Bodrum Gündem

ELEŞTİRİLERE KOMUTANDAN SERT YANIT!

ELEŞTİRİLERE KOMUTANDAN SERT YANIT!
06.09.2015
0
A+
A-
Natrexone Buy sahil-güvenlik-komutanı-yüzbaşıdan-eleştirilere-sert-yanıt-1SAHİL GÜVENLİĞE YÖNELİK ELEŞTİRİLERE  YÜZBAŞI UTKU MERAL’DEN SERT YANIT. İKİ TABANCA TAŞIYACAĞIZ, BİRİ NAMUSLU BİRİ NAMUSSUZ, NAMUSLUYU DÜŞMANA, NAMUSSUZU DA DÜŞMANDAN KAÇANA SIKACAĞIZ.” DEDİ.
Bodrum Gündem Haber
12 kişinin hayatını kaybettiği göçmen faciasının ardından, Bodrum’da görev yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine yapılan haksız eleştirilere, bölgede 2 yıl boyunca görev yapan komutan Yüzbaşı Utku Meral cevap verdi. Komutanın söyledikleri ise oldukça dikkat çekici.
2 Eylül gecesi Akyarlar açıklarından batan botlarla 12 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu bir anda dünyanın gündemi değişti. 12 kişiden biri olan Aylan Kurdi’nin yürekleri yakan fotoğrafla hafızalara kazınan cansız bedeni, göçmen kaçakçılığı olaylarını ve gözler önündeki mülteci sorununun dünya çapında tartışılmasını sağladı.
Bodrum’da yaklaşık son bir yılda artış yaşanan olaylarda özellikle Sahil Güvenlik ekiplerince binlerce kaçak Kos Adasına yasadışı geçiş yaparken yakalandı ya da kurtarıldı. Bugüne kadar Sahil Güvenlik ekiplerinin gece gündüz, canla başla görev yapmasına rağmen, bölgede birçok ölümlü olayda yaşandı.
8 Nisan günü Bodrum’da düzenlenen turizm öncesi değerlendirme toplantısında, yaşanan göçmen kaçakçılığı olaylarını Vali Amir Çiçek’e de aktaran eski TCSG 101 Nolu Bot Komutanı Yüzbaşı Utku Meral, yapılan haksız eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi.
Tayyar Işıksaçan’ın, “Kıyılarımızı korusun diye sahil güvenlik var ama Bodrum kıyıları ceset dolu. Bunlar üç insan taciriyle baş edemiyor, düşmana ne yapacaklar” şeklindeki tweetine, Facebook hesabından cevap verdi. Yaşanan olaylara karşı görev süresince bölgede başarıyla mücadele verdiği bilinen Yüzbaşı Utku Meral Facebook hesabından Işıksaçan’a şunları söyledi:  “Maalesef günümüz dünyasına eşit şartlarda yaşamak için gelmiş ama dünya nüfusunun sadece yüzde 4’ünün dünya kaynaklarının yüzde 75’ini sömürmek icin çıkardığı savaşlar sonucu göç etmek zorunda kalan, “coğrafya kaderdir” sözünü iliklerine kadar hisseden, hayatlarında belki de denizi görmemiş insanlar denize açılmasınlar diye, açıldıklarında da dünya kamuoyunda güzel ülkem zora düşmesin diye ve maalesef battıklarında canlar yanmasın diye, devlet büyüğü seviyesinde kayıt dışı konuşmalarda ‘ya Komutan şunları denizden alıp alıp başımıza bela ediyorsunuz bırakın geçsinler, insan değil bunlar zaten en kötü balıklar yer’ denmesine rağmen bana emanet edilen başta eşim olmak üzere 15 personel ve ailelerinin sosyal hayatlarını ve psikolojilerini hiçe sayarak görev yaptım. Yaptık. purchase esomeprazole Buy Orlistat Bu arada hiç mi göçmen kaçakçısı yakalamadık? Sayısız yakaladık çoğu tutuklandı! Bazıları “biz de kaçıyorduk” dedi ve serbest kaldı. Beyan esas! Göçmen kaçış diyagramını inceleyince olay nasıl da gelip Sahil Güvenlik Komutanlığı’na patlıyor onu bana biri anlatsın. Sevgili Tayyar Işıksaçan ve benzerleri, siz boş verin, twitterda, instagramda ben size birkaç adres vereyim onları takip edin. Üzülmeyin siz üzülünce inanin ben cok üzülüyorum. Siz o göçmenlere şu soruyu sorun kardeşim ülkende savaş var nereye kaçıyorsun? neden ülkeni savunmuyorsun? Ama bu soru aklına bile gelmez çünkü Allah korusun ülkem de bu duruma düşerse ilk kaçaklardansınız!! Ama denizden kaçmayın kardeşim. Haberiniz olsun diye söylüyorum, kıyıları koruyamayan Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin savaşta düşmana ne yapacağını merak edenlere söylüyorum! İki tabanca taşıyacağız biri namuslu biri namussuz, namusluyu düşmana, namussuzu da düşmandan kaçana sıkacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.