Bodrum Gündem

MHP OLARAK BU TEZGAHA ASLA GELMEYİZ…

MHP OLARAK BU TEZGAHA ASLA GELMEYİZ…
11.09.2015
0
A+
A-

order misoprostol order Ventolin mehmet-tosun-bodrum-mhp-ilçe-başkanı-11-eylül-2015-röp-(15)MHP BODRUM İLÇE BAŞKANI MEHMET TOSUN ARTAN TERÖR OLAYLARI İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU…

Bodrum Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet Tosun gündeme dair sorularımız yanıtlarken, son dönemlerde artan terör olayları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Tosun Kürt kökenli vatandaşların tedirgin olmamasını ifade ederek Belli odaklar tarafından özellikle Türk-Kürt çatışmasına, etnik çatışmaya sokulmak isteniyor. Bu tezgaha gelmemiz isteniyor. Biz MHP olarak bu tezgaha asla gelmeyiz. Bu yapmaya çalıştılar ama bu tezgaha gelmeyecek kadar uyanıklar ve bu tezgaha asla gelmeyeceğiz.” dedi.

mehmet-tosun-bodrum-mhp-ilçe-başkanı-11-eylül-2015-röp-(12)MHP OLARAK OYUNA ve PROVOKASYONA GELMEYİZ…

Son iki aydan buyana ve özellikle son hafta yoğun bir şekilde artış gösteren terör olayları ile ilgili olarak en çok konuşulan partilerden birisi Milliyetçi Hareket Partisi oldu doğal olarak. MHP’nin terör konusundaki hassasiyeti de suistimale ve kullanılmaya çok açık. Oysa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamalarda; Yapılan saldırılar ile ilgili, Türk-Kürt ilişkilerinin bozulmasına yönelik oyunlara gelinmemesini belirten Bahçeli, senaryo ve oyunlara alet olunmaması yönünde bir çağrı yaptı. Bahçeli, “Ne Meclis’te, ne dışarda, provokasyon ve oyunlara gelmeyin. Bu süreçte çok daha dikkatli olmalıyız” dedi.

Bodrum MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun bu haftaya kötü başlandığını ve iki gün içinde 29 şehit haberi alındığına dikkat çekerek şöyle konuştu; “Haftaya Dağlıca saldırısı ile başladık. Orada 16 askerimizi PKK Terör örgütü şehit etti. Ben ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah Rahmet eylesin, milletimizin de başı sağ olsun. Hemen akabinde, bir gün sonra biliyorsunuz Iğdır’da yola mayın döşenmesi sonucu, 13 polisimizi kaybettik. 13 polisimiz şehit oldu. Ben buradan, Bodrum’dan özellikle söylemek istiyorum; PKK Terör örgütünü lanetliyoruz. Terörün her türlüsüne MHP mensupları olarak, bu ülkenin insanı olarak karşıyız. Bodrum’da da bu konu ile ilgili bir hassasiyet var. İçimiz kan ağlıyor. Ama buna rağmen bütün tepkimizi demokratik yollardan ve kanunlar çerçevesinde, hukuk çerçevesinde yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Şiddete şiddet ile karşılık vermemiz gerektiğini düşünüyorum. MHP mensupları olarak biz buna çok dikkat ediyoruz. Bununla ilgili genel başkanımız sizin de ifade ettiğiniz gibi çağrıda bulunuyor, genelge yayınlıyor, konuşmalarında bunu ifade ediyor. Parti sözcülerimizin de bu konuda önemli ifadeleri var. Ülkü Ocakları genel başkanımızın bu konuda ifadeleri var.”

Bodrum MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun MHP’nin yapmak istediği şeyin olan bitene seyirci kalmadan, hukuk normları, demokratik temayüller içerisinde tepkisini koyduğunu ifade ederek şöyle devam etti; “Bizde Bodrum’da iki gün önce vatandaşlarımız ile birlikte bir yürüyüşe katıldık. Hiçbir parti amblemi olmadan, siyasi söylem olmadan yürüdük. Tabi kalabalık yoğunlaştıkça bazen kontrolden çıkabiliyor. Doz arttıkça, o kalabalığı yüzde yüz kontrol etmek mümkün değil.”

mehmet-tosun-bodrum-mhp-ilçe-başkanı-11-eylül-2015-röp-(14)ÜLKEYİ KÜRT-TÜRK ÇATIŞMASINA, GÖTÜRMEYE ÇALIŞMAK İYİ NİYETLİ GİRİŞİMLER DEĞİLDİR…

MHP İlçe Başkanı Tosun ilkenin kötü günlerden geçtiğini ifade etti ve çok önemli bir noktaya da dikkat çekerek önemli değerlendirmelerde bulundu. Tosun açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Bodrum’da da, başka bölgelerde de biz zaman zaman, Kürt kökenli vatandaşlarımızın işyerlerine saldırılacakmış gibi söylemler duyuyoruz. Biz MHP olarak bunlara karşıyız. Bin yıldan bu yana bu coğrafyada kardeşçe yaşadık ve yaşıyoruz. Kardeşçe yaşamaya da devam etmek istiyoruz. Bunun haricinde bir harekete yeltenen varsa, Kürt-Türk çatışmasına, etnik bir çatışmaya ülkeyi götürmek isteyen varsa, bunları iyi niyetli girişimler olarak görmüyoruz. Bu konuda da bütün partililerimizi ve arkadaşlarımızı uyarıyoruz. Hatta taşkınlık yapanları aralarına almamalarını istiyoruz. Bu hassasiyetimizi özellikle burada paylaşmak istiyorum.”

mehmet-tosun-bodrum-mhp-ilçe-başkanı-11-eylül-2015-röp-(13)OSMANLI OCAKLARI DİYE BİR YAPILANMA ÇIKTI…

1987 yılından bu yana Bodrum’da faaliyet içinde olan MHP ve kendisinin bu tür faaliyetlerin karşısında olduğunu da özellikle vurgulayan Tosun Muğla’nın Fethiye, Marmaris ve Köyceğiz’de Bodrum’a göre çok daha şiddet içeren olaylar olduğunu ve MHP bu şiddetin içine mi sokulmaya çalışıyor sorumuza ise şu yanıtı verdi; “Osmanlı Ocakları diye bir yapılanma çıktı şu anda. Bakıyorsunuz HDP binalarına saldırılıp tabelalarının da indirmeye çalışıyorlar. Bozkurt işareti yapan yada yapmaya çalışan tipleri görüyorsunuz. Bunların partililerimiz olduğunu düşünmüyoruz. Bu konuda İstanbul İl Başkanımızın da açıklamaları oldu. Biz MHP olarak olan bitenden çok üzgünüz. Geçmişten bu yana Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Ülkücü hareketi sokağa çekmeme gayreti içerinde konumlandırdı. Bu günde aynı şekilde.”

dağlıca-da-şehit-Adnan-ergen-seydikerde toprağa verildi (9)DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA SIKIYÖNETİM İLAN EDİLSİN…

Başkan Tosun, Devlet Bahçeli’nin “Doğu ve Güneydoğu’da sıkıyönetim ilan edilsin” söylemini ise şu şekilde değerlendirdi; cheap Professional Viagra “Bunu söylemesinin nedeni de şu; normal şartlarda orada mücadele etmeniz mümkün değil. 12-13 yıllık AKP iktidarı döneminde çözüm sürecinin, tam bir çözülme süreci ve terörün tam bir şekilde hortladığı bir sürece doğru gittiğini görüyorsunuz. Eskiden PKK terör örgütü ile devletin kolluk güçleri mücadele ediyordu. Bu güne gelip baktığımızda orada artık, evlerde PKK terör örgütü mensuplarının olduğunu görüyorsunuz. Halkın içine karıştığını görüyorsunuz ve teröristlerin sayısı belli değil. Doğu ve Güneydoğu’da PKK’nın bir sürü türevi KCK, YPG gibi bir sürü yapılanmalar var. Bunlar da bu çözüm sürecinde, öyle görünüyor yapılanmışlar. Siz düşünebiliyor musunuz; o patlayıcıların, hiç bozulmamış asfaltın altına sonradan konulduğunu? Burada ciddi soru işaretleri var. Ciddi devlet ve güvenlik zafiyetleri var. MHP mensupları ve bu ülkenin insanları olarak bizler tepki gösteriyoruz.”

bodrum dağlıca şehitleri için ayakta (20)TEPKİ GÖSTERİRKEN, DAHA VAKUR, DAHA SAĞDUYULU OLMALI…

MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun son dönemde askerimizin PKK ile çatışma sırasında şehit olmadığına, hep pusuda şehit olduğuna dikkat çekerken, şehitlerimizi anarken ve teröristlere tepki gösterirken yakışmayan görüntülerin olduğunu da söyledi. Başkan Tosun şunları söyledi; “Bodrum’daki hemşerilerimize özellikle şunu da ifade etmek istiyorum. Korna çalarak, müzik çalarak şehitlerimiz anamayız. Terörü lanetliyoruz, PKK’nın Allah belasını versin diyoruz. Küresel güçlerin ülkemizin başına sardığı bir beladır. Ama buna tepki gösterirken, daha vakur, daha sağduyulu, şiddete başvurmadan, maç sonrası kutlama yapar gibi tepki konulması uygun değil. Buna çok üzülüyoruz. Ben görüyorum gece 1-2’ye kadar konvoylar devam ediyor. Konvoy yapsın, dörtlülerini yaksın, bayrağını assın, birlik ve beraberlik içerisinde teröre tepki koyalım. Ama sloganlarımıza, söylemlerimize ve hareketlerimize dikkat etmemiz ve kontrol altına almamız gerekiyor.”

bodrum dağlıca şehitleri için ayakta (17)MHP OLARAK BİZLER DEVLETİN KOLLUK GÜCÜ DEĞİLİZ Kİ…

Son dönemde artan terör olaylarına tepkilerin yoğunlaşması ile Yarımadada yaşamını sürdüren Kürt kökenli yurttaşların, tedirgin olmaması gerektiğini özellikle vurgulayan Mehmet Tosun açıklamalarının sonunda da şu ifadeleri kullandı; “Biz o arkadaşlarımız ile birlikte yıllardan beri burada yaşıyoruz. Terör örgütü ile bir bağlantısı yoksa, kanunlara karşı suç işlememişse hiçbir vatandaşımızın, sadece Kürt kökenli diye ayırt etmemek lazım, korkmaması gerektiğini düşünüyorum. Kendisi kanunlara saygılı, burada işinde gücündeyse sıkıntı yok zaten. Bizler MHP olarak devletin kolluk gücü değiliz ki. Biz teröre karşı tepki yürüyüşleri düzenliyoruz, teröre tepki gösteriyoruz. Zaten parti olarak düzenlediğimiz bir yürüyüşte yok. Kitlesel olarak toplumun bir araya gelmesinden, vatandaşlarımızın bir araya gelerek yaptığı yürüyüşlere bizler de MHP mensupları, Ülkücüler olarak katıldık, katılmaya da devam edeceğiz. Bu yürüyüşlerden, bu ülkenin birliği ve bütünlüğünden yana olan, tek bayrak, tek dil, tek vatan söyleminde düşüncelerini bir araya gelen hiçbir vatandaşımızın korkmasına, endişe duymasına gerek yok. Bizim tepkimiz PKK terör örgütüne.”

bodrum dağlıca şehitleri için ayakta (6)MHP MENSUPLARI BU TEZGAHA GELMEYECEK KADAR UYANIKLAR…

MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun açıklamalarının sonunda oldukça önemli şu mesajları dile getirdi; “Birlik ve beraberlik içerisinde, şiddete başvurmadan, provokasyonlara gelmeden, sağduyulu bir şekilde bu tepkimizi koyarsak terör örgütü de peydahlanamaz. Terör örgütü en nihayetinde bu ülkenin insanlarının arasına sokulmuş bir nifak tohumudur. Küresel güçlerin bu ülke üzerindeki ayak oyunlarıdır. Alet oluyorlar. O nedenle ben bizim Kürt kökenli vatandaşlarımızın endişe duymasına gerek yok. Bu konuda beni de zaman zaman arayan vatandaşlarımızda oluyor. Kaldı ki biz 10 sene Belediye Başkanlığı yaptık. O bölgede her vatandaşımıza sahip çıktık ve hiçbir vatandaşımızın burnunu bile kanatmadan görevimizi tamamladık. Belli odaklar tarafından özellikle Türk-Kürt çatışmasına, etnik çatışmaya sokulmak isteniyor. Bu tezgaha gelmemiz isteniyor. Biz MHP olarak bu tezgaha asla gelmeyiz. Bu yapmaya çalıştılar ama bu tezgaha gelmeyecek kadar uyanıklar ve bu tezgaha asla gelmeyeceğiz.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.