Bodrum Gündem

BODRUM’DA ŞİDDETLİ YAĞIŞLA GELEN YIKIM… (FOTO GALERİ)

28.09.2015
0
A+
A-
Geçtiğimiz hafta bir günde metrekareye toplam 230 kg. yağışın düştüğü Bodrum’da evleri, araçları ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar yetkililerden destek bekliyor.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum’da etkili olan kuvvetli sağanak yağış nedeni ile Bodrum Merkezi, Gümbet, Konacık, Bitez, Ortakent-Yahşi ve Turgutreis Mahallerinde büyük maddi hasar oluştu. Belediye görevlileri, itfaiye ekipleri, kurtarma ekipleri ve vatandaşlar can kaybının olmaması, mal kaybının ise asgari seviyede tutulması için büyük çaba sarf etti.
buy Retin-A online BODRUM’DA DEHŞET GECESİ!

Plavix buy

Öğle saatlerinde başlayıp gece geç saatlere kadar devam eden kuvvetli yağış Bodrum’u perişan etti. Meydana gelen su baskınları nedeniyle milyonlarca liralık zarar oluştu. Vatandaşlar zararlarının afet kapsamında tazmin edilmesi için yetkililerden destek bekliyor.
Özellikle dere yataklarının dolması ve altyapı yetersizliği nedeniyle ev ve işyerlerini, ana caddeleri dolduran sel suları büyük zarara yol açtı. Elektrik şebekesi, birçok trafaoya su basması ve bazı elektrik direklerinin devrilmesi nedeniyle gece saatlerinden itibaren çöktü. Bodrum’un büyük bölümüne yaklaşık 15 saattir elektrik verilemedi. AYDEM yetkilileri sistemlerindeki hasarın büyük olduğunu belirterek, can ve mal güvenliği açısından hasarın giderildiği noktalara kontrollü olarak elektrik vermeye başladıklarını belirtiyorlar.
Gümbet kavşağında bulunan OASİS Alışveriş merkezi, selden en fazla etkilenen ve AVM içerisinde faaliyet gösteren esnafın en büyük zararı gördüğü yerlerden biri oldu. AVM yanından geçen derenin öğle saatlerinden itibaren tıkanması ve taşması sonunda alışveriş merkezinin bodrum ve giriş katlarıyla, alt katta bulunan otopark 70 cm’ye yakın su ile doldu. Onlarca mağazayı basan sel sularının milyonlarca liralık maddi hasara neden olduğu belirtiliyor. Otoparkta bulunan onlarca aracın da sular altında kaldığı ve kullanılamaz hale geldiği ifade ediliyor.
Bodrum’da neredeyse her yağışta sular altında kalan Dere Sokakta can pazarının yaşandığı noktalardan biriydi. Emniyet Müdürlüğünün altından itibaren Azmakbaşı’na kadar olan bölgede, dere yatağı etrafından bulunan onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı. Sel suları araçları önüne katarak sürükledi. Dere yatağı boyunca faaliyet gösteren birçok işletmenin içerisinde giren sel suları çok büyük hasar ve zarara neden oldu. Gece saatlerinde su baskınlarına maruz kalan vatandaşlar belediye ve yetkililerden yardım taleplerine olumlu yanıt alamamaları nedeniyle tepkilerini dile getirdiler.
Valilik tarafından kurulan kriz masasında, zarar gören vatandaşlar ve esnaflar ile ilgili hasar tespit çalışmaları başlarken, vatandaşlar zararlarının tazmin edilmesi için bölgenin ‘Afet Bölgesi’ kapsamına alınması gerektiğini dile getiriyor.

purchase orlistat

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.