Bodrum Gündem

BODRUM’DA ÖZEL OKULLAR YENİ EĞİTİME BAŞLADI…

07.09.2015
0
A+
A-

ted bodrum yeni eğitim yılına sanat ve edebiyat dersi ile başladı (20)BODRUM’DA ÖZEL OKULLAR 2015-2016 EĞİTİMİ order misoprostol online SANATLAR ARASI İLİŞKİLER KONULU İLK DERSİ İLE BAŞLADI…

Bodrum’un önemli eğitim kurumlarından birisi olan TED Bodrum Koleji 2015-2016 eğitim öğretim dönemine okul bahçesinde gerçekleştirilen törenle başladı. Bu sene ilk defa lise eğitiminin başlayacak olan okulda, liselilere Sanatlar Arası İlişkiler konulu ilk dersi Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu verdi. Retin-A without prescription

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da 2015-2016 eğitim öğretim yılı özel okullarda başladı. TED Bodrum Koleji’nde düzenlenen yeni eğitim ve öğretim yılı açılış törenine öğrenciler ve velileri katıldı.

TED Bodrum Koleji Genel Koordinatörü Fırat Asyalı ise oldukça heyecanlı ve sevinçli olduklarını ifade ederek 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk gününde duygularını şöyle dile getirdi; “Bu gün 2015-2016 Eğitim Öğretim yılımızı açıyoruz. Çok heyecanlıyız. Çok sevinçliyiz. Aynı zamanda bu özel günde lisemizde ilk dersi Sanatlar Arası İlişkiler dersi ile Hamdi Topçuoğlu’nun bizler ile olması bizi daha çok mutlu ediyor. Güçlenen bir okuluz. Dördüncü yılımızda okul öncesinden 9.sınıfa kadar geniş bir yelpazade eğitim vermeye devam ediyoruz ve Bodrum’a da değer kattığına inanıyoruz.”

ted bodrum yeni eğitim yılına sanat ve edebiyat dersi ile başladı (14)Bu sene ilk defa başlayacak olan liselilere de ilk dersi Bodrum Kent Konseyi Başkanı, Eğitimci Hamdi Topçuoğlu verdi. “Sanatlar Arası İlişkiler” buy Asacol konulu ilk ders müzik, şiir ve fotoğraflar ile adeta görsel bir şölene dönüştü. Hamdi Topçuoğlu, yaşamından kesitler anlatarak 46 yıllık eğitimciliğinin en önemli günlerinden birini yaşadığını ifade ederek çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Hamdi Topçuoğlu öncelikle toplumumuzun yaşadığı kaosun bir an önce bitmesini dileyerek şöyle konuştu; “Çocuklarımızın daha güvenli bir şekilde eğitim öğretim içinde olmaları ve kendilerini geleceğe hazırlamalarını diliyorum. Yaşadığımız günler son derece önemli, sorunlu günler. Bu durumun çocuklarımıza ve gençlerimize çok yansımamasını da diliyorum. Bu yıl benim 46.eğitim yılım. Bu eğitim yılının açılışında TED Bodrum Kolejinden böyle bir teklif geldi. Okulun açılış dersini verir misiniz? dediler. Lise bölümü öğrencilerine yılın ilk dersinde ben hitap edeceğim ve onlara Sanatlar Arası İlişkilerden bahsedeceğim. Çünkü sanatını yitiren toplumun geleceğe umutla bakması, barışla bakması mümkün değil. Sanat barıştır, sanat mutluluktur. Umuttur. Bu bakımdan çocuklara öncelikle sanat demek istiyorum.”

ted bodrum yeni eğitim yılına sanat ve edebiyat dersi ile başladı (19)Hamdi Topçuoğlu’nun şiirleri ve besteleriyle adeta bir şölen havasında geçen ilk derste, piyanist Mustafa Köker ile Topçuoğlu’nun aynı zamanda öğrencisi de olan genç solist Meltem Başınhan liseli öğrencilere ve velilere minik bir konser verdi.
Hamdi Topçuoğlu kamil insan olma yolunda en önemli sorulardan birisi olan “Kendini Bilmek” felsefesini anlatırken başarının şifresinin bireyin kendini bilmesi ile başlayacağını kaydetti.

Hamdi Topçuoğlu’nun Bodrum esinleri şiirlerinin tipografik yorumlarından oluşan ilginç sergisi de okulda öğrenciler için sergileniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.