Bodrum Gündem

KIYIM…

basar_munir_kose_foto order Premarin online how to buy Plavix “Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır!”

Geçtiğimiz hafta Türk eğitiminin geldiği noktayı gösteren çok önemli bir olay yaşandı. Yeni nesli Atatürk’ün istediği doğrultuda yetiştiren bir okulun 27 öğretmeni gelen bir yazı ile hukuksuz olarak il emrine alındı.

Türkiye’nin taban puanı açısından en yüksek puanlı ilk 10 okulu arasında yer alan, mezunlarının nerede ise tamamının Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine girdiği ve sonrasında da gerek sanayide gerekse akademik alanda başarılara imza attığı Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, 27 öğretmeninin “valilik emrine alınma” kararı ile bomba düşmüşe döndü. Gerekçe ise son derece komik: “Mesleki Yetersizlik” Karar verenlere göre bu öğretmenler mesleki olarak yetersiz. Neye göre, kime göre yetersiz, yetersizlik ölçütü nedir, yerlerine gelecek olan öğretmenlerin yeterlilikleri hangi ölçütlere göre değerlendirildi, tam bir muamma. Aralarında İstanbul Erkek Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Vefa Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi gibi okulların da bulunduğu “Proje Okulları”, her an HASAL gibi bir akıbetle karşılaşma tehdidi ve korkusu altındalar.

Türk eğitim sisteminin hali budur. Öğretmenlerin “başarı” değerlendirmesi öğrencilerine öğrettikleri bilgiler değildir. Sosyal hayatlarında verdikleri destek değildir. Öğrencilerin gerek yurtiçi gerekse yurtdışı yarışmalarda aldıkları başarılar değildir. Yüksek puanlı üniversitelere girmeleri, mezunların hayatta başarılı olmaları değildir.

Peki nedir?

Sanıyorum ki bu sorunun cevabını vermeme gerek yok. Son yıllardaki liyakat kriterlerine bakarsanız, devlette bir yerlere gelmek için kişide ne gibi hasletler var ise, başarı kriterinin de o olduğunu görürsünüz.

Ama bu kıyımı yapanlar unutmamalıdır ki, okullar mezunları ile, öğrencileri ile ve öğretmenleri ile var olurlar. Okulların geleneğini yıkmak, ruhunu yok etmek zannedildiği kadar kolay değildir.

Çünkü bizler, bu okullardan mezun olanlar, okullarımızı size bırakmayacağız.

Çünkü bizler, aklın ve bilimin ışığını rehber edinenler, karanlıkla savaşmaya devam edeceğiz.

Çünkü bizler, Atatürk’ün çocuklarıyız ve ülkemizi sokakta bulmadık.

“Okulumuza sahip olabilirsiniz; ama ruhumuza asla!”

Başar C.MÜNİR

treatment of erectile dysfunction 25.08.2015, İstanbul

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.