Bodrum Gündem

TARİHİ KÖY KAHVESİ SANAT GALERİSİNE DÖNÜŞTÜ…

19.09.2015
0
A+
A-
arapçavuş-kahvesinde-resim-sergisi-3TARİHİ BİTEZ ARAP ÇAVUŞ KAHVEHANEDE SERGİ…
Yakma resim tekniği ile yapılan eserlerinin sergilendiği Arap Çavuş kahvehanesi, diğer kahvehanelere örnek oldu.
Bodrum Gündem Haber order albuterol
Yakma Resim Öğretmeni Pınar Kadıoğlu ve kursiyerlerinin açtığı sergi, yeri itibariyle diğerlerinden oldukça farklı. Bitez Mahallesinde bulunan 50 yıllık Arap Çavuş Kahvehanesi, açılan sergi sayesinde adeta bir sanat galerisine dönüştü.
Geleneksel Türk el sanatları arasında yer alan yakma resim tekniği ile yapılan birbirinden güzel eserler kahvehanenin duvarlarını süsledi. Sergiden en çok memnun kalan kahvehane çalışanları oldu. Kahvehaneye gelip sergiyle karşılaşanlar ise eserleri yakından inceleme fırsatı buldu. Sergiyi gezen Celal Ayhanöz “Gönül ister ki bütün kahvehaneler sanat galerisine dönüşsün. Herşey çok güzel gerçekten, ben emeği geçenlerin hepsini kutluyorum” dedi.
Serginin mimarı Yakma Resim Öğretmeni Pınar Kadıoğlu ise sergi için bir kahvehaneyi seçme nedenini şu sözlerle açıkladı:  “Öğrencilerimle yakma resim çalışmaları yapıyoruz. Aynı zamanda da dekoratif süsleme teknikleri çalışıyoruz. Bunları sergileyelim istedik. Gönlümüzce hep beraber olalım istedik. Burayı seçmemizin nedeni buranın tarihi bir geçmişinin olması beni çok ilgilendirdi. Ondan dolayı geleneksel Türk el sanatlarını yansıtma adına, yakma resimde çok eski bir tarihe dayandığı için burada sergileyelim istedik. O açıdan çok mutlu olduk” Propranolol 20mg
10 kursiyerin yaptığı toplam 60 eserden oluşan sergi, 28 Eylül gününe kadar gezilebilecek.

buy Colchicine

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.