Bodrum Gündem

AVRUPA ve ORTADOĞU ÜLKELERİ HABERLERİ BODRUM YEREL BASININDAN İZLİYOR…

10.09.2015
0
A+
A-
order diflucan avrupa-ve-ortadoğu-bodrum-yerel-basınını-izliyorBölgemizde uzun zamandır yaşanan mülteci sorunu, geçtiğimiz hafta yaşanan facia sonrasında tüm dünya basınının gözlerini Bodrum’a çevirmesine ve mülteci sorununun dünya çapında, insani yönüyle tartışılmasına neden oldu.
Bodrum Gündem Haber
Dünya çapında yayın yapan basın kuruluşların neredeyse tamamı, geçtiğimiz 10 gün boyunca Bodrum’dan mülteci sorunu ve yaşanan insanlık dramlarıyla ilgili çeşitli haberler geçti.
bodrum akyarlar da insanlık utansın eylemi (71)AVRUPA ve ORTADOĞU BASINI YEREL HABERLERE GÜVENİYOR…
Konuyla ilgili tüm gelişmeleri hızlı ve titizlikle okuyucularına aktaran Kent Haber’in ve Bodrum Gündem’in yayınları, bazı uluslararası haber ajansı ve yayın kuruluşlarının da dikkatini çekti. Yurt içinde Anadolu Ajansı ve TRT’ye haber servis eden Kent Haber bu süreçte, Dünyanın en büyük ve saygın haber ajansı Associated Press’e bölgeden haberler geçerken, İngilterenin en etkili Gazetelerinden The Guardian’dan Helena Smith, Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Oğuz Poyraz ile ve yine dünyanın en önemli haber kanallarından Katar merkezli El Cezire Televizyonu’da Kent Haber Genel Koordinatörü Fatih Bozoğlu ile yaptıkları röportajlarla bölgedeki sorunları okuyucularına duyurdu.
Mülteci sorunu ile ilgili en doğru ve güvenilir haberleri, Bodrum yerel basınından takip ettiklerini dile getiren El Cezire muhabiri Almoutaz Bellah Hasan, Kent Tv Haber Koordinatörü gazeteci Fatih Bozoğlu ile Suriyeli göçmenler ile ilgili bir röportaj yaptı. Pazar günü Aylan Kurdi bebeğin cansız bedeninin bulunduğu Akyarlar’da yapılan protesto gösterisini izlemeye gelen Suriyeli muhabir Almoutaz Bellah Hasan, Hıdır Çam’la da bir röportaj yaparak eylem hakkında bilgi alırken, Kent Tv Haber Koordinatörü gazeteci Fatih Bozoğlu’dan da mülteci sorununun bölgedeki gelişimi ve etkileri ile ilgili bilgi ve görüşlerini aldı.

Buy Strattera

ORTADOĞUNUN EN ÇOK İZLENEN KANALI… Cialis online

Özellikle Ortadoğu ülkelerinde en çok izlenen televizyon kanalı olarak değerlendirilen El Cezire Amerika’da ve Avrupa’da takip edilen önemli haber kanallarından birisi olarak değerlendiriliyor. El Cezire (Al Jazeera), ilk olarak Katar Emiri’nin yapmış olduğu 137 milyon dolarlık mali bir destekle 1996’da kurulmuş. Kanalın, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Lübnan-Suriye ilişkileri de dahil olmak üzere bu ülkelere ilişkin tartışmalı görüşleri ekrana taşıdığı ifade ediliyor. 2000-2001’deki Lübnan iç savaşı üzerine hazırlanan belgesel reytingini oldukça artırmış olsa da kanal asıl atılımını El-Kaide liderlerinin açıklamalarını yayınladıktan sonra gerçekleştirdi. Kanal, yaptığı yayınlarla ve özellikle El-Kaide lideri Usame bin Ladin’in video görüntülerini ve yaptığı açıklamayı yayınlayarak özellikle 2001 yılında ABD’nin ikiz kulelerine yapılan 11 Eylül saldırılarının ardından dünya çapında dikkat çekti. El Cezire’nin Orta Doğuda siyasi anlamda bağımsız yayın yapan tek kanal olduğu da iddia ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.