Bodrum Gündem

VALİ ÇİÇEK “DÜZENSİZ GÖÇLER İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ”…

16.08.2015
0
A+
A-

Untitled-1Bir dizi inceleme ve ziyaret için Bodrum’a gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, son dönemde gündemde olan göçmen kaçakçılığı ile ilgili açıklamada bulundu.
buy Cytotec cheap Bodrum Gündem Haber
Önceki gün öğleden sonra Bodrum’a gelen Vali Amir Çiçek’i, Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, TCSG 101 Nolu Bot Komutanı SG. Kıdemli Yüzbaşı Sinan Özseçer, TCSG 1 Nolu Bot Komutanı SG. Seyir Başçavuş Hakan Yürür ve Liman Başkanı Attila Beyli karşıladı.

İlk olarak Bodrum Liman Başkanlığı’nda, karşılama heyeti ile yaklaşık yarım saat süren bir toplantı gerçekleştiren Vali Çiçek, daha sonra Kale Caddesi ve Gümrük alanında incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından Kent Haber’e konuşan Vali Amir Çiçek, Bodrum’un önemine dikkat çekti, vatandaşın huzuru ve güvenliği için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini ifade ederek şunları söyledi; “Bodrum’da hem vatandaşlarla birlikte olalım hem de ulaşımı sağlayan limanlarımızı ve gümrük alanlarımızı inceliyoruz. Vatandaşımızın ulaşım ve güvenlikte sıkıntıları varsa da onları en iyi şekilde gidermek ve de en üst düzeye çıkarmak için geliyoruz. Bodrum bizim için önemli bir yer. Buraya farklı ülkelerden insanlar dinlenmek için geliyorlar. Biz bunların huzur ve güvenliğini sağlamamız için gece gündüz, emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz hatta diğer kurumlarımız çalışmalarını yapıyorlar” dedi.

Limandaki incelemelerinin ardından Bitez’de açılan engelli plajını ziyaret edeceğini ifade eden Vali Çiçek, engelli engelsiz herkese hizmet için koştuklarını vurguladı.

Son dönemde yerel, ulusal ve uluslararası basında sıklıkla yer alan düzensiz göç olaylarına da değinen Vali Amir Çiçek, güvenlik kuvvetlerinin Yunan adalarına geçebilmek için bölgeye gelen mültecilerin denize açılmalarının önlenmesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirterek şunları söyledi; “Son zamanlarda düzensiz göçlerle ilgili konu gündeme geliyor. Onlarla ilgili de biz gerekli çalışmayı yapıyoruz. Özellikle düzensiz göçün buradaki, başka yere gitme amacıyla buraya gelmiş olan Suriyeli ve diğer ülkelerden gelenleri mümkün mertebe buraya gelmemelerini, başka yere gitmelerini, buradan başka ülkelere kaçmalarının mümkün olmayacağını dile getirerek insani yöntemlerle caydırmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da kaçmamaları için sahil güvenlik, jandarma, emniyet gerekli gayreti gösteriyor. Şuana kadar öyle çok da büyük bir problem yok. Sorunun tamamen üstesinden gelinebiliyor. Ben şimdi sokaklarda, caddelerde, parklarda o insanlarımız var mı, kalıyor mu diye şöyle bakıyorum. Şuanda öyle bir durum da göremedim. Çünkü arkadaşlarımızı devamlı onlarla, kaçmak için gelenlere, buralar sizin kaçacağınız yerler değil algısını veriyorlar. İkna ediyorlar. Onlarda daha sonra karayolu ile geldikleri yere doğru gidiyorlar” buy cytotec misoprostol buy online dedi.

Vali Çiçek açıklamanın ardından Bitez engelli plajını ziyaret ederek Sağlık Vakfı yetkililerinden bilgi aldı. Buradaki incelemelerini tamamlayan Vali daha sonra bir programa katılmak için Turgutreis Mahallesine gitti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.