Bodrum Gündem

SEL FELAKETİ İÇİN BİR ÖNERGE DE CHP’DEN…

SEL FELAKETİ İÇİN BİR ÖNERGE DE CHP’DEN…
02.10.2015
0
A+
A-
ömer-süha-aldan-soru-önergesi-verdi22 Eylül Salı günü Bodrum’da yaşanan sel felaketiyle ilgili CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’ne Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlamasını talebiyle soru önergesi verdi.
purchase Nexium buy Lasix online get Cialis Professional Bodrum Gündem Haber
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için verilen soru önergesinde, zarar gören esnafa destek verilmesi yönünde, herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı soruldu.
CHP Milletvekili Aldan, Meclise sunduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:
“Sel felaketinin ardından AFAD Muğla İl Müdürlüğü Bodrum’da incelemede bulunmuş ve afet sonucunda 195 işyeri, 84 konut, 77 araç ve 8 motosiklet selden zarar gördüğünü tespit etmiştir. Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ise bize gönderdiği mektupta; 199 işyeri, 97 konut, 176 araç ve 300 motosikletin kollanılamaz hale geldiğini tespit ettiklerini belirtmiştir. Tespitlerin ardından AFAD, meydana gelen felaketle ilgili olarak Başbakanlığa bir rapor sunacağını, Başbakanlığın meydana gelen felaketin “genel hayat akışını etkileyeceğine” dair bir karar verilmesi halinde, vatandaşlara birtakım yardımların yapılacağını bildirmiştir.”
Ömer Süha Aldan verdiği soru önergesinde Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:
-AFAD raporu doğrultusunda, yaşanan doğal afetin “genel hayat akışını etkileyecek boyutta olduğu” kararı alınacak mıdır?
-Yaşanan felaketi dikkate alarak, Bodrum esnafının vergi beyanları ve SGK bildirimi için süre uzatmayı düşünüyor musunuz?
-Esnafın kamuya olan mali yükümlülüklerini erteleme konusunda bir girişiminiz olacak mıdır?
-Esnafın yaralarını sarabilmesi için, KOSGEB kanalıyla, faizsiz Telafi kredi sağlanması için talimat vermeyi düşünüyor musunuz?
Geçtiğimiz günlerde, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan’da yaşanan felaket ile ilgili olarak TBMM’ne soru önergesi sunmuştu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.