Bodrum Gündem

CHP BODRUM: PROVOKASYONLARA ALET OLMAYIN…

09.09.2015
0
A+
A-

chp bodrum ilçe örgütü 92 kuruluş yıl kutlaması (3)CHP’NİN 92.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ BODRUM BELEDİYE MEYDANINDA DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem order Cytotec online

Bodrum Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü kuruluşunun 92. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Bodrum Belediye meydanında Atatürk anıtına çelenk koyarak başladı. Son dönemde artan terör olayları ve ardı ardına gelen şehit haberleri nedeni ile mütevazi bir kutlama programı uygulayan CHP Bodrum ilçe Örgütü çelenk töreninin ardından parti binasında bir araya gelerek, Türkiye gündemi üzerine görüş alışverişinde bulundular.

chp bodrum ilçe örgütü 92 kuruluş yıl kutlaması (13)CHP’nin 92.kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanında toplanan CHP’liler Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra hep birlikte İstiklal marşını okudular. Bodrum’un en yaşlı CHP üyesi Rifat Güneri ile birlikte CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Ender Taşören, CHP İl Yönetim kurulu üyesi Zeki Gündoğmuş, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcıları Taner Uslu ve İsmail Altındağ, Bodrum Belediye Meclis üyeleri Ali Öztürk, Mustafa Saruhan, Abdülmecit Poyraz, Dursun Göktepe, Niyazi Atare, Seval Aktaş, Hüseyin Özten, Cafer Doğan, Özden Baysal, geçmiş dönem CHP İlçe Başkanları Rezzan Karahan, Hüseyin Anıl, Osman Öneş, İbrahim Turan, Dr.Kerim Cangır, İsmail Sever, BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden, CHP mahalle temsilcileri ve CHP’liler katıldı.

chp ender taşörenBİZİM IŞIĞIMIZ ALTI OKUN KOYDUĞU HEDEFLERDİR…

İlk konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Ender Taşören konuşmasında 9 Eylül’ün hem CHP’nin kuruluş yıldönümü, aynı zamanda da Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki kutsal isyanın zaferlerle taçlandırıldığı İzmir’in kurtuluşunun yıldönümü olduğunu anımsatarak şöyle konuştu; “Bizler ya istiklal ya ölüm diyen büyük milletin kadınları olarak, bağımsızlık ve özgürlük için nice badirelerden geçtik. Canlarımız verdik, kanlarımız döktük. Biz zorluklara dayanırız, çorbamızı kaynatmak için her türlü fedakarlığa katlanırız. Sobamız yanmadığı zaman kalbimizle, sevgimizle evimizi ısıtır, çevremize enerji veririz. Zulüm, baskı kurarak bizi sindirmek isteyenlere karşı, gizli emeller güden emperyalist güçlere karşı aynı ruhla her zaman ayakta duracak güce sahibiz. Bir şeyden vazgeçmeyiz; O’da bu vatan toprağıdır. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar her zaman hayal kırıklığına uğrayacaktır. Bizler bu ülkenin büyük değerlerine sahip çıktıkça, ne vatanımıza, nede bayrağımıza hiç kimse dokunamayacaktır. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için, aydınlık, refah dolu bir gelecek için, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kızları olarak, cumhuriyet kadınları ve anaları olarak, tek yürek halinde her şartta mücadeleye hazırız. Bizim ışığımız altı okun koyduğu hedeflerdir. Bizim ışığımız birbirimizden aldığımız cumhuriyet sevgisinin ışığıdır. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz, kökleri çok derinlerde olan partimiz ulu çınar yüzyıllarca yerinde duracak. Atamızın ilke ve devrimleri ile yaşayacaktır.” order Professional Viagra

GÜNEŞİ ZAPTEDECEĞİZ… GÜNEŞİN ZAPTI YAKIN…

CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Taşören “Bu ülke için şehit olan evlatlarımız onurumuzdur. Onların acısı yüreklerimizde. Hepsini saygıyla anıyor, ailelerine sabırlar diliyoruz.” dedi. Taşören konuşmasını Nazım Hikmet’in o çok bilinen şiirini okuyarak şöyle tamamladı; “Onlar dövüşerek öldüler… Güneşe gömüldüler… Vaktimiz yok onların matemini tutmaya… Akın var, akın… Güneşe akın… Güneşi zaptedeceğiz… Güneşin zaptı yakın…”

chp recai seymenCHP, TÜRKİYE’NİN KURUCU VE EN KÖKLÜ PARTİSİDİR…

Daha sonra kürsüye gelen CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 9 Eylül 1923’ün, Kurtuluş Savaşı’ndan kararlılıkla, azimle, başarıyla çıkan, bağımsızlığı ve özgürlüğü için küllerinden doğan bir milletin, sözcülüğünü yapacak olan CHP’nin doğduğu tarih olduğunu anımsatarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ve en köklü partisidir. 1923 yılından itibaren, Türkiye Cumhuriyeti’nde özgürlükleri, demokrasiyi, insan haklarını, kadın erkek eşitliğini, sosyal demokrat hukuk devletini, yargı bağımsızlığını, çağdaşlaşmayı savunan tek partidir. Kuruluş ilkelerine günümüze kadar sahip çıkan Atatürk ilke ve devrimlerinden taviz vermeyen Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten gelen tecrübesi, Türk Milleti’nden aldığı destekle gelecekte de Türkiye Cumhuriyeti’nin koruyucusu ve savunucusu olacaktır.”

chp bodrum ilçe örgütü 92 kuruluş yıl kutlaması (8)CHP BİR KÜLTÜR, BİR ANLAYIŞ, BİR İRADEDİR...

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan CHP’nin, 92 yıllık siyasi hayatında birçok siyasi parti ile demokrasi mücadelesi verdiğini ve rakiplerinin siyasetten silinmesine rağmen varlığını, çizgisini koruduğuna dikkat çekti. Başkan Seymen konuşmasını şöyle sürdürdü; “Cumhuriyet Halk Partisi bir kültür, bir anlayış, bir iradedir. Temelleri bütün Anadolu’da kökleşen, milletin hür iradesinin sesi olan Cumhuriyet Halk Partisi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti’nin partisi olmaya devam edecektir.”

Başkan Seymen konuşmasında Ak Parti’nin dış politikasını da eleştirerek “Komşularımızda meydana gelen olaylardan dolayı AKP’nin yanlış dış politika hamleleri ülkemize zarar vermiştir. Bu durum tüm halkımızca da bilinmektedir.” dedi.

Vermox online chp bodrum ilçe örgütü 92 kuruluş yıl kutlaması (2)BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞÇE YAŞAMAYA İHTİYACIMIZ VAR

“Son günlerde yaşanan terör olayları ülkemizin huzurunu bozmakta, her gün gelen acı haberlerle sarsılmaktayız.” diyerek konuşmasını sürdüren CHP Bodrum İlçe Başkanı Seymen yurttaşları sağduyuya çağırarak şu ifadeleri kullandı; “Siyasi belirsizlik ve ülkeyi kaos ortamına sürüklemeye çalışan açıklamalar yapılmakta, Türk Milleti’nin sabrı sınanmaktadır. Oysa bugünlerde her zamankinden daha çok birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşamaya ihtiyacımız vardır. Daha yaşanacak bir Türkiye için milletimizin güvenine ve temelleri sağlam siyasi bir iradeye ihtiyaç duyulmaktadır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve Türk halkına başsağlığı diliyoruz ve yurttaşlarımızı sağduyulu olmayı çağırıyoruz.”

chp ilçe başkanı recai seymenBİZ BU OYUNA ALET OLMAYACAĞIZ…

CHP’nin ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit olmak üzere önceki CHP Genel Başkanlarını ve partiye emek vermiş tüm isimleri şükranla andığını ve 9 Eylül ruhunu bugüne taşıyan tüm yurtseverlere saygı ve selamlarımı sunarak, CHP’nin kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutlayarak tamamlayan CHP Bodrum İlçe Başkanı Seymen konuşmasının sonunda CHP Genel Merkezi tarafından bir genelge gönderildiğinin bilgisini vererek konuşmasını şöyle tamamladı; “Şu anda her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Ülkeyi maalesef bu duruma getirenler, ülkeyi iç savaşa doğru sürüklenmesine sebep olanlar bilsinler ki; Türk halkı bu süreçten de barış, kardeşlik ve birlik içinde çıkacaktır. CHP Genel Başkanımızın örgütlere gönderdiği bildiride ifade edildiği gibi, provokasyonlara kapılmayacağız. Biz bu cumhuriyeti 1923’de birlikte kurduk. Bazıları bunu bozmaya çalışsa da biz bu oyuna alet olmayacağız.”

CHP Bodrum İlçe örgütü konuşmaların ardından meydandan ayrıldılar. CHP’liler daha sonra ilçe binasında bir araya gelerek, Türkiye gündemi ile ilgili sohbet ederek, görüş alışverişinde bulundular.

 

Yorumlar

  1. Yavuz Yıldız dedi ki:

    CHP’ nin 92. Yılını kutluyoruz,
    Özgürlük eşitlik dayanışma
    Demokrasi ve barış yolunda
    NİCE YILLARA..

  2. fikret karataş dedi ki:

    Her yıl CHP nin kuruluşunu kutluyoruz. Bu eylem ilelebet sürecek, sürmesini diliyoruz! Ancak milletvekillerimiz ile yöneticilerimiz arasında yıl bakımından sorun mu var ki bir türlü karar verilemedi. 92. yıl mı, 93. yıl mı kutlanıyor. Anlaşın artık. Ele güne karşı biraz ayıp oluyor. Hatırlatırız ve istemimizi sunarız!…