Bodrum Gündem

60 ÜLKENİN ŞEFLERİ FRANSA’DA BULUŞUYOR…

17.09.2015
0
A+
A-

Untitled-1Sınır Tanımayan Şefler Derneği ve Aragela Türkiye Başkanı Ahmet Çetin, Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde bulunan Culunary Bodrum adlı mekanda, Bodrum ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek, 23-24 Eylül tarihlerinde Fransa’nın Lyon kentinde yapılacak olan Aragela Gastronomi Federasyonuna bağlı 60 üye ülkenin başkanlarının katılacağı toplantı ile ilgili bilgileri içeren bir basın açıklaması yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Basın açıklamasına Sınır Tanımayan Şefler Derneği ve Aragela Türkiye Başkanı Ahmet Çetin ile birlikte Sınır Tanımayan Şefler Derneği ve Aragela Türkiye üyeleri Adnan Şentürk, Reşat Yetişkin, Mesut Kılıç, Peyami Yıldız, Selen Cambazoğlu, Sevil Arslan Erol, Cüneyt Kırşan, Serdar Aydın ve Yusuf Kasapoğlu katıldı.

Sınır Tanımayan Şefler Derneği ve Aragela Türkiye Başkanı Ahmet Çetin Fransa’nın Lyon kentinde yapılacak olan toplantı ile ilgili şu bilgileri verdi; Buy No Rx “Fransa’da yapılacak olan toplantıya katılacak. 23-24 Eylül tarihlerinde yapılacak olan toplantıda, bizim Türk yemek kültürümüzü ve yöre yemeklerimizi öncelikli olmak kaydıyla bir konferans vereceğiz. 60 ülkenin üye olduğu federasyonumuzun, tüm ülke başkanlarının katılacağı bu toplantıda, yeni üye olan ülkelerin başkanlar da kendi ülkelerinin yemek kültürlerini tanıtacaklar. Bunun akabinde sadece yurtdışı etkinliklerimiz değil, yurt içinde de bir çok etkinliğe katılıp, bu etkinliklere de yine yöre yemeklerimizi tanıtımını yapacağız. Otellere ve Restauratlara özellikle artık kendi yöremizin yemeklerini de menülere eklemeye başlayalım diyoruz. Türk yemek kültürü çok ileride, bununla ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor.” Buy Strattera online

Sınır Tanımayan Şefler Derneği Başkanı Ahmet Çetin konuşmasının sonunda şöyle konuştu; “Son dönemde yaşanan terör olayları ve Suriyeli göçmen sorunları turizmi baltalayan unsurlar. Bunlar ilgili bir çözüm bulunması gerekiyor. Bizlerinde bu sırada çeşitli etkinlikler ile tanıtımlarımıza devam etmemiz gerekiyor. Bu konuda bize destek veren, başta Bodrum Belediyesi olmak üzere tüm sponsorlarımıza da teşekkür ediyoruz.” Order Disulfiram online

Diğer yandan Ahmet Çetin’in “Bodrum Tadında” adlı kitabının Türkçe ve İngilizce olarak baskıya hazır olduğu ve 60 ülkede dağıtımının yapılması planlandığı ifade edildi. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemek tarifleri yer aldığı kitabın baskısı için sponsor arayışlarını sürdüren Çetin; “Bodrum’u tanıtmak için bundan daha güzel bir fırsat olamaz diye düşünüyoruz. Bu tür kitaplar da, yurt dışı fuarlarında bulunmalı bize göre. Bu nedenle, kitabımıza da destek bekliyoruz” dedi.

Fransa’nın Lyon kentinde yapılacak olan Aragela Gastronomi Federasyonuna bağlı 60 üye ülkenin başkanlarının katılacağı toplantıya başta Bodrum Belediyesi, Türk Hava Yolları ve Güntop firması sponsor desteği vermekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.