Bodrum Gündem

AHMET BİÇER’İN BABASI HİLMİ BİÇER VEFAT ETTİ…

AHMET BİÇER’İN BABASI HİLMİ BİÇER VEFAT ETTİ…
21.08.2015
0
A+
A-

hilmi-biçer-bodrumBODRUM SAĞLIK VAKFI BAŞKANI AHMET BİÇER’İN BABASI 3 DÖNEM SİNOP MİLLETVEKİLLİĞİ YAPAN AV.HİLMİ BİÇER YAŞAMA VEDA ETTİ…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un tanınmış iş insanlarından ve Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer’in babası Hilmi Biçer 20 Ağustos günü Bodrum’da yaşama veda etti.

  1. Dönem Adalet Partisi, 17.Dönem Milliyetçi Demokrasi Partisi ve 18. Dönemde de ANAP’tan Sinop Milletvekilliği yapan 84 yaşındaki Hilmi Biçer yaşamını Bodrum ve Ankara’da sürdürüyordu. Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer sosyal medya hesabından babasının vefat haberini oldukça duygulu bir şekilde şöyle bildirdi; “Babamı, Atamı yitirdim, Elleri ellerimdeydi, Kaydı sonsuza doğru gitti, Bu gün büyüdüm, Gitti büyüttü beni”.

Hilmi Biçer’in cenazesi bu gün (21 Ağustos 2015) torunu Sinan Durukan tarafından Ankara’ya götürüldü. Ankara’da 23 Ağustos Pazar günü TBMM’de yapılacak olan devlet töreninin ardından Kocatepe Camiinde öğle namazından sonra cenaze namazı kılınacak.

Hilmi Biçer’in cenazesi Ankara-Karşıyaka mezarlığı (4 numaralı kapıda) toprağa verilecektir.

HİLMİ BİÇER KİMDİR…

Hilmi Biçer 20 Haziran 1931 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde dünyaya geldi. Gençlik yıllarını Boyabat Sinop’ta geçirdikten sonra ortaokul ve lise öğrenimlerini görmek üzere Diyarbakır’da bulundu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanarak, Üniversite öğrenimini Ankara’da tamamladı. Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Ordu Ünye’de serbest avukatlığa başlayan Biçer bu dönemde Ünye Hazine Avukatlığı görevini de yürüttü. Bu görevin ardından Ankara’da Türk Hava Yolları Murakıplığı ve Maliye Bakanlığı Tetkik Kurulu Üyeliği görevlerine getirildi.

1969 yılında Adalet Partisinden 14. Dönem Milletvekili olarak seçilerek Ankara’ya yerleşti. Bu dönemde Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyeliği ve Adalet Komisyonu Sözcülüğü yaptı ve 1973 yılına kadar görevlerini sürdürdü.

1983 yılında 17. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Sinop Milletvekili olarak Milliyetçi Demokrasi Partisi’nden (MDP) tekrar seçildi ve bu görevini 1987 yılına kadar sürdürdü.

1987 seçimlerinde de 18. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Sinop Milletvekili olarak Anavatan Partisi’nden seçildi. Bu dönemde Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanlığı yapan Biçer görevini 1991 yılına kadar sürdürdü.

Daha sonra aktif siyaset hayatına son veren Hilmi Biçer emekliye ayrılarak, Serbest Avukatlık görevini sürdüren Hilmi Biçer evli ve Sevilay Durukan, Hilal Gülle, Ahmet ve Murat Biçer isimlerinde 4 çocuk babasıdır. 20 Ağustos 2015 Perşembe günü Bodrum’da vefat eden Hilmi Biçer emeklilik hayatına Ankara ve Bodrum’da devam ediyordu.

Bodrum Gündem Gazetesi olarak Merhum Hilmi Biçer’e Allah’tan Rahmet kederli ailesine de başsağlığı ve sabır dileriz.

hilmi-biçerBODRUM SAĞLIK VAKFI DUYURUSU…

BSV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biçer’in babası Hilmi Biçer Beyefendi’nin vefat haberini üzülerek duyuruyoruz. Cenazesi 23.08.2015 Pazar günü saat 12:00’de TBMM’de yapılacak Devlet Töreni’nden sonra Kocatepe (Ankara) Camii’nde öğle namazını müteakip, Karşıyaka Mezarlığı 4 numaralı kapıdan defnedilecektir. Çelenk gönderilmemesi, dileyenlerin 0533 949 29 67 no’lu telefondan Bodrum Sağlık Vakfı ile irtibat kurmaları rica olunur.

Yorumlar

  1. MURAT ORHAN dedi ki:

    ZAMANIN İMKANSIZLIKLARINDA SİNOP A ÇOK BÜYÜK EMEĞİ OLAN, SARAYDÜZÜ VE DİKMENİ AZ NÜFUSLARINA RAĞMEN, 8.CUMHURBAŞKANI TURGUT ÖZALDAN SÖZ ALARAK İLÇE YAPAN, SİNOP UN DAĞINDA TAŞINDA KÖYÜNDE BUCAĞINDA EMEĞİ OLAN
    MİLLETVEKİLLİĞİ ZAMANINDA YANINDAN HİÇ AYRILMADIĞIM SAYGI DEĞER DAYIM HİLMİ BİÇERE ALLAH RAHMET EYLESİN.BAŞTA AHMET ABİM VE MURAT OLMAK ÜZERE TÜM AİLESİNE ALLAH SABIR VERSİN.MEKANI CENNET OLSUN.

  2. fikret karataş dedi ki:

    Emir Allah’ın. mekanı cennet olsun. . Hepimiz sonsuza bilet kesilen gişe önündeyiz. sırası gelen gidiyor. Doğanın yasası bu. Sizlere de sabır ve sağlıklar dilerim Ahmet Bey kardeşim.

  3. Muktedir Çakır dedi ki:

    Cesur yürekli,güzel insandı.Siyasette isim yapmış,Sinop ta mesaisinden ödün vermeyerek,her yıl gitmediği köy,kalmamıştır, sorunları yerinde analiz eder,çözmeye gayret ederdi.Vatanı,milleti çok severdi.Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.Başta ailesi olmak üzere,Allah sabır versin,başımız sağ olsun.

  4. Hasan Mükerrem ÖZELÇİ dedi ki:

    A.Ü.Hukuk Faültesi öğrenciliğimizden itibaren kadim dostum,can arkadaşım Hilmi’ciğimin vefatından duyduğum üzüntüm büyüktür.Tüm isteğime karşın sağlık sorunum nedeniyle Ankara’daki son yolculuğu törenlerinde bulunamamdan da üzgünüm. Eşim adına da
    Tanrı’dan, merhum kardeşime bol mağfiret,rahmet ve değerli evladı sayın Ahmet Biçer’in şahsında kederli tüm aile bireylerine ecir,sabır ve başsağlığı diliyorum