaşık 500 metre mesafe bulunan pazarcılar, yapılan uygulamadan oldukça rahatsız olduklarını ifade ettiler. Tuhafiye ve sebze bölümünde açılan stantlarda imza kampanyası başlatan esnafa vatandaşlar da destek verdi. Öğle saatlerinde pazarcı esnafı tarafından buy Accutane online “PAZARIMA DOKUNMA LÜTFEN” başlığı altında 2 bine yakın imza toplandı. Pazarcı esnafı bu topladıkları imzaları Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi yetkililerine ulaştırarak pazar yerinin yeniden birleştirilmesini isteyecek.

prices of Combivent gündoğan pazarında isyan (1)Pazarcı esnaflarından Hüseyin Aracı, sebzenin tuhafiyeden ayrılması demek, her iki taraf içinde zarar demek olduğunu söyledi. Müşterilerin de bu durumdan çok şikayet ettiğini anlatan Aracı, şunları söyledi: “Öncelikle bunu halk istemiyor. En büyük sorun o zaten. Bu sıcakta bu kadar uzak mesafede hem sebze hemde tuhafiyenin olması gerçekten yanlış uygulama. Oradaki ana yol kenarında otopark sorunu var, trafik sorunu var. Buna bir çözüm bulunsun. Herkes mağdur durumda şuanda. Daha önce sebze ve tuhafiye birleşikti. Bunu ayırdılar. Hiçbir gerekçe göstermeden bu yapıldı. Bize hiç kimse açıklamada yapmıyor”

gündoğan pazarında isyan (5)Almanya’dan 10 sene önce Gündoğan’a yerleşen Serap Aşar da, buranın yeniden bütün bir hale gelmesini istiyorum diyerek; “O yüzdenden de imza kampanyasına destek verdim. Bu çektiğimiz çile nedir böyle. Bu olmaması lazım. Bu keşmekeşliğin yaşanmaması lazım. Çok mağdur durumdayız. Yetkililerin bizi görmesini diliyoruz. Eskiden servislere binip evlerimize gidebiliyorduk ancak bu durumdan dolayı trafik sorunu da yaşıyoruz. Lütfen artık buna bir çare çözüm bulunmasını istiyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Buna bir son verilsin” misoprostol online dedi.

Gülseren Özcan ise pazar yerinin yeniden elden geçirilmesi gerektiğini savunarak; “Pazar çok güzel harika şeyler var ancak buranın hem geri gelmesini istiyorum hem de buranın biraz düzeltilmesini istiyorum. Burada tuvalet sorunu, otopark sorunu var. İnsanların burada pek çok şeyi bulabilmesi için bir takım imkanların da yerine getirilmesi lazım. Yeni yapılan yer çok kullanışsız. Ben pazara girebilmek için 25 lira otopark parası verdim” dedi.

gündoğan pazarında isyan (7)Pazarcı esnaflarında Çelik Yıldırım, esnafın birbirinden ayrılmaması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti: “Vatandaşlar poşetlerle bu kadar yolu gelemiyor. Biz 2 bine yakın imza topladık. En azından sezon sonuna kadar mevcut şekilde kalmasını istiyoruz. Bizim başkanımızdan biramız budur. 4 metrelik yerler 2 metreye düşürüldü. Yer dar olduğu için de sıkıntılar yaşanıyor. Oradaki pazarcılar da buradakiler de mağdur durumda. Herkesin çeki senedi var nasıl ödeyecek. Kazanamıyoruz ki. Bu şekilde esnafları mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Mallarımız depolarda kalacak ne yapacağız bu malları. Bizi mağdur etmesinler. Sezon sonuna kadar bizi mevcut yerimizde idare etsinler sonra biz esnaf olarak ne diyorlarsa yapmaya hazırız.”

Yaklaşık 500 metrelik mesafeyi yürüyerek tuhafiye bölümüne gitmeye çalışan Günay Demirönder ise yaşanan durumdan oldukça şikayet etti. Demirönder, pazar yerinin yeniden eski durumuna getirilerek birleştirilmesini istedi.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Bodrum Belediye Meclis üyesi Hüseyin Özten, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ile görüşme halinde olduklarını, halkın mağdur edilmemesi için gereken önlemlerin alınacağını ve gerekli açıklamanın daha sonra yapılacağını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.