Bodrum Gündem

BODTO HER YIL 220 BİN LİRA BURS VERİYOR…

08.09.2015
0
A+
A-

bodto başarınızın farkındayız ödülleri 2015 (3)BODTO’NUN “BAŞARILARINIZIN FARKINDAYIZ” ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU… Bodrum Ticaret Odası’nın 2007 yılından bu yana SBS ve LYS’de başarılı olan öğrencilere verdiği ödül töreni Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleşti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

2007 yılından bu yana sekizincisi gerçekleştirilen “Başarılarınızın Farkındayız” teması ile gerçekleştirilen ödül törenine, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, BODTO Yönetim Kurulu Üyesi Alper Özşeker, BODTO Meclis Üyesi Ahmet Zeki Özkeskin, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, BODTO eski Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Kerim Cangır, BODTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder, okul müdürleri ve aileleri ile birlikte başarılı öğrenciler katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi.

bodto başarınızın farkındayız ödülleri 2015 (6)Daha sonra konuşmalara geçildi. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon 2007 yılından bu yana sekizincisi gerçekleştirilen başarılı öğrenciler ödül törenine katılan öğrenci, öğretmen ve velilere hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında, öğrencilerimize verilen desteğin Bodrum ve ülkemizin geleceğimiz açısından önemli olduğu bilinciyle hareket ettiklerini ifade ederek şöyle konuştu; “Biz bu ödül törenine 2007 yılında başladık. O zamanki yönetim kurulu üyemiz Dr.Kerim Cangır’ın teklifi ile oldu. O gün, bu gündür yapıyoruz. Çocuklara bir heyecan oluyor. Bir üst okula geçerken başarılarının farkında olduğumuzu anlıyorlar. Başarılarının birileri tarafından fark edildiğini göstermek için de bu ödül törenini gerçekleştiriyoruz. Siz yıllardır çalıştınız, çabaladınız, sınavlara girdini ve başarılı oldunuz. Acaba bizim başarılarımızı birileri fark ediyor mu diye kendinize sorabilirsiniz. Evet biz sizin başarılarınızı fark ediyoruz. Bu yaşam boyu böyle olacak, yeter ki siz çalışın çabalayın ve başarın. Mutlaka birileri sizi fark edecek ve ödüllendirecektir. Bugüne kadar lise ve üniversite giriş sınavlarında başarılı olmuş toplam 120 öğrencimize başarı ödülü, 2005’ten bu yana ise BODTO olarak bin 360 öğrencimize burs verme mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’de ki 365 oda içinde en fazla burs veren odalardan bir tanesiyiz. Bu çok ciddi bir mutluluk kaynağıdır.” Buy Prozac

HUZUR HAKLARI BAĞIŞLANARAK 220 BİN LİRALIK BURS VERİLİYOR…

Bursların oda bütçesinden verilmediğini, huzur haklarının burs için bağışlandığını özellikle vurgulayan Mahmut Kocadon 30 meclis üyesi ve yönetim kurulu üyelerinin toplam olarak yıllık huzur haklarının 220 bin lira olduğunun bilgisini verdi.

Başkan Mahmut Kocadon konuşmasının sonunda başarılı öğrencilerin ailelerini de kutlayarak şu ifadeleri kullandı; “Lütfen Bodrum dışına gittiğiniz zaman, özellikle üniversiteli arkadaşlara söylemek istiyorum, kendinizi birer Bodrum temsilcisi olarak görün ve Bodrumlu olmaktan gurur duyun. Gideceğiniz yerdeki eşinizi, dostunuzu Bodrum’a tatil yapmaya çağırın.”

bodto başarınızın farkındayız ödülleri 2015 (10)TEK ÜMİDİMİZ SİZİN GİBİ EĞİTİMLİ GENÇLER…

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan bu gün uzun uzun konuşmanın zor olduğunu, bütün Türkiye gibi kendisinin de yüreğinin acı içinde olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Çok fazla detaya girmek istemiyorum. Türkiye’nin son günlerde içine düştüğü üzücü durum, bizi kahrediyor. Tek ümidimiz sizin gibi eğitimli, ter temiz, pırlanta gibi gençlerimizin omuzlarında, bu ülkenin çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesidir. Hepinizi canı gönülden kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum”

bodto başarınızın farkındayız ödülleri 2015 (11) buy Cialis super active online BAŞARININ YOLU SEVGİDEN GEÇER…

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin konuşmasında Bodrum’un Sivil Toplum Kuruluşlarından birisi olan Bodrum Ticaret Odasının katkıları ile başarılı öğrencilerin fark edilmesinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü sevindirdiğini ve STK’ların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu kaydederek duyarlı davranışlarından dolayı BODTO Başkanı ve Yöneticilerine teşekkür ederek şöyle devam etti; “Başarıya giden yoldaki engelleri tek başına aşmak, başarı yada başarısızlığı sadece kişisel yetenekler ile imkansız denecek kadar zordur. Kişinin istek, azim ve kararlılığı, yakınlarının desteği ve yönlendirmesi ile bu başarının ortaya çıktığı bir gerçektir. Öğrencilerimizin başarı süreci de aynı bu şekilde söz konusudur. Bu gün bizi bir araya getiren başarı öyküsünün kahramanları her ne kadar öğrencilerimiz olsa da, onları yetiştiren veliler ve fedakar öğretmenlerimizde bu başarıda haklı bir paya sahiptir. Unutulmamalıdır ki başarının yolu sevgiden geçer.”

IMG_0100HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM…

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ bu gün burada kendisinin yaptığı bu konuşmayı Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un yapacağını lakin Dağlıca’da şehit olan Adnan Ergen’in Seydikemer’de gerçekleştirilecek olan cenaze törenine gittiğini söyledi. Altındağ konuşmasına şöyle devam etti; “Sayın Kerim ağabeyin 2007’de başlattığı bu güzel olayı, başkanım da devam ettiriyor. Gerçekten Bodrum için çok güzel şeyler yapıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum. Her şeyin başı eğitim.”

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ Yalı’dan da başarılı bir öğrenci ve okul müdürünün de burada olmasından dolayı heyecanlı olduğunu ve çok mutlu olduğunu ifade ederek “Demek ki çalışınca oluyormuş.” diyerek sözlerini tamamladı.

bodto başarınızın farkındayız ödülleri 2015 (22)BODRUM’A VE ÜLKEMİZE YARARLI İŞLER YAPACAĞINA İNANIYORUM…

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan ve Bodrum dördüncüsü olan Nida Özaslan’ın ödülünü 2007 yılında yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı sırada, huzur haklarının öğrencilere burs olarak verilmesi önerisinde bulunan Dr.Kerim Cangır verdi. Dr.Cangır kısa bir konuşma yaparak duygularını şöyle dile getirdi; “2007 yılında benimde yönetiminde bulunduğum ticaret odasının başlattığı bu uygulamayı, şu andaki yöneticilerimizin de devam ettirdiği için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Bodrum’da eğitime gönül veren bir ailenin ferdi olarak ödül verilen öğrencilerimizin Bodrum’a ve ülkemize yararlı işler yapacağına, ülkemizin refahı için çalışacaklarına inanıyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Anti Viral bodto başarınızın farkındayız ödülleri 2015 (21)BU SINAV SİSTEMİNDE HER ŞEY ŞANSA BAĞLI…

BODTO tarafından ödüle layık görülen ve Ege Tıp Fakültesini kazanan İdil Kına’ya sınavı nasıl kazandığını, bir çalışma sistemi olup olmadığını ve eğitim ile ilgili görüşlerini sorduğumuzda, oldukça dikkat çeken yanıtlar verdi. Ege Tıp Fakültesini kazanan İdil Kına sorularımızı yanıtlayarak görüşlerini şöyle dile getirdi; “Bence Tıp Fakültesini kazanmak hiç kimse için kolay değil. Zor. Şöyle zor; bu sınav sisteminde her şey şansa bağlı. Ne kadar çalışsanız da, ne biriktirseniz de eninde sonunda başınıza kötü bir şey gelebilir. Her şey heba olabilir. Benimde başıma benzer bir olay geldi. Sınavdan önceki geceyi ben hastanede geçirdim. Ona rağmen bir şeyler yapmaya çalıştım. Ama zor ve yıpratıcı.”

BODTO tarafından verilen ödülün miktarını açıklamak istemeyen Ege Tıp Fakültesini kazanan İdil Kına “Bayanların maaşı sorulmaz” diyerek espri yaparken, BODTO’nun verdiği bu ödül ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “Çok güzel bir uygulama. Eğitim cidden destek verilmesi gereken bir şey. Eğitim çok önemli ve bu taktir edilmiyor. Bana sorarsanız bu tarz sınavlarda kazanılan dereceler başarının bir ölçütü değil. Ama en azından bir göstergesi. Bunları takip ederek, başarılı insanların burada ağırlanması güzel. Mesele para değil. Burada ağırlanıp tanışılması, şu sertifika çok öneli. Bu güzel bir şey ve bu benim aklımda kalacak. Bodrum Ticaret odası diyeceğim ve ileride burayı hatırlayacağım. Bu her devlet kurumunun da yapması gereken bir şey bence.”

bodto başarınızın farkındayız ödülleri 2015 (3)SBS’de ilk beşe giren başarılı öğrenciler; Özel TED Kolejinden Can Ünen, Özel Merter Orta Okulundan İrem Özcan, Özel Marmara Ortaokulundan Elif Sude Büyükikiz, Vedat Türkmen Ortaokulundan Ceren Öney, Çiftlik Mustafa Yazıcı Ortaokulu Fatma Berfin Tabak BODTO’nun “Başarılarınızın Farkındayız” ödüllerini aldılar.

LYS’de ise ilk beşe giren başarılı öğrenciler; Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanan Özel Marmara Kolejinden H.Umut Taşkın, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini kazanan Özel Merter Kolejinden Burak Mutlu, Ege Üni. Tıp Fakültesini kazanan Özel Marmara Kolejinden İdil Kına, Marmara Üni. İngilizce Tıp Fakültesini kazanan Özel Marmara Kolejinden Nida Özarslan, Dokuz Eylül Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümünü kazanan Bodrum Anadolu Lisesinden Sabri Emre Türkeri’de BODTO’nun “Başarılarınızın Farkındayız” ödüllerini aldılar.

Tören başarılı öğrencilerin okul müdürlerine plaketlerin verilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.