Bodrum Gündem

BİR MADDE HARİÇ BÜTÜN MADDELER OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ…(FOTO GALERİ)

03.09.2015
0
A+
A-

order Viagra bodrum-belediye-meclis-toplantısı-turgutreis_eylül (16)BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI OLAĞAN TOPLANTISI TURGUTREİS’TE 2 ÖNERİ, 19 GÜNDEM MADDESİ İLE TOPLANDI…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Meclisi Eylül ayı Olağan toplantısı Turgutreis Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinde 2 gündem önerisi ile birlikte 19 gündem maddesi görüşüldü. MHP grubundan Remzi Güngör, Hülya Aşkın ve Mustafa Paşalı ile CHP grubundan Hüseyin Özten ile Güneri Günaydın mazeretleri nedeni ile toplantıya katılmadılar. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun’da Bodrum belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısını izleyenler arasında yerlerini aldılar.

Toplantının başında iki önerge verildi. Birincisi 10 maddede görüşülmesi beklenen imar planı tadilatı talebinden vazgeçilmesi nedeni ile gündem dışında kalması, diğeri ise Bodrum’da faaliyet gösteren spor kulüplerine üç yıllığına kiralama yöntemi ile araç tahsis edilmesi konularındaydı.12 gündem maddesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün kapsamında yer alırken, 2 gündem maddesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü konusu, birer gündem maddesi ise Yazı İşleri Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü kapsamında yer aldı.

Görüşülen 19 gündem maddesinin biri hariç tamamında oy birliği sağlanırken, toplantının 9.gündem maddesi olan; “Bodrum Belediye Meclisinin 03.07.2015 tarih ve 2015/83 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen, İlçemiz Konacık Mahallesi, N18c23b2b pafta, 2557 parselde kayıtlı, mülkiyeti Belediyemize ait taşınmaz için yapılaşma yoğunluğunun yükseltilmesi ve onaylı imar planında Belediye Hizmet Alanı olarak tanımlı taşınmazın “Resmi Kurum Alanı (Vergi Dairesi)” olarak kullanılmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Konacık Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı değişikliğinin görüşülmesi” maddesine MHP grubu ret oyu verdi. Lakin 9 gündem maddesi CHP’li meclis üyelerinin evet oyları ile kabul edildi.

Başkan Mehmet Kocadon 11. Gündem maddesi; “Bodrum Belediye Meclisinin 03.07.2015 tarih ve 2015/88 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen, İlçemiz Ortakent Yahşi Mahallesi, Kargı Mevkii, 796 parsel önü deniz cephesinde “Su Sporları İskelesi Ve Kıyı Düzenlemesi Amaçlı” 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı   teklifinin görüşülmesi” konusunda, Kent Tv tarafından da geçtiğimiz hafta gündeme getirilen Kargı koyunda denizin içine kadar duvar örülmesi ile ilgili haberi de anımsatarak dikkatli karar verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Konunun detaylarının incelenmesinin ardından ileriki tarihlerde görüşülmek üzere yeniden meclise getirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Başkan Kocadon toplantının sonunda, bir madde hariç bütün maddelerin oy birliği ile kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Bodrum’da bütün Türkiye’ye örnek olacak bir meclis toplantısı yapıldığını dile getirdi.

bodrum-belediye-meclis-toplantısı-turgutreis_eylül (1)MECLİS TOPLANTISI İLE İGİLİ BAŞKANLARIN GÖRÜŞLERİ…

Meclis toplantısı sonunda oy birliği konusunda görüşlerini sorduğumuz CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen şu değerlendirmeyi yaptı; “Konu Bodrum olunca oybirliği çıkıyor. Oybirliği çıkması Bodrum’un demokrasiyi ne kadar içselleştirdiğini gösteriyor. Muhalefet elbette muhalefet görevini yapacak. Ama konu Bodrum olunca, bütün meclis üyelerinin ortak karar alması bir ilçe başkanı olarak çok sevindirdi. İnşallah bu böyle devam eder. Bodrum’un çıkarları hepimizin çıkarları. Burada siyaset önemli değil. Bodrum çıkarları konusunda bütün meclis üyeleri ve yerel halkın beraber olması lazım. Bu konuda Bodrum gereken beraberliği gösterecektir diye düşünüyorum.”

bodrum-belediye-meclis-toplantısı-turgutreis_eylül (2) Cytotec cheap MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun’da Meclis toplantısı ile ilgili sorumuza şu yanıtı verdi; Tabi oybirliği demeyelim. İçerisinde özellikle Konacık’ta Vergi Dairesine verilen yerin yoğunluk artışına hayır dedik meclis grubu olarak. Daha önce de hayır demiştik. O sözümüzün ve görüşümüzün arkasındayız. Onun haricinde Bodrum’un yararına gördüğümüz, mesela enerji nakil hatları ve trafoların yerlerinin değiştirilmesi, personel ile ilgili konularda biz yapılması gerekenler için elimizden geldiği kadar kararlara olumlu bakmaya çalışıyoruz. Ama Bodrum’un yararına görmediğimiz her konunun da karşısında olacağız. Bizim derdimiz Bodrum’un ülkenin ve çocuklarımızın geleceği. Hassasiyetimiz bu yönde.”

bodrum-belediye-meclis-toplantısı-turgutreis_eylül (6) buy Cytotec Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise toplantı çıkışında yaptığı açıklamada sorularımız şöyle yanıtladı; “Tabi muhalefet olacak. Biz hep şunu söylüyoruz; yapıcı muhalefet olsun. Kararları birlik ve beraberlik içinde alalım. Muhalefetin de güzel teklifleri olabilir. Ama yıkıcı dökücü muhalifte olmasın. İktidar da muhalefete değer versin. Onlarında fikirlerini alsın, görüşlerini sorsun. Bakın ne güzel İmar komisyonunun bütün raporları oy birliği ile geliyor ve o birliği ile geçiyor. Oturuyor konuşup tartışıyoruz. Amaç Bodrum yarımadasının yararı. Bu gün bu koltuklarda bizler oturacağız, yarın başkaları oturacak. Ama yolumuz ve hedefimiz Bodrum olursa bir çok sorunu çok daha hızlı çözeriz. Gerçi bütün bunlar birde büyükşehir meclisine gidiyor. Orada da görüşülüyor. Toplantı sonunda bu sözü söyleme ihtiyacı hissettim; Türkiye’nin son günlerde böyle birlik beraberliğe ihtiyacı var. Bakın yüzde 60 bir araya gelemedi. Türkiye yeni bir seçime gidiyor. Yazık. Hem zamana yazık, hem ekonomiye yazık, hem vatandaşa yazık. Bizede yazık. Çünkü Ankara’ya gidemiyoruz. Herkes seçimi bekliyoruz diyor. Özellikle yeni seçilecek milletvekillerinin Bodrum Belediye Meclisini örnek almalarını diliyorum. Söz istiyorlar söz veriyoruz. Oyluyoruz hep beraber. Niçin ret verdiğini de belirtiyor zaten. Güzel olan bu.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.