Bodrum Gündem

SOSYAL MEDYA KULLANIMI YÜKSEK, GÜVEN İSE ÇOK DÜŞÜK…

SOSYAL MEDYA KULLANIMI YÜKSEK, GÜVEN İSE ÇOK DÜŞÜK…
18.09.2015
0
A+
A-
Son yıllarda 7’den, 70’e hemen herkes haberleri sosyal medyadan takip ediyor, özel yaşantısı dahil çok farklı konulardaki paylaşımlarını da yine sosyal medya vasıtası ile milyonlarca kişiye ulaştırabiliyor.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Özellikle olağan dışı zamanlarda gösterdiği etkiyle çok tartışılan sosyal medya platformları, son haftalarda artan terör olaylarında korkunç denilebilecek nitelikteki fotoğrafların yayımlanmasıyla yeniden tartışma konusu oluyor.
SOSYAL MEDYA KÖTÜ NİYETLİ KULLANILDIĞINDA ADETA BİR CANAVAR!
Sosyal Medya artık dünya çapında bir sektör ve Sosyal Medya Uzmanlığı da, gün geçtikçe daha çok rağbet gören bir mesleklerden biri haline geliyor. Uzmanlar sosyal medyanın doğru kullanılması durumunda çok yararlı bir mecra olduğunu ifade ederken, yanlış ve kötü niyetli kullanım sonucu ise birçok insanın yaşamını bile karartabilecek bir mecra ve canavar haline dönüşebildiğine dikkat çekiyorlar.
Sosyal Medya Uzmanı Serkan Ceylan son dönemde insanların tepkilerini, endişe ve üzüntülerini, hatta kızgınlıklarını da sosyal medya üzerinden gösterdiğine dikkat çekerek uyarılarda bulunuyor. Ceylan, sosyal medya konusundaki uyarılarını şu şekilde dile getiriyor;
fluconazole without prescription “Bu konu son zamanlarda çok popüler. Çünkü artık hepimiz tepkilerimizi, öfkelerimizi, endişelerimizi, kızgınlıklarımızı doğrudan sosyal medya üzerinden birbirimize yansıtmayı tercih ediyoruz. Sosyal medya aslında bir ihtiyaç karşılıyor. Özellikle kasvetli ve hepimizin ruhunu sıkan günlerde, insanların biraz da rahatlamaya ihtiyacı var. Bu anlamda kendileri gibi düşünen, kendileri ile aynı kaygıları duyan, aynı endişeleri paylaşan insanlar bir arada olarak kendilerini biraz olsun rahatlatıyorlar. Bir şeyleri yapan ve başaran olarak hissetmek istiyorlar.”
serkan ceylan sokak röportajları (3)PAYLAŞILAN YANLIŞ BİLGİ GALEYAN VEYA İNFİAL YARATABİLİR…
Ceylan sosyal medya ile ilgili değerlendirmelerinde sosyal medyanın bazı tehlikeleri olduğunu dile getirerek şöyle devam ediyor; “Çünkü bu duygu seli içerinde maalesef sosyal medyanın maniple edilebilecek ve doğru kaynaklardan gelip gelmediği bilgiler tarafından bombardımana uğranan bir mecra olduğunu o duygusallıkla gözden kaçırabiliyorsunuz. Bunun 3 tane tehlikesi var; birincisi bu karambolde gerçekten bilgilerin yanlış olması nedeni ile karalanan kişilerin kurumların olması ve inanın bazı paylaşımlar dakikalar içerisinde yüzbinleri bulabiliyor. O yalandan kurtulmak belki günler, haftalar, aylar alabilir. Siz bunda kurtulduk deseniz bile bir süre sonra tekrar karşınıza gelebiliyor. İkinci büyük tehlike bilgi paylaşımı sırasında galeyan veya infial yaratabilecek bilgilerin, tamamen kontrolsüz bir şekilde açığa çıkması. Buda insanları farklı yönlere sevk edebiliyor. Üçüncü tehlike ise; sosyal medyanın doğası gereği, içeriği gereği, yüklediğiniz bilgilerin büyük bir bölümü yok oluyor. Yapmış olduğunuz her türlü tepki hareketi aslında saniyeler içinde kayboluyor.”
Sosyal medya Uzmanı Serkan Ceylan konu ile ilgili değerlendirmelerini şu şekilde sonlandırdı;
“Buradaki kritik konu; sosyal medyanın gerçek fikirler, gerçek eylemler veya gerçek konularda kullanıldığında çok etkili olması ve çok doğru bir olması. Fakat, gerçek olmayan hayali konular üzerinde, hayali duygular üzerinde geliştirildiğinde sabun köpüğü gibi uçup gitmesi. Vicdanımızı ve bizi rahatlatıyor, ama gerçek hayatta bir etkisi var mı? Artık bunu hepimizin ciddi ciddi tartışmamız gerektiğini düşünüyorum.”
serkan ceylan sokak röportajları (4) buy Vermox online KULLANICILAR HABER YADA FOTOĞRAFLARA GÜVENMİYOR…
Sosyal medyanın güvenirliği ve kontrolü ile ilgili olarak sokaktaki insanlar oldukça ilginç yanıtlar veriyorlar. Sosyal medya kullandıklarını, haber ve fotoğrafları sosyal medyadan takip ettiklerini belirten birçok vatandaş, sosyal medyada paylaşılan haber ve fotoğrafların büyük bölümüne ise güvenmediklerini ifade ediyorlar.
SERKAN CEYLAN’IN KONU İLE İLGİLİ KÖŞE YAZISI;

Order Retin-A online

serkan ceylan sokak röportajları (2)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.