Bodrum Gündem

7 HAZİRAN ‘DAN ÖTESİ MÜMKÜN / Halil Karahan Yazdı…

7 HAZİRAN ‘DAN ÖTESİ MÜMKÜN / Halil Karahan Yazdı…
02.09.2015
0
A+
A-

halil-karahan-yazdıBilindiği üzere halkımız 7 Haziran’da bütün zorlamalara rağmen başkanlık sistemine onay vermemiştir.

buy albuterol Her ne kadar parlamenter sistemin devamı yönünde tavır aldıysa da uygulamada 7 Haziran’dan bu yana ülkemiz başkanlık sistemi ile yönetilmektedir. Bu uygulama koalisyon görüşmeleri ve koalisyon kurma görevlendirmelerinde açık ve net olarak görülmektedir. Daha önceleri kaç çocuk yapacağımıza, ne içeceğimize, nasıl giyineceğimize karar verenler, son olarak güvercinin bile nerede durması gerektiğine karar vermektedir.

Ülkemiz, her ne kadar seçimlere giren partilerin çokluğuna rağmen, fiilen anlayış olarak ikiye bölünmüştür. Cumhuriyet Halk Partisi bu süreçte barışın hukukun üstünlüğü ve adaletin yanında durarak umutlarımızı yarınlara taşımıştır. AKP şeytanın aklına gelmeyecek yöntemlerle, bir fazla vekillik kazanıp 276’yı bulmanın telaşına girmiştir. Bu telaşla, “zafere giden her yol mübahtır” anlayışıyla kontrolden çıkıp, ülkeyi kan gölüne çevirmiştir. Bütün siyaset bilimciler, anket şirketleri AKP’nin önlenemeyen inişini işaret etmektedirler. Bizlere düşen görev, bu inişi hızlandırmak ve AKP iktidarını sonlandırmaktır.

Herkes kapının önünü süpürsün anlayışıyla, biz de güzel Muğlamızdan başlayalım…

666 bin kayıtlı seçmeni olan Muğlamızda, 93 bin seçmen oy kullanmamıştır. Son genel seçimlerde CHP ve AKP eşit oranda (%3 civarı ) oy kaybetmiştir. 7 Haziran tarihinde turizm sektöründe çalışanların fazla olması sebebiyle oy kullanamayan seçmenin, 1 Kasım’da oylarını kullanabileceği ve yüksek bir oranda CHP tercihinde bulunacağı gerçekliğinden, durumu okuyup ona göre stratejiler geliştirmelidir. buy cheap Lithium Cytotec cheap

CHP Genel başkanının söylediği gibi kontenjan uygulaması 2 dönemle sınırlandırılmıştır. Muğlamızda 2. sıra kontenjan son bulmuştur. Başarılı çalışmalarından dolayı sayın Ömer Süha Aldana teşekkür edilmelidir. Bundan sonra sonlanmış olan kontenjana kılıf aramanın ne partide, ne de seçmende bir karşılığı yoktur. CHP ön seçimlerinde kırgınlık yılgınlık ve performans göstermeyen adayları eleyerek, yapılacak olan örgüt listesi 1 Kasım seçimlerinde 4. vekilliği garantilemiş, 5. vekilliğin de hesabını yapan tek parti olacaktır.

Bütün bunların CHP’de yaratacağı enerji ve çalışma azmini hayal bile edemiyorum. Bu konuda il yönetimimizin ve seçilmiş belediye başkanlarımızın mevcut durumu doğru tesbit etmeleri gerekmektedir. Doğru bilgilendirmelerle, doğru kadrolar oluşturulacağı inancıyla sıkışmış olan AKP’ye, aydınlığın başkenti Muğla’dan okkalı bir Osmanlı tokatı gelecektir.

Halil Karahan/2 Eylül 2015-Bodrum

Yorumlar

  1. NURAN YÜKSEL dedi ki:

    sevgili Halil,düşüncelerine aynen katılıyorum. yeter ki il ve ilçe yönetimleri iyi bir seçim proğramı ve çalışacak kadroların samimi organizasyonuyla tabanı harekete geçirebilsin.işte o zaman Muğla dan müthiş bir sonuç çıkacaktır.