Bodrum Gündem

6.BODRUM BAROK MÜZİK FESTİVALİ 4-5-6 EYLÜL’DE BAŞLIYOR…

22.08.2015
0
A+
A-

Bodrum Barok Muzik Festivali (2)Bodrum Belediyesinin destekleriyle Karya Kültür ve Sanat Derneğinin 4-5-6 Eylül 2015 tarihlerinde Bodrum Antik Tiyatro’da düzenleyeceği “Bodrum Barok Müzik Festivali” tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber

6.Bodrum Barok Müzik Festivali, Bodrum Belediyesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve THY’nin destekleriyle 4-5-6 Eylül 2015 tarihlerinde Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleşecek. Festival öncesinde Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü Mehmet Kocair, Festival Sanat Yönetmeni Gülderen Erdoğmuş, Karsanat Derneği Başkanı Esen Demirci Deveci, Avrupa Şatolar Birliği Başkanı Jürgen Erobel La Rochelle, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülizar Akbay, Bodrum Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt, Karsanat Derneği Başkan Yardımcısı Nihan Atlığ Simpson, Karsanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Organizasyon Sorumlusu Rezzan Şebin, Karsanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Çelebi ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Bodrum Barok Muzik Festivali (6)BODRUM’U TEMSİL ETMEK HEPİMİZİ GURURLANDIRIYOR…

Toplantının açılış konuşmasını yapan festivalin sanat yönetmeni Gülderen Erdoğmuş, delivery Viagra Gold “Açılış konserimizi bu yıl Karya Türk Müziği Topluluğu ile yapacağız. Bu topluluğun sanat yönetmenliğini de devlet sanatçısı hocamız Prof. Fr. Nevzat Atlığ yapacak. Düzenlenecek konserin tüm repertuarlarını da hocamızın kendisi oluşturdu. Bu etkinlikteki Türk müziği repertuarları çok sıra dışı olacak. Çünkü çok fazla ifşa edilmeyen eserler ki genellikle Barok Dönem ve Barok Dönemin hemen sonrası. Yani 1600 ile 1800 yılları arasındaki Türk Müziği eserleri. Bunun içinde tabi çok kıymetli bestekarların eserleri de var; 3. Selim Han gibi, Dede Efendi gibi. 2012 PCE-Avrupa Şatolar birliğinin daveti üzerine Almanya’da farklı şatolarda konserler vermiştik, çok da başarılı geçmişti ve Alman basınında çok iyi kritikler yer almıştı. Bu yıl yine aynı proje kapsamında davet aldık ve 24-25-26-27 Eylül tarihlerinde Almanya’nın Coburg Beldesi’nde dört farklı şatoda dört farklı konser için hazırlanıyoruz. Konserlerden birisinin geliri Afrikalı yetim çocuklara gidecek olan yardım konseri. Turne kapsamında Opera Gala Konseri, Müzikal Gecesi düzenlenecek ve bu, Bodrum’da gerçekleştireceğimiz Venedik Karnavalının da turnesi olmuş olacak. Bodrum’a yerleşen ve sanat yaşamını burada sürdüren sanatçılar olarak, ülkemizi ve Bodrum’u temsil etmek hepimizi gururlandırıyor.” dedi.

Bodrum Barok Muzik Festivali (7)Karsanat Derneği Başkanı Esen Demirci Deveci de festivalde emeği geçenlere ve destek olanlara; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sanat yönetmeni ve dernek yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, “2009 yılından bu yana sürdürülen bu festivalin içinde yer almak benim için büyük bir mutluluk. Bu tür etkinlikleri sadece İstanbul’da değil Bodrum’da da bulabilmek, Bodrum’un sanatçısı için, müzik dinleyicisi için çok iyi bir fırsat. Ayrıca Barok müzik ile ilgili etkinliklerin Türkiye’de yapılabiliyor olması sanat vizyonumuzun da ne kadar geliştiğinin bir kanıtı diye düşünüyorum.” dedi.

Avrupa Şatolar Birliği Başkanı Jürgen Erobel La Rochelle, Karsanat Derneği ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Bodrumlu Barok sanatçılarını ülkelerinde ağırlayacak olmalarından dolayı da son derece memnun olduklarını kaydetti.

Bodrum Barok Muzik Festivali (5)KARYA, BİZE ÇOK YAKIŞAN BİR İSİM… cheap Robaxin

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörü Mehmet Kocair ise Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da destekleriyle dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin bu güne kadar hep birlikte verdikleri tüm efordan dolayı takdir ve tebriklerini sunarak şöyle dedi:

buy Mesalamine “Gerçekten Bodrum’da sanat adına, kültür adına çok ciddi, çok güzel etkinlikler yapılıyor, çok güzel eserler icra ediliyor ve sergileniyor. Bodrum da çok yakışıyor bu sergilere. Bodrum’un altın zincirlerden oluşan bu halkalarına, Karya Kültür ve Sanat Derneği tarafından bir tanesi de bugün ekleniyor: 6. Bodrum Barok Müzik Festivali. Karya, bize çok yakışan bir isim. Bodrum Belediyesi ve Sayın Başkanımız Mehmet Kocadon’la birlikte tüm ekipleriyle bu ve buna benzer sanat adına olan güzelliklere imkanların yettiği olanakta destek olunmaya devam edilecektir. Ben derneğimizin bu güzel etkinliğinin yıllar boyunca devam etmesini dileyerek tekrar kutluyor ve başarılar diliyorum. Her zaman, sanat adına böyle güzel etkinliklerde başkanımızla birlikte yanınızdayız.” 

Üç gün sürecek festivale yerli ve yabancı on dokuz sanatçı konuk olacak. 4 Eylül’de Karya Türk Müziği Topluluğunun “Bir Hoş Sada” adını verdikleri açılış konseriyle başlayacak olan festival, 5 Eylül’de Karya Barok Topluluğunun “Venedik Karnavalı” adlı konseriyle devam edecek. 6. Bodrum Barok Müzik Festivali, 6 Eylül’de, Avusturya’dan Les Accords Extraordinaires Topluluğunun “Sıra Dışı Akorlar” adlı konseriyle son bulacak. Saat 21.00’de başlayacak konserlerin tümü halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Festival hakkında bilgi için karsanat.org internet sitesinden bilgi alınabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.