Bodrum Gündem

BODRUM AL SATÇILARIN VE YAP SATÇILARIN ÜSSÜ OLMAMALIDIR…

20.09.2015
0
A+
A-

Turizmde-Yeni-Yönelişler,-Agro-Turizm-ve-Bodrum-Gerçeği-paneli-(1)“TURİZMDE YENİ YÖNELİŞLER, AGRO TURİZM VE BODRUM GERÇEĞİ” KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİRİLDİ. ALİ ÖZTÜRK “BU PROJE BEN DEĞİL, BİZ DİYENLERİN PROJESİDİR. BU BİR BÖLGENİN TOPLU KALKINMA PROJESİDİR. BU PROJE BAŞARILMAK ZORUNDADIR.” DEDİ…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

1.Karaova Bağbozumu Buluşması’nın ilk etkinliği olan “Turizmde Yeni Yönelişler, Agro Turizm ve Bodrum Gerçeği” konulu panel gerçekleştirildi. BODER üyesi İsis otelde gerçekleştirilen paneli Turizmci Semih Adıyaman yönetti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Doç.Dr.Hüseyin Çeken ve Yrd.Doç.Dr.Gökhan Ayazlar, GEKA’dan Hüseyin Çiftçi ile TÜRSAB BYK Başkanı Sevinç Gökbel panele konuşmacı olarak katıldı. Projenin mimarlarından Bodrum belediye Meclis üyesi Ali Öztürk yaptığı konuşmada çok dikkat çeken ve tartışma yaratacak sözler söyledi. Öztürk “Bu proje ben değil, biz diyenlerin projesidir. Bu bir bölgenin toplu kalkınma projesidir. Bu proje başarılmak zorundadır. Bodrum al satçıların ve yap satçıların üssü olmamalıdır. Şehirleşmede ortalama %10 nüfus artışı mutlaka durdurulmalıdır. Buna bağlı olarak yarımadanın enerji, su ve ham madde ihtiyacı sadece Bodrum’u değil diğer eşsiz bölgeleri de yok edecektir. Konu Kişilere bağlı olmaktan çıkartılmalıdır.” dedi.

Turizmde Yeni Yönelişler, Agro Turizm ve Bodrum Gerçeği paneli (19)PANELE YOĞUN BİR KATILIM OLDU…

“Turizmde Yeni Yönelişler, Agro Turizm ve Bodrum Gerçeği” konulu panel e Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Mansur Harmandar, Rektör Danışmanı ve Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Zekeriya Bingöl, Bodrum CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Muğla Milletvekili adayı Süleyman Girgin, Bodrum Belediye Meclis üyeleri Seval Aktaş, Funda Akçalı, Abdülmecit Poyraz, Mustafa Paşalı ve Süleyman Mazı, Bodrum Tarım İlçe Müdürü Muammer Bektaş, Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, BODER Başkanı Halil Özyurt, BODER Genel Sekreteri Orhan Kavala, TEMA Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç, Karaova bölgesi muhtarları, Karaova bölgesinde tarımsal faaliyetlerde bulunan üreticiler, doğduğu köy Pınarlıbelen’e ilköğretim okulu kazandıran Dr.Kerim Cangır ve projeye destek veren vatandaşlar katıldı. Panele katılanlar 1.Bağbozumu Karaova Buluşması’nın mimarı Bodrum Belediye Meclis Üyesi Ali Öztürk ve Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu ile Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Çiçek Bozoğlu tarafından kapıda karşılandı.

Turizmde Yeni Yönelişler, Agro Turizm ve Bodrum Gerçeği paneli (18) Order Retin-A BÜTÜNÜZ VE EL ELE VEREREK BÜYÜYORUZ…

Açılış konuşmasını yapan Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu artık konuşmanın değil iş yapmanın zamanı geldiğini ifade ederek şöyle konuştu; “Hiç kimse sanmasın ki bu panel yada gelecek hafta düzenlen bağbozumu etkinlikleri bir sihirli değnekle oldu. Biz çok uzak bir yola çıktık. Yolumuz çok uzun. Ama menzilimizden kuşkumuz yok. O nedenle bizim aşamayacağımız engel de yok. Bir değiliz, birlikteyiz. Bütünüz ve el ele vererek büyüyoruz. Harika gençler geliyor. Bu gençler davaya şu anda sahip çıkmış durumda.”

Başkan Topçuoğlu konuşmasının sonunda 1.Bağbozumu Karaova Buluşması projesinin mimarlarından Bodrum belediye Meclis üyesi Ali Öztürk ile emek harcayan Bodrum kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Çiçek Bozoğlu, Meral Saraçbaşı, Berna Tarhan, Kadriye Özşeker’i kürsüye çağırarak salondakilere tanıttı.

Daha sonra Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi gazeteci Çiçek Bozoğlu tarafından yaklaşık üç ay boyunca bölgede fotoğraf ve video çekimler yaparak hazırladığı, 15 dakikalık Karaova bölgesi belgeseli katılımcılara izletildi. Gazeteci Bozoğlu’nun görüntüleri ve Kent Medya grubunun teknik desteği ile hazırlanan belgesel dakikalarca alkışlandı.

Turizmde Yeni Yönelişler, Agro Turizm ve Bodrum Gerçeği paneli (22)KARAOVA BODRUM’UN GELECEĞİ…

Turizmci Semih Adıyaman tarafından yönetilen “Turizmde Yeni Yönelişler, Agro Turizm ve Bodrum Gerçeği” konulu panelin ilk bölümünde, konuşmacılar konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak görüşlerini dile getirdiler. Daha sonra Karaova Bölgesinde üreticilik yapan Ziraat Mühendisi Mehmet Vuran ve Turizmci Onursal Özatacan tarım ve turizm konusunda görüşlerini katılımcılar ile paylaştılar. Söz alan TEMA Bodrum temsilcisi Haluk Ortaç ülkemizin ve dünyanın en önemli sorunu olan toprak ve su ile ilgili her türlü projeye destek verdiklerini ifade ederek Muğla’da yapılması planlanan dördüncü termik santralının doğayı katledeceğini söyledi.

Turizmde Yeni Yönelişler, Agro Turizm ve Bodrum Gerçeği paneli (68)ALİ ÖZTÜRK ÇOK SES GETİRECEK BİR KONUŞMA YAPTI…

1.Karaova Bağbozumu Buluşması projesinin mimarlarından Bodrum Belediye Meclis üyesi Ali Öztürk ise yaptığı konuşmasında oldukça önemli noktalara vurgu yaptı. Ülkemizin çok zor günler geçirdiği şu günlerde, yaşanan bu zorlu süreci de hep birlikte Milletçe üstesinden gelineceğinden hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini kaydeden Öztürk şöyle konuştu; “Bununda en önemli kanıtı; bu gün burada bulunan ve bölgesindeki sorunları aktarmak, çözümler aramak ve paylaşmak üzere burayı dolduran sizlersiniz. Hepiniz sağ olun var olun. Aslında söylenecek çok fazla bir şey yok. Her şey ortada. Ama Bu Bölgeyi bir varoş veya lojman kenti yapmak isteyenleredir söyleyeceklerim. Bodrum turizmine hem ham madde, hem de lojistik destek sağlayacak her şey Karaova da var. Tarım ürünleri, meyve, sebze eksiksiz. Hayvansal ürünler her yerde. Doğal bitkiler envayi çeşit. Tarih boyu insanlığa hizmet etmiş meslekler. Halısı, kilimi dünya markası Tahangelası, Sehangelası, Bargilyası hepimizi bekler. Sulama barajıyla, kanallarıyla, ovasıyla, her şey agro kültür, gastronomi, tarih ve doğa turizmine çok müsait. Bizlere düşen helvayı yapabilmek. Birisine göre değil, bana göre hiç değil, ama olması gereken hepimize göre bir helva. Bu proje ben değil, biz diyenlerin projesidir. Bu bir bölgenin toplu kalkınma projesidir. Bu proje başarılmak zorundadır.”

Turizmde Yeni Yönelişler, Agro Turizm ve Bodrum Gerçeği paneli (36)BODRUM AL SATÇILARIN VE YAP SATÇILARIN ÜSSÜ OLMAMALIDIR… Proscar order get Paxil

Bodrumun kıyıya sıkışıp kalan deniz, kum, güneş turizmini bu şekilde aşacağını ve yeniden tarih turizm ve kültür şehri olacağını söyleyen Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü; “Turizmde çeşitliliği sağlamak hepimizin boyunun borcudur. Bodrum al satçıların ve yap satçıların üssü olmamalıdır. Şehirleşmede ortalama %10 nüfus artışı mutlaka durdurulmalıdır. Buna bağlı olarak yarımadanın enerji, su ve ham madde ihtiyacı sadece Bodrum’u değil diğer eşsiz bölgeleri de yok edecektir. Bölgede agro kültür, gastronomi, tarih ve doğa turizminin yapılabilmesi ve sürekliliğinin sağlanması için talebimiz, bölgenin üst ölçek planlarına bu durum ile ilgili kararlar planlama notları olarak kayda geçirilmesidir. Bölge de buna uygun uygulama planları yapılmasıdır. Konu Kişilere bağlı olmaktan çıkartılmalıdır. Büyük önder Atatürk’ün dediği gibi bir tek şeye ihtiyacımız var oda Çalışmak ve çalışkan olmak. Bu konu ile ilgili son Sözümüz değerlerimizden, bize ait olanlardan asla vazgeçmeyeceğiz.”

Turizmde Yeni Yönelişler, Agro Turizm ve Bodrum Gerçeği paneli (45)REKTÖR PROF.HARMANDAR: “KARAOVA ÇOK ÖNEMLİ BİR BÖLGE”

Panelin sonunda kürsüye davet edilen ve kapanış konuşmasını yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Mansur Harmandar bölgenin çok önemli olduğunu ve Bağbozumunun buralara özgü bir etkinlik olduğuna vurgu yaptı. Prof.Harmandar şöyle konuştu; “Davetiye şöyle bir baktım. Bağbozumu kelimesi beni etkiledi. Dedim bu kelime bizden bir kelime. Dolayısı ile bu projeye katılmamız lazım diye düşündüm. 26-27Eylülde yapılacak olan 1.Karaova Bağbozumu Buluşması son derece önemli. Başındaki birinci çok önemli. Çünkü iddialı. Bunun devamı olacak demektir. Bu çalışmayı başlatan bütün arkadaşlarımızı, hemşerilerimizi, özellikle Karaovalıları tebrik etmek istiyorum. Son derece güzel bir başlangıç.”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Mansur Harmandar’ın konuşmasının ardından panel sona ererken, konuşmacılara bölgede üretilen ürünlerden oluşan hediyeler verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.