Bodrum Gündem

GÖKTEPE’DE MEZAR SAYISI 50’YE YÜKSELDİ, AMA İNŞAAT HALA DEVAM EDİYOR…

18.08.2015
0
A+
A-

Proscar buy order Lasix

göktepede-mezar-sayısı-50-oldu-inşaat-hala-devam-ediyor-2Göktepe mevkiinde devam eden kurtarma kazılarında bulunan tarihi mezar sayısı 50’ye yükseldi. Lakin inşaat hala devam ediyor. buy Robaxin online
Mehmet Can Meral-Bodrum Gündem
Mayıs ayı başlarında inşaat alanında çalışan iş makinası tarafından zarar verildikten sonra bulunan 11 adet tarihi kaya mezarda Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ekiplerince başlatılan kurtarma kazılarında mezar sayısı her geçen gün artıyor. Temmuz ayı sonunda bulunan mezar sayısı 40’a yükselirken, devam eden çalışmalarla birlikte mezar sayısı 50’ye yükseldi.
Göktepe’nin batı yamacında bulunduktan sonra başlatılan kurtarma kazılarında, çekmece tipi olarak bilinin kaya mezarlarının sayısı çalışmalar ilerledikçe çoğalırken, çalışmalara sıcak hava ve müzede yeterli ekip bulunamamasından dolayı birkaç gün ara verildiği öğrenildi. Bulunan tarihi mezarların çevresinde çalışmaların birkaç gün içinde yeniden başlanacağı öğrenilirken, bölgenin yapısı itibariyle yeni mezarların bulunması ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.
Diğer taraftan bulunan yeni bulunan tarihi mezarların bir çoğunun iş makinası tarafından zarar gördüğü görülürken, bazı mezarların ise tamamen tahrip olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Mezarların içerisinde yapılan kurtarma kazılarında gözyaşı şişesi gibi tarihi değeri olan eserlerde bulunurken, bölgenin tahmin edilen nekropol alanı olması nedeniyle de daha birçok tarihi mezarın ve eserin ortaya çıkabileceği tahmin ediliyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.