Bodrum Gündem

GEREKSİZ YERE SİREN ÇALAN AMBULANSLARA CEZA…

GEREKSİZ YERE SİREN ÇALAN AMBULANSLARA CEZA…
24.08.2015
0
A+
A-
ambulans-bodrum order albuterol Bodrum’da özel bir firmaya ait ambulansın sürücüsüne, gereksiz yere siren çalmaktan ve trafiği tehlikeye düşürmekten dolayı trafik cezası kesildi.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’nde hizmet veren özel bir şirkete ait ambulans sürücüsü, İçmeler bölgesindeki bir hastasına gitmek için yola çıktı. Polis, ilçedeki yoğun trafikte sürekli siren çalan ve trafiği tehlikeye düşürdüğü iddia edilen ambulansın peşine düştü.
Motorize ekibin bir süre takip ettiği ambulans, bir otelin girişinde durdu. Otelden bilinci yerinde ve ayakta bir hastanın çıkması üzerine, polis sürücüye gerekli uyarıları yaparak, cezai işlem uyguladı.
Yetkililer, yaz dönemiyle beraber Bodrum Yarımadasındaki hem nüfus, hem de araç yoğunluğunun arttığını belirterek, özel firmalara ait ambulansların zaman zaman zaten zor seyreden trafiğin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü belirtti.
Viagra online Canada ambulans-bodrum-trafikVATANDAŞLARDAN ŞİKAYET GELDİ… generic Retin-A
Ambulanslarla ilgili vatandaşlardan çok uzun zamandan beri trafikte keyfi davranışlarda bulundukları yönündeki şikayetler dile getiriliyor. Bodrum Yarımadası genelinde faaliyet gösteren özel sağlık kuruluşlarına ait ambulanslar 112 merkezine gelen acil hasta ihbarlarına yetişerek hastayı kendi kurumlarına götürmek için birbirleriyle yarış ederken, kimi zaman da hayati tehlikesi olmayan hastaları taşırken ya da en kötüsü boşken sirenlerini açarak seyrediyor. Özellikle yoğun yaz ayları başta olmak üzere her mevsim günün 24 saati duyulan siren sesleri birçok vatandaştan tepki alırken, konuyla ilgili çok sayıda şikayet başvurusunun da yapıldığı biliniyor. Özel ambulansların bu keyfi tutumu hem vatandaşların tepkisine, hem de ambulanslara olan güveninin ve saygınlığın azalmasına neden olduğu ifade ediliyor.
ÖNCE İKAZ, SONRA CEZA…
Öte yandan halkın gözünde polisin ambulansları takip etmediği kanaatini ortadan kaldırmak amacıyla, ambulanslar hakkındaki her türlü şikayetin dikkate alınarak, var olan geçiş üstünlüğü yetkisini amacı dışında, keyfi olarak kullanıldığı tespit edilenlere gerekli uyarı ve ikazların yapılarak ceza kesildiğine işaret edildi.
Konuyla ilgili bundan sonra gelecek her ihbarın değerlendirileceği ve denetimlerin devam edeceği kaydedildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.