Bodrum Gündem

TÜRKİYE’NİN SINIR TANIMAYAN ŞEFLERİ FRANSA’DA…

02.10.2015
0
A+
A-
sınır tanımayan şefler bodrum gündem (4)Aregala Türkiye-Sınır Tanımayan Şefler Derneği Başkanı Ahmet Çetin ile üyeler Adnan Şentürk ve Kadri Memiş, ünlü şef Paul Bocuse’nin Fransa’nın Lyon şehrindeki okulunda bir araya geldiler.
Bodrum Gündem Haber
Toplantıya katılan ülkeler arası şef ve akademisyenlerin kendi ülke yemeklerinin tanıtılmaları ve uygulamalı mutfak eğitimi vermeleri için davet edilmeleri, bunun için de 7-15-30 günlük eğitim organizasyonu düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Toplantıda ayrıca Türk yemeklerinin çok dikkat çektiğini belirten yabancı şefler, ülkemize gelip eğitim alacak ve şeflerin otel ve restoranlarında menü reçeteleri oluşturacaklarını belirttiler.
Bu arada ünlü şef Paul Bocuse’nin, 50 ülkede faaliyet gösteren mutfak eğitim merkezlerinde Türk mutfağına büyük önem vereceğini söyledi.
Order Disulfiram online Strattera online sınır tanımayan şefler bodrum gündem (5)Aregala Türkiye-Sınır Tanımayan Şefler Derneği Başkanı Ahmet Çetin, yakın bir zamanda çıkacak olan yemek kitabı hakkında bilgiler de vererek, bölgesel yemeklerden oluşan kitabın Türkçe ve İngilizce olarak basılacağını, yemek tariflerinde kalori ve besin değerlerinin yer alacağını ve mutfağımızın tanımında büyük rol oynayacağını belitti.
Ayrıca mutfak eğitim merkezi açacağını da belirten Çetin, yabancı şefler ile iş birliği içinde olacaklarını ve eğitimde başarılı olanların uluslararası sertifika ile onurlandırılacağını açıkladı.
Ahmet Çetin, 21-22 Kasım 2015 tarihlerinde yapılacak olan Milas Zeytin Hasat Şenliği’ne, 10 Akdeniz ülkesinden ünlü şef ve gurmeleri davet edeceklerini, workshoplar yaparak kendi yemek kültürlerinden tabak sunumları yapacaklarını, ayrıca köylerin yarıştığı yemek yarışmalarına jüri üyesi olarak katılarak yöresel yemekleri tanıma fırsatı da bulacaklarını dile getirdi.
Sınır Tanımayan Şeflerin Yöneticileri, toplantıda başarılı olan ülke temsilcilerine ülkelerinin tanıtımında büyük katkı sağlayan şeflere onur madalyası ve sertifika ile onurlandırdılar.
Aregala Azerbecan Başkanı Ünlü Şef Mubariz Veliyev’in katılamadığı için kardeş ülke Azerbeycanı’da Mubarizin ricası üzerine Ahmet Çetin temsil etti. Ayağının tozuyla Bodrum Karaova Bağ Bozumu Buluşmasında’da “Köyler yarışıyor” yemek yarışmasını düzenleyerek organizasyona katkıda bulundular.

purchase Asacol

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.