Bodrum Gündem

PARTİLERDE 1 KASIM SEÇİM TELAŞI BAŞLADI…

PARTİLERDE 1 KASIM SEÇİM TELAŞI BAŞLADI…
01.09.2015
0
A+
A-

Cheap Lamisil muğla-1-kasım-seçimi-adaylık-süreci1 KASIM ERKEN SEÇİMİ İÇİN AK PARTİ, CHP, MHP VE HDP’DE MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN ADAY ADAYLIK SÜRECİ BAŞLADI…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

1 Kasım erken seçiminde Devlet Hazinesinden gelen bir yardım yok. Dolayısıyla her parti kendi kaynaklarıyla seçime hazırlanmak durumunda. HDP’nin 28 Ağustos itibarıyla başlattığı süreç, 31 Ağustos itibarıyla AK Parti, CHP ve MHP’de de başladı. AK Parti ve CHP’nin aksine MHP ve HDP, aday adaylarından başvuru ücreti talep etmiyor.

1 Kasım erken seçimi için zamanın kısıtlı olması nedeni ile partiler birkaç gün gibi kısa bir süre içinde aday adaylık başvurularını alacak. CHP’de kontenjan olanlardan bazı isimlerin değiştirileceği beklenirken, resmi önseçim yada temayül yoklaması yapılarak belirlenen adaylarda bir değişikliğe gidilmeyeceği ifade ediliyor. AK Parti ve MHP’nin adayları ise Genel Merkez tarafından yapılacak.

mürsel_albanCHP’DE ADAY ADAY BAŞVURU SÜRESİ 7 EYLÜL’DE BİTECEK…

CHP’den milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvurular 31 Ağustos Pazartesi itibarı ile başladı. 1 Kasım’da yapılacak genel seçimlerde CHP’den milletvekili aday adayı olmak isteyenler, ücretlerini yatırdıktan sonra parti girişine kurulan stanttan dosya alıp başvuruda bulunuyor. Milletvekili  listelerinin, CHP genel merkezi ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından belirlenmesi öngörülürken, CHP’de aday adaylığı başvuruları, 7 Eylül Pazartesi saat 17.00’de sona erecek. Adaylık başvurusunda bulunan kadın ve gençlerden 2 bin 500 lira, diğer adaylardan ise 5 bin lira ödenti alınıyor. Engelli adaylardan herhangi bir başvuru ödentisi alınmıyor.

“ÖN SEÇİM LİSTESİNE SAYGILI OLACAĞIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 1 Kasım seçiminde milletvekili adaylarının nasıl belirleneceği konusunda “Yönetmelik değişikliği zorunlu oldu, yoksa ön seçim esas olacaktı. Merkez yoklaması yapacağımız yerler de var ancak ön seçim listesine saygılı bir aday listesiyle seçime gidilecek” dedi. Kontenjan adaylarının durumu ile ilgili olarak ise “Bunu hem Merkez Yürütme Kurulu hem de Parti Meclisi takdir edecek. Şimdiden bir şey söylemek mümkün değil ama Genel Başkanımız listelerin azami ölçüde korunacağını ifade etti” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Muğla İl Başkanı Mürsel Alban’da milletvekili aday adaylarının değişip değişmeyeceği yönündeki soruya “Ön seçimle belirlenen adaylarla yeniden devam edilecektir. Diğer illerde ise karar genel merkezimizindir.” yanıtını verdi.

AK-PARTİ-İL-BAŞKANI-İHSAN-KÜRECİ-bodrum-gundem-1AK PARTİ MÜRACAATLARI 31 AĞUSTOS İLE 3 EYLÜL ARASINDA…

Ak parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci milletvekilliği aday adaylığı süreci ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Küreci yazılı açıklamasında şu bilgilere yer verdi; “Yapılacak olan seçimlerde aday adayı olmak isteyenlerin 31 ağustos Pazartesi ile 3 Eylül Perşembe günleri arasında İl Başkanlığımızda kurulan komisyona gerekli evraklar ile birlikte başvurmaları gerekmektedir.”

Başkan Küreci adaylık aidatı içinse aynen 7 Haziran seçimindeki gibi uygulama yapacaklarını belirterek, “Erkek adaylar 5 bin lira, kadın adaylar 2 bin 500 TL ödeyecek. Engelli aday adayları bir ödeme yapmayacaklar.” ifadeleri yer alıyor.

AK Parti İl Başkanı Küreci yazılı açıklamasında buy topamax “Ülke olarak yeni bir seçime gidiyoruz. Seçim sürecinin ilk basamağı da sayılan aday adaylığı sürecinde aday adaylarımızın göstereceği ilgi elbette bizi teşkilat olarak çok mutlu edecektir. Birlik ve beraberliğin her zamankinden daha önemli olduğu bu günlerde biz de teşkilat olarak partimize aday adaylığı için yapılan her başvurunun bize güç katacağı düşüncesindeyiz.” dedi. AK Parti’de eski 3 dönemlik milletvekillerinin adaylıklarının da önü açık olması ise en çok dikkat çeken nokta olarak değerlendiriliyor.

mhp_bodrum_ilçe_başkanı_mehmet_tosun (24)MHP’DE ADAY ADAYLARINDAN ÜCRET ALINMIYOR…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında 31 Ağustos günü toplanan MHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında seçime ilişkin kararlar alındı. Yapılan açıklamada, MHP’de adaylık başvurularının 1-6 Eylül tarihlerinde yapılacağı bilgisi verildi. Partinin bütün seçim çevrelerinde seçime katılacağını ifade edilirken, takviminin sıkışık olması nedeniyle milletvekili adaylarını merkez yoklamasıyla tespit edip Yüksek Seçim Kurulu’na bildirileceği de kaydedildi.

5 mehmet polat hdp bodrum belediye meclis üyesi adayıHDP BAĞIŞÇILARDAN DESTEK İSTEYECEK…

HDP’de 28 Ağustos’ta başlayan aday adaylığı başvurularının 4 Eylül’e kadar süreceği bilgisi verildi. MHP gibi HDP’de milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yapanlardan ücret almayacak. 7 Haziran seçimine ilk kez parti olarak giren ve yüzde 13 oy alan HDP, Hazine yardımı almadığı için bağışçılarından gelen destekle kampanyasını yürütmüştü. Bu süreçte yüklü miktarda borçlandığı öğrenilen HDP’nin, borçları ödemek için ocak ayında ödenmesi öngörülen Hazine yardımını beklediği belirtiliyor. Yeniden bir seçim sürecine girilmesi ise HDP’nin planlarını değiştirdi. HDP, borçlarını artırmamak adına bir kez daha bağışçılardan destek isteyecek. Seçim startını veren HDP, internet sitesi üzerinden seçmenlerine “destek” çağrısı yapacağı öğrenildi.

7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE MUĞLA ADAYLARI KİMLERDİ? generic Valtrex

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Adayları; Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir, Burak Erbay, Emrah Doğu, Süleyman Girgin.

AK Parti Muğla Milletvekili Adayları; Hasan Özyer, Hasan Kökten, Elvan Göçer, Mehmet Yavuz Demir, Muhittin Kayabaşı, Yelda Erol Gökçen.

Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Milletvekili Adayları; Mehmet Erdoğan, Peyami Cinas, Asım Başaran, Ramazan Kıvrak, Ferat Yüksel, Arif Ziya Keloğlu.

HDP Muğla Milletvekili Adayları; Hürriyet Karadeniz, Mehmet Polat, Nurhayat Tekgül, Kamuran Resuloğulları, Ayla Apleyla, Mehmet Emin Gers.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.